You are home- www.agp-internet.com/react- sermonroom Nederlands (overdenkingen & Bijbelstudies)

.

Een investering die nooit de fout in kan gaan

Hoe je zeker kan zijn dat jouw geld verzekerd is!

Voor het jaar 2000, verdiende mensen miljoenen van dollars door geld te investeren op de aandelenbeurzen, men verkocht de aandelen met winst en men kon genieten van het verdiende fortuin.

Maar niet meer! Ineens verloren Bill Gates en de werelds rijkste, miljarden dollars.

Schandalen in het bedrijfsleven, Gokkers op Wall Street. Politiek, Oorlog in het Midden Oosten. Vandaag de dag gaat de financiële achtbaan op en neer als een yo-yo. Ongehoord. Wie weet waar we naar toe gaan.

Vandaar dat mensen zoekende zijn: Zich afvragen. ‘Is er nog iets stabiel of permanent?" Niet alleen zekerheid voor de toekomst maar zeker ook voor het heden!

Wist u dat God nooit bedoeld had dat u en ik zorgen moeten hebben over t het heden of de toekomst? Een perfecte relationele plan is opgezet zodat wij nooit zorgen hoeven te hebben over de toekomst of de angst dat iets met ons gaat gebeuren?

<Matt 6:31,32>

Maakt u dan niet bezorgd, zeggende: Wat zullen wij eten, of wat zullen wij drinken of waarmede zullen wij ons kleden/ Want naar al deze dingen gaat het zoeken der heidenen uit. Want u hemelse Vader weet, dat gij dit alles behoeft.

Gods bijstandsplan begon in het Hof van Eden. Toen de planeet Aarde net was geschapen door de handen van de Schepper in al zijn schoonheid, perfectie, glorieus meer dan dat wij zouden kunnen begrijpen. Het prachtige ochtendgloren werd alleen verslagen door adembenemende zonsondergangen. Vredevolle meren, kon men zien tussen de heuvelen. Prachtige boeisels prikkelden de zingtuigen. Bomen waren gevuld met lekkere vruchten van elk soort. Vogels zongen hun lied in de lucht in melodie. Dieren in de weilanden speelden en wandelden onbevreesd. De stromen en meren waren levend met prachtig gekleurde vissen. Een paradijs van Noordpool tot Zuidpool, maar er was meer!

<Genesis 2:8>

Voort plantte de Here God een hof in Eden, ... en Hij plaatste daar de mens die Hij geformeerd had.

God persoonlijk had een prachtig thuis gemaakt voor Adam en Eva. Zo prachtig, zo uitbundig, dat het fantastisch mooi was. Geen aanbetaling. Geen hypotheek, gewoon een nul procent tarief. Hij vulde zelfs hun koelkast met boodschappen!

<Genesis 1:29>

"... Zie, Ik geef u al het zaaddragend gewas op de gehele aarde en al het geboomte, waaraan zaaddragende vruchten zijn: het zal u tot een spijze dienen."

Adam en Eva betaalde geen huur, ze maakte zich nooit druk om belastingen, geen sloten of sleutels, geen vandalen, inbrekers, geen ziekenhuizen of apotheken. Ze hadden alles

Perfecte gezondheid. Eindeloze jeugd. Een onbreekbare relatie tussen elkaar en een onbegrensde liefde voor God. God zegt: "Leef het leven, geniet van deze zegeningen"

<Genesis 1:28>

"... Weest vruchtbaar en wordt talrijk; vervult de aarde en onderwerpt haar..."

Gods originele plan was het maken van een grote, gelukkige, familiare bewoonde Planeet Aarde. Leven, Gezondheid en rijkdom. Natuurlijk, wist God ook dat de mensheid het gelukkigst zou zijn als hij verschillende vormen van verantwoordelijkheid had, (uitdagingen, zoals een beroep). Taken wij zij voor verantwoordelijk voor waren. Dus vertelde Hij Adam en Eva "Het is Mijn bezit, Ik schiep het. Maar Ik wil dat jullie de managers worden van mijn eigendoem. Ik wil dat jullie Mijn partners worden." Niet eigenaars. Maar rentmeesters die onderhouden al wat ik geschapen heb.

<Genesis 1:28>

"... heerst over de vissen der zee en over het gevogelte des hemels en over al het gedierte, dat op de aarde kruipt..."

<Genesis 2:15>

"En de Here God vormde de mens en plaatste hem in de hof van Eden om die te bewerken en te bewaren."

Dames en Heren, kijk; er zijn twee theorieën over eigenaarschap in deze wereld vandaag de dag. Een is een correcte wijze, de ander verkeerd. De een is Christelijk, de ander is heidens. En omdat de meeste mensen het heidense concept praktiseren, leven miljarden mensen een miserabel leven.

Volgens de Bijbelse theorie van eigenaarscha, bezit Bill Gates helemaal niets. God bezit alles in deze wereld. Want ‘t is Zijn wereld.

<Psalm 24:1>

"Des Heren is de aarde en haar volheid, de wereld en die daarop wonen"

<Psalm 50:10,11>

"want Mij behoort al het gedierte van het woud, het vee op bergen, rijk aan runderen. Ik ken al het gevogelte der bergen, wat zich roert op het veld, staat Mij ter beschikking."

Maar het primitieve heidense concept van eigenaarschap en bezit zegt dat de wijze waarop je het bezit moet verkrijgen is door het te veroveren. MIJN BEZIT. Verdienen, wegnemen. Alles wat je met brute kracht kan krijgen - en het is van jou!- Slimheid, geslepenheid. Krijg twee Harvard diploma’s. Wordt een Bachelor in Business Management. Wordt marketing gericht. Alle trucjes in het boek. Wijsheid over de vastgoedmarkt. Fraude en uitpersing - Is dit echt? Wat maakt dit goed? Iemand die de meeste knikkers heeft wint? Wall Street geeft ons die impressie. Maar dat is de heidense concept dat de mensheid vervloekt. Omdat in het einde het betekent dat de grote man. De Maffia alles krijgt.

Deze theorie zegt,

<Deut 8:17>

".. Mijn kracht en de sterkt mijner hand heeft mij dit vermogen verworven."

De beste man wint. Survival of the fittest. Domineren. Geld is macht. Je kunt alleen een keer leven, dus gaan voor al het geld wat er is! Dat is het seculier concept van bezit.

Het Christelijk concept van eigenaarschap zegt dat wij eigenlijk helemaal niets bezitten! Helemaal niets! Zilch. Nada.. God bezit alles.

Wij zijn hier op de zaken voor Hem te onderhouden, managers. Niet bezitters rentmeesters omdat...

<Deut 8:18>

"Maar gij zult aan de Here, uw God denken, want Hij is het , die u kracht geeft om vermogen te verweren."

Om het simpelweg te zeggen, we bezitten gewoon niets. God de Schepper heeft de eerst en enige claim over onze bezittingen en ons. Wij zijn alleen maar rentmeesters.

Wat is eigenlijk een rentmeester? De dikke van Dalen zegt dat een rentmeester iemand is "die voor de eigenaar een goed beheert."

Ziet u dus het verschil tussen deze twee theorieën? Twee filosofieën. Twee radicaal verschillende manieren om tegen rijkdom en geld aan te kijken.

1. Eigenaarschap

2. Rentmeesterschap

Deze twee verschillen waren een belangrijk onderwerp in het Hof van Eden. De vraag was niet over een ‘appel’ De grote test was: Zou Adam God al Eigenaar erkennen en in Zijn plan vertrouwen? Of zou Adam proberen om het eigenaarschap over te nemen en zaken op zijn eigen manier bestieren/ Wie zou de baas gaan worden? Dat is waar zonde om gaat. God of ik. En net als Adam en Eva hun test hadden in Eden, Heeft God voor ons een test hier in 2003, alleen dit keer is het niet een boom.

In feite zijn er vijf gebieden waar God ons test als rentmeesters om te zien of bij op de juiste manier gebruiken maken van de glorie van God over hetgeen hij ons toevertrouwd heeft.

Het eerst, vanaf het begin, heeft God duidelijk gemaakt dat wij rentmeesterszijn van bezit en materiele goederen.

<Genesis 2:16,17>

"... Van alle bomen in de hof moogt gij vrij eten, maar van de boom der kennis van goed en kwaad, daarvan zult gij niet eten, want ten dage, dat gij daarvan eet, zult gij voorzeker sterven.."

Let op hoe God ons loyaliteit en liefde test: Door hetgeen wij produceren of groeien! Adam en Eva konden eten van alle bomen in het hof. - hun bomen, duizenden van hun - behalve een. Een speciale boom - Gods boom. Okay, door het gehoorzamen aan God, lieten zij zien dat Hij de rechtmatige eigenaar is. Omdat hij dit alles gemaakt heeft, en zelfs gemaakt heeft! Dus, als zij getrouwe rentmeester waren en de afspraak respecteerden, dan zouden ze voor eeuwig leven in een wereld dat een paradijs was!

Treurig om te zien dat Adam en Eva gefaald hadden. Zij zakte voor een simpel test die de Here van hun vroeg. Ze waren ontrouwe rentmeester. Door zelfingenomenheid - proberen zelf de eigenaars te zijn - raakte ze alles kwijt: hun hof, hun thuis, onsterfelijkheid, liefde, geluk, zekerheid, wandelen in het aangezicht van God! Ze waren koningen en werden slaven. Van zegeningen naar vloeken. Nooit realiserende welke serieuze implicaties er waren als ze de verkeerde theorie van bezit aanhoudt!

En wij nu, weten natuurlijk dat achter al deze zaken, een gemene sadistische lach te zien was van Satan, die verklaarde dat hij het recht van eigenaarschap bezat. De mens verloor zijn controle en Satan door kracht en sluwheid, nam de controle van de planeet Aarde over en bracht de gehele aarde om in zijn rebellie.

Dank God dat Satans macht en ontvoering van deze aarde is gebroken door de komst van Christus in deze wereld, eeuwen later. Hij kocht deze wereld terug voor een onbetaalbare prijs.

Dat is waarom Satans plan was om Jezus te verleiden. Om gebruik te maken van de zelfde manier hoe hij Adam en Eva verleidde. Door Jezus te dwingen om zaken in eigen handen te nemen en controle. Om dezelfde heidense theorie aan te nemen over de rol van bezit.

Satan wachtte op het juiste moment - tot Jezus had gevast voor 40 dagen. Dan bracht hij Hem omhoog naar"

<Matt 4:8:9>

"..een zeer hoge berg en hij toonde Hem al de koninkrijken der wereld en hun heerlijkheid, en zeide tot Hem: Dit alles zal ik U geven indien Gij u neerwerpt en mij aanbidt."

Ziet u het probleem hier? Satan probeerde Jezus om zaken in eigen controle te brengen. "Hier Jezus! Geld, Koninkrijken, Financiën. Ik geef U eigenaarschap!" Maar zijn verleiding ging niet ver met Jezus omdat Jezus wist dat God al de gehele Universum bezit! De "zaken" die Satan beloofde aan Christus waren niet zijn eigendom om weg te geven. Satan ontvoerde een planeet namelijk door fraude en listig spel.

OP deze plaats, versloeg Christus, de Satan. "Het is geschreven" - drie keer versloeg Jezus de Satan met deze woorden. En op de Calvarie versloeg Christus Satan voor eeuwig. Door de aarde te geven in de rechtmatige handen van mannen en vrouwen als rentmeesters.

Onze eigenlevens en onze bezittingen behoren toe aan Christus. Hij is niet alleen de Schepper. Hij is niet alleen onze Verlosser. Hij is de rechtmatige Eigenaar van de wereld en gans het universum! Wanneer wij Hem dienen en liefhebben, of dat niet doen, onze eigen levens - al onze bezittingen - zijn Zijn Eigendom. Net als Adam en Eva - zijn wij weer rentmeester of hetgeen God ons toevertrouwd heeft. Dus wat vraagt God van ons? Wanneer wij staan voor de troon van God bij het oordeel, wat zoekt God in ons als rentmeesters?

Luister God, want de Bijbel gaat gedetailleerd in over de verwachtingen van ons als rentmeesters:

< 1 Korin 4:2>

"Voor zulke beheerders is dit tenslotte het vereiste: betrouwbaar blijven"

Ten eerst in ons rentmeesterschap van bezit en materiele goederen. Ten tweede zijn rentmeesters over leven.

Het grootste geschenk van al Gods gaven waar wij het niet altijd nauw mee nemen! Het stroom door onze lichamen Paulus schrijft in:

<Handelingen 17:24,25>

"De God, die de wereld gemaakt heeft en al wat daarin is,... (geeft) aan allen leven en adem"

Elk hartslag, elke adem, elke puls in onze lichamen is een geschenk van God. Jij en ik zijn rentmeesters over onze eigen levens en gezondheid. Omdat God de schenker is van leven. Hij zorgt dat het in stand blijft. Het is van Hem.

<Romeinen 12:1>

"Ik vermaan u dan, broeders, met beroep op de barmhartigheden Gods, dat gij u lichamen stelt tot een leven, heilig en Gode welgevallig offer, dit is uw redelijke eredienst."

Een levend offer betekent, verbondenheid en gehoorzaamheid. Rentmeester van leven betekent dud dat wij rentmeesters zijn hoe wij onze levens gebruiken.

Jezus als een voorbeeld, zei dat goede rentmeester Zijn voorbeeld moeten volgen, en..

<Handelingen 10:38>

"... rondgegaan, weldoende..."

In hun levens, hun licht laten schijnen! Dor goed aan anderen, Net als Ann Landers recommandeert. Doe goede daden elke dag, omdat dat integriteit is. Het bouwt aan je karakter.

U telt. U bent belangrijk.. U maakt het verschil. Dus punt 2 is - U bent rentmeesters over het leven.

Ten derde we zijn rentmeesters over onze tijd. God geeft ons 24 uur in een dag, 7 dagen per weeg. Hoe zal een getrouwe rentmeester zijn tijd gebruiken? De Psalmist schreef:

<Psalm 90:12>

"Leer ons zo onze dagen tellen, dat wij een wijs hart bekomen."

De persoon die tijd verspilt, verspilt leven. De gooit weg de talenten die God gaf om zichzelf te geven op de zelfde wijzen elke man en vrouw. Tijd is datgene waar het leven van gemaakt is.

Elke persoon heeft hetzelfde aantal van uren in een dag 24/7. God verwacht dat wij onze tijd wijs gebruiken. In het bijzonder om de zevende-dag Sabbat te onthouden. Dat is Waarom deze zeer speciale ‘tijd’ apart is gezet - Zijn geschenk aan ons om tijd apart te zetten en te rusten. Heilige Tijd. Gods Tijd Hoe zullen wij onze tijd gebruiken? Op Gods termen? Of op onze eigen termen? Zullen wij 1/7 van onze tijd gebruiken om in gemeenschap te zijn met God , door te rusten in Zijn Woord, door verkwikt te woorden van Zjn beloften, door onze dagelijkse drukte op zij te zetten van stress op werk, winkelen en het najagen van Wereldse belangen? En ons juist te concentreren door aan Hem te denken als Schepper? Wij zijn rentmeesters van onze tijd!

Ten vierde,, wij zijn rentmeester van de talenten die God ons geeft. U zult zich afvragen "Welke speciale talent ben ik voor verantwoordelijk aan God als zijn rentmeester? Ik denk niet dat ik talenten heb/"

Kunt u zingen? Een instrument bespelen? Schilderen maken? Kunt u kleding maken? Schrijven of organiseren? Praten over de telefoon?

God zegt, "Ik geef je leven, tijd, bezittingen - en mogelijkheden." Het is jouw privilege om deze dingen om je zelf te verrijken om je eigen belangen te behartigen ! OF je kunt ervoor kiezen om deze te gebruiken om een zegen te zijn voor anderen. Wij zijn rentmeesters van onze talenten, gegeven door God om een zegen te zijn voor anderen.

Dan punt 5 "God zegt, dat wij rentmeester zijn over het geld dat God ons geeft."

Wist u dat de Bijbel meert tijd spendeert over het geld dan elk ander thema? Geld is zeer belangrijk voor God! Dat is waarom Hij ons uitnodigt om getrouwe rentmeester te zijn en zaken te doen met God en in partnerschap met speciaal getal van geld. Miljonair Maurice Hitchcock liet zijn vriend George Vandeman een keer lachen. "George, is het waar dat God mij belast voor 10%?" Ja, zeker het staat overal in de Geschriften, laten wij eens terug gaan naar de verhaal in Genesis 14. Het is een interessant verhaal hoe jij zegt. "Dank U" aan God.

Op een dag werd Abrahams neef Lot ontvoerd door een vijandige stam, Ze namen Lot, zijn familie, zijn bezittingen, alles. Wanneer het nieuws Abraham bereikte, vormde Abraham een kleine groep en vastbesloten om Lot en de anderen te reden, biddende tot God "Heer, helpt U mij, alstublieft!"

En God heeft hem inderdaad geholpen om Lot en zijn familie te helpen verlossen. Abraham pakte de ontvoerders op, tezamen met hun gestolen bezitten en bracht ze terug naar Sodom, waar zelfs de Koning hun tegemoet kwam met allerlei beloningen en lofprijzing. Maar Abraham weigerde om de bezitting voor zichzelf te houden. In plaats daarvan gaf hij aan Melschidek, een priester van God, die langs kwam om Abraham te zegenen in Genesis 14:20, en Abraham zeide;

"... geef hem een tiende van alles."

Nu is hier een nieuwe wonderbaarlijke nieuwe inzicht. Een voorstel voor ons als managers en rentmeesters. Hier is een investering die je niet kunt verliezen, waar veel moderne zakenmensen zich mee inlaten! Een duidelijke financiële principe dat de meeste kerken vandaag de dag aan het herontdekken zijn - omdat God nooit liegt! Wanneer Abraham zijn dankbaarheid aan God wilde tonen, gaf hij een tiende, tien procent. E#n wij weten dat God Abraham zegende end at hij een zeer rijk man werd! Net als de meeste de nakomelingen van Abraham (de joden) die ook tienden geven.

150 jaar later in de Tijd. Gaf Abrahams kleinzoon Jakob zijn dankbaarheid aan God op de zelfde manier.

<Genesis 28:22>

"..en van alles wat Gij mij schenken zult, zal ik U stipt de tienden geven."

Jakob werd en rijk man.

Koning David. Ook hij gaf tienden (Ps. 116:12). Hetzelfde gebeurde met hem. Hij was een financieel succes. Steeds weer, keer op keer, is een principe van succes door rentmeesterschap!

Wist u dat Jezus in het Nieuwe Testament het tiende principe goedkeurde en aanmoedigde?

Hij vertelde zijn discipelen dat tienden geven iets was, wat gedaan moest worden.

<Matt 23:23>

"... want gij geef tienden van de munt... dit moet men doen..."

Maar vergeet niet om een aardig persoon te zijn. In de taal van vandaag de dag zou Jezus gezegd hebben, "Hey, inhalig persoon, vergeet niet dat door het geven van 10% je gewoon een onaardig persoon kan zijn. Het is een deal. Je moet eerlijk blijven, vriendelijk, Schappelijk. En dan zal Ik je zegen, zeer groots."

Een tiende God geeft ons 10/10. Maar onthou dat wij slechts rentmeesters zijn. Hij vraagt slechts 10 eurocent van de Euro. "Die 10% is van Mij, Mijn eigendom, Het is heilig. Het is dat deel dat Ik, God, voor mezelf heb gereserveerd."

<Leviticus 27:30>

"Ook is alle tiende van het land, van het zaad des lands, van de vrucht van het geboomte, van de Here; het is de Here heilig."

Nu, waarom is God zo specifiek over de 10% Heeft God het geld wel nodig? Nauwelijks. Maar Hij weet dat het geven van tienden iets voor ons doet. Kijk. Wij als mensen hebben een bepaald probleem in onze harten. Het word ook wel egoïsme genoemd. Wat dat is de essentie van zonde, zelfingenomenheid.

Een kleine jongen ging op weg naar Zondagsschool op een ochtend. Het begon toen zijn moeder hem twee zilveren dollars gaf. "Een is voor jou - voor ijs op de weg terug naar huis. De andere is voor de Heer, om op de offerplaat te leggen." Dus op weg ging hij, en hij held de twee zilveren dollars erg goed vast in zijn kleine handen. Terwijl hij rende, struikelde hij en viel. De munten vielen om de straten en rolde weg. Hij pakte snel een van ze. Maar de ander viel in put weg en spoelde weg in het riool. "O-jee, daar gaat de dollar voor de Heer!"

Dat is onze menselijke dilemma. We denken alleen aan onszelf. Nee God heeft het geld niet nodig. Maar we hebben een medicijn nodig voor onze egoïsme nodig, omdat de Bijbel zegt dat wij va nature dieven zijn! Malachi 3:8-10

"Mag een mens God beroven? Toch berooft gij Mij. En dan zegt gij: Waarin beroven wij U? In de tienden en de heffing. Met de vloek zijt gij vervloekt, en Mij berooft gij, gij volk in zijn geheel. Breng de gehele tienden naar de voorraadkamer, opdat er spijze zij in mijn huis..."

Tienden geven daagt ons uit en test ons in 4 cruciale manieren.

1. Het daagt onze GEHOORZAAMHEID uit

2. Het daagt ons GELOOF uit, Jezus zegt in Matt. 6:33

"Zoek eerst het Koninkrijk van God en Zijn rechtvaardigheid en dit alles zal u bovendien geschonken worden."

3. Het daagt ons voortdurend VERANTWOORDELIJK te zijn. Paulus zegt in 1 Korin 6:1-2 dat Christenen systematisch moeten geven. Niet wanneer wij er zin in hebben. Doe het elke week (trouwens als het teveel pijn doet - als je het morrend geeft, laat het dan maar zitten) 2 Korin 9:7 zegt,

".. Want God heeft de blijmoedige gever lief."

God wil niet dat wij aan hem morrend geld geven. Tienden is geen belasting - iets dat wij naar de hemel moeten sturen om God en de engelen moeten geven om ze te onderhouden als een soort van hemelse bureaucraten. NEE! Psalm 50:12 zegt:

"Indien in hoger had, zou Ik het u niet zeggen, want Mij behoort de wereld en haar volheid."

God wacht niet op ons om onze tienden en offers te geven zodat Hij de rekeningen kan betalen en kan zorgen dat het licht blijft branden. De reden dat hij ons vraagt om getrouw te zijn in onze geven is gevonden in de volgende twee verzen:

<Psalm 14,15>

"Offer Gode lof en betaal de Allerhoogste uw geloften: roep Mij aan ten dage der benauwdheid. Ik zal u redden gij zult Mij eren."

Geven is Gods manier om ons te helpen een geest te ontwikkelen van dankbaarheid - een geest van waardering - een geest dat geniet van - blijmoedig is over - alle goed dingen die God ons geeft. Die vreugd komt door geven, niet door het te verkrijgen.

Het is door ons geloof in Hem te plaatsen wanneer de dagen van strijd en moeite komt. In plaats door te vertrouwen op onze eigen kennis en kunde, onze spaarbankboekjes of ons loonstrookje.

Het gaat over het creëren van een diepere meer vertrouwende, meer dankbare relatie met onze Schepper. Door het geven van uitdagingen, onze gehoorzaamheid. Door het geven van uitdagingen, ons geloof. Het daagt ons uit om voortdurend verantwoordelijk te zijn en blijven.

4. Het daagt ons uit om meer SPIRITUEEL te zijn.

God zegt: "Ik zal je een ding garanderen." Zo wonderbaarlijk dat je nauwelijks zult geloven. In feit zegt Hij, "Ik wil dat jij dit probeert als een experiment - Probeer het maar voor een aantal maanden. Test Mij... Zet die tienden apart (Stop het in een potje boven de kachel - als het niet werkt, gebruik het dan voor andere zaken. Ik lieg niet!) Je zult zien dat ik de best financiële partner bent met wie je een vennootschap kun aangaan."

<Malachi 3:10>

"Beproef Mij toch daarmede, zegt de ere der heerscharen, of Ik dan niet voor u de vensters van de hemel zal openenen en zegen in overvloed over u uitgieten."

Weet u er zijn vele boeken geschreven met tal van verhalen over mensen die getrouw u tiende gaven en Gods zegeningen zagen groot en klein. Ongelofelijke maar waar gebeurde verhalen.

Maar Malachi gaat verder:

<Malachi 3:11>

"Dan zal Ik u ten goede, de afvreter dreige, opdat hij de vrucht van u land niet verderve en opdat de wijnstok op het veld voor u niet zonder vrucht zij, zegt de Here der Heerscharen"

Sommige mensen zeggen "Dat kan niet! Ik kan het gewoon niet doen! 10% geven? Ik moet eerst aan mijn eigen kinderen denken!"

Mijn vader altijd was eerlijk met zijn tiende en controleerde het met zijn loonstrookje. Wonderen gebeuren en God zegende het! Wij hadden het nooit meer slecht, we gingen nooit meer terug in de bijstand. Op een eigenaardige manier rekt God het overgebleven deel uit nadat de tiende gegeven is, zover uit dat er meer was dan in eerste instantie had ontvangen.

Hier ligt het geheim van God in financiële zekerheid!

In feite, wist u dat een grote zakenmensen uit het verleden het Bijbelse geheim van financiële zekerheid ontdekten? Ze twijfelden niet aan het betalen van tienen. William Colgate, J.C> Penney, Kellogg, Kraft, Kerr, Heinz, Quaker Oats, Hershy, Baldwin Lcomotive, Alvind Dark, McNeilus. The Mckee Copany. Ik ken enkele van deze mensen! En ze danken alle God tienden geven plan voor hun financiële succes.

Kik maar eens Test Gods belofte in Malachi. Probeer Hem! Hij houdt Zijn Woord, maar Hij wil dat jij Hem vertrouw. Geef Hem een kans.

Wanneer wij iemand echt liefhebben, hoe laten wij dat aan de ander zien? Wij geven automatisch omdat het onmogelijk is om lief te hebben zonder te geven.

Hetzelfde met God als wij Hem liefhebben, dat geven wij met een blijmoedig en dankbaar hart en zo laten onze liefde voor Hem zien. En dan zijn wij genezen van de ziekte van egoisme.

Wat dat is het in praktijk brengen van een van Gods eeuwige wetten:

<Lucas 6:38>

"Geeft en u zal gegeven worden: een goede, gedrukte, geschudde, overlopende maat zal men in uw schoot geven..."

En vriend, God belooft vijf special belofte wanneer wij beginnen aan Hem te geven.

De vijf beloften voor goed rentmeesterschap. Hij zal zegen onze:

1. Eigendom

2. Leven

3. Tijd

4. Talenten

5. Tienden

Spreuken 3:9,10 zegt:

"Vereer de Heer met uw rijkdom en met de eerstelingen uw inkomsten, dan zullen uw schuren met overvloed gevuld worden en uw perskuipen van most overstromen."

Ga de uitdaging aan en begin een joint-venture met God. Hij vraagt u om het uit te proberen. Experiment ermee. Bewijs het aan Hem. "Here ik ga Uw uitdaging aanvaarden. Ik ga u testen op het terrein van rentmeesterschap. Inclusief het geven van tienden. Een ongelofelijke partnerschap. Ik kies om U als eerste te plaatsen in mijn financiële zaken en daardoor op elk gebied van mijn leven. " Als dat uw keuze is, vertel het aan God, Hij zal u horen, en Hij zal u zegenen.

Website statistieken