You are home- www.agp-internet.com/react- sermonroom Nederlands (overdenkingen & Bijbelstudies)

.

Boodschappen vanuit de sterren...
God spreekt nog steeds door Zijn profeten.

In verschillende delen van de wereld, zoeken wetenschappers met krachtige radio telescopen en ze luisteren naar geluiden uit het heelal. Hopende om op een dag dat ze een boodschap mogen horen van buitenaardse wezens op een of andere planeet.

Het mag misschien klinken als een verassing, maar er is duidelijk genoeg bewijs dat er boodschappen van de verste uithoeken van het heelal, ons hebben bereikt voor meer dan een duizend jaar - maar slechts weinigen luisteren.

Het is een boodschap van de Schepper van deze planeet - een boodschap van liefde van God die Zijn rebellerende kinderen wil terugwinnen.

Wij mensen waren niet alleen vreemdelingen, ziet u - verward en niet verbonden met God. Terug in de tijd, voordat zonde kwam, hadden Adam en Eva het unieke privilege om van aangezicht tot aangezicht te praten met God. Wandelen in de koele bries van de avond! Zo heeft God het bedoeld, dat er niets zou zijn dat er scheiding zou brengen.

Maar ik vind het jammer om te zeggen, maar zonde kwam in de wereld. Abrupt werd hun privilege beëindigd van hun glorieuze relatie van liefde en verbondenheid. (Het duurde slechts twee hoofdstukken in de Bijbel.

Waarom zijn de condities zo dramatisch veranderd? Simpelweg als volgt. Wanneer Adam en Eva zondigde, rebellerende zich tegenover God en zonde zorgt voor scheiding. Dus Adam en Eva hebben door hun beslissingen geen meer direct van aangezicht, tot aangezicht contact en verbondenheid met God.

God hield van Adam en Eva, En Hij wilt nog steeds met hen samenzijn. Dus God moest een andere manier vinden. Want Adam en Eva hadden geluisterd naar de slang en hebben Lucifer gehoorzaamd in plaats van God.

Zonde vernietigd relaties, zonde zorgt voor scheiding tussen ons en God, Jesaja schreef:

Jesaja 59:2
Maar uw ongerechtigheden maken een scheiding tussen ulieden en tussen God, en uw zonden verbergen het aangezicht van ulieden dat Hij niet hoort. (Statenvert.)

Dus wat deed God toen? Opgeven? Nee, halleluja! Hij maakte het plan van Verlossing om ons een kans te geven om opnieuw met Hem verbonden te raken.

Ja, zonder brengt nog steeds scheiding tussen ons en God in dit leven,, maar het brengt geen scheiding van ons en Zijn liefde. Wat liefde vindt altijd een weg om opnieuw verbonden te raken! Jeanne en ik werden verliefd toen wij 17 jaar oud waren. Studenten op de hogeschool. Ze knipoog naar mij tijdens een les Engels op een dag. En de rest is inmiddels geschiedenis. Maar helaas nadat wij afgestudeerd waren van de hogeschool in Maryland , verhuisde mijn familie naar Californië, Om te spreken over een ‘heartbreak hotel'
Om maar te spreken over een verdrietige, zeer verdrietige dag. We hielden zo veel van elkaar. Een keer per maand belden wij om beurten telefoongesprekken. We vinden manieren om elkaar op de hoogte te houden. Een jaar kwam ze al liftend naar Californië en vervolgens ging ik naar Maryland. Omdat liefde altijd een manier vindt om in contact te blijven. En zo doet God ook, met ons, zo verteld de Bijbel ons.

- Soms sprak Hij middels ENGELEN
- David in de Psalmen zegt dat God zichzelf openbaart in de NATUUR
- In het Oude Testament, sprak God door middel van de Hoge Priester en zijn twee speciale stenen op de linker- en rechterkant van zijn borstplaat.
- Soms, zo weten wij, Sprak HIJ door middel van DROMEN EN VISIOENEN
- Soms kwam er een luider stem vanuit de HEMEL
- In het Nieuwe Testament staat dat God spreek door ons GEWETEN en de
- HEILIGE GEEST
- Natuurlijk is Gods belangrijkste communicatie door het handeling van JEZUS CHRISTUS, wanneer Hij hier in persoon was.
- Af en toe sprak God door TEKEN en WONDEREN. Bijvoorbeeld toen Gideon God testte door te kijken of de grond wel of niet droog zou zijn met de dauw.
- Maar God heeft een speciale manier gekozen om Zijn wil aan ons te vertellen aan de meest betrouwbare en onvergetelijke personaliteiten ooit

Hij koos mannen en vrouwen die Hij kon vertrouwen om Zijn spreekbuis te zijn.

Mozes, Mirjam, Samuel, Elia, Debora, Jesaja, Jeremia.. Profeten en profetessen, woordvoerders voor God, niet alleen maar voorspellers van de toekomst.

Amos 3:7 zegt dat dit de manier hoe God zijn volk op de hoogte houdt, is dat niet fantastisch!

"Voorzeker de Here HERE doet geen ding, of Hij openbaart het aan zijn raad aan zijn knechten de profeten."

Dit proces dat God spreekt tot ons door zijn volk, brengende belangrijk boodschappen over verlossing. God noemt het "De gave der profetie" of "de geest der profetie"

En let op hoe deze profeten hun boodschappen ontvangen. Zij bezochten niet Oxford University of Harvards School of the Prophets.

2 Petrus 1:21
Want nooit is de profetie voortgekomen uit de wil van de mens, maar, door de Heilige Geest gedreven, hebben mensen van Godswege gesproken.

De boeken van de Bijbel zijn niet alleen maar meningen van mensen. Het is niet door hun vernuftigheid, hun slimme ideetjes. Nee ze waren geïnspireerd, "letterlijk," "Door God-geademd" U mag zeggen, "Hoe kan God ons bereiken zonder computers of mobiele telefoons?" Aha,! God zeide:

Numeri 12:6
"...Indien onder u een profeet is, dan maak Ik, de Here, Mij in een gezicht aan hem bekend, in een droom spreek Ik met hem. "

God stuurt Zijn boodschappen door mensen te inspireren met Heilige Geest en de Bijbel is het resultaat daarvan. Het is Gods liefdesbrief die zegt tegen ons, "Ik hou van jou en ik wil met jou in contact blijven. Ik wil je op de juiste pad sturen. Jouw Helpen, Jouw leren, Jouw instrueren." En de auteurs van de Bijbel waren onderdeel van dat plan. God spreekt nog steeds tegen ons middels profeten.

Maar er is iets wat wij weleens dreigen te vergeten. Toen Jezus naar de Hemel voer zegt de Bijbel dat God nog steeds profeten heeft gestuurd om zijn plan aan ons mede te delen.

Efeziërs 4:8
"Daarom heet het: opgevaren naar den hoge voerde Hij krijgsgevangen mede, gaven gaf Hij aan de mensen"

Kijk welke profeten gegeven werden:

Efeziërs 4:11
Hij heeft zowel apostelen als profeten gegeven, zowel evangelisten als herders en leraars."

Waarom deze gaven, vers 12 zegt:

Efeziërs 4:12
Om de heiligen toe te rusten tot dienstbetoon, tot opbouw van het lichaam van Christus,"

Hoelang blijven deze gaven in de kerk?

Efeziërs 4:13
Totdat wij allen de eenheid des geloofs en der volle kennis van de zoon Gods bereikt hebben, de mannelijke rijpheid, de maat van de wasdom der volheid van Christus.

De gaven sterken, bemoedigen en geven stabiliteit aan de kerk.

Efeziërs 4:14
Dan zijn wij niet onmondig, op en neder, heen en weder geslingerd onder invloed van allerlei wind van leer, door de valse spel der mensen, in hun sluwheid, die tot dwaling verleidt."

Laat mij het als volgt stellen, Gods profeten zijn de "ogen" van de kerk. Wat zouden wij doen zonder deze ogen? Het is behoorlijk belangrijk om te kunnen functioneren, toch? Paulus gebruikte vaak het voorbeeld door de kerk te vergelijken met het "Lichaam van Christus." Een lichaam heer oren, voeten, een hoofd, handen, ogen!"

1 Korinthiers 12:27
".. U bent het lichaam van Christus..."

Kolossenzen 1:18
"En Hij, is het hoofd van het lichaam, de kerk..."

Dus zonder ogen kunnen wij onze weg kwijt raken? Dus zonder een visie zou de kerk blind zijn. Daarom hebben wij profeten nodige, "Zieners" zo zegt Gods woord.

Spreuken 29:18 (Kjv)
"where there is no vision, the people perish..."

Iemand zegt, "Misschien was dat wel in de dagen van bijbel, maar we hebben toch ook moderne profeten en visioenen? Er zijn hele vreemde zaken gaande in de wereld, James Dixon, Mohammed, Joseph Smith, Mary Baker Eddy, hoe zit het met hen?

De bijbel is glashelder in Handelingen 2:17-18 dat wij ook profeten zullen hebben in onze tijd.

"En het zal zijn in de laatste dagen, zegt God, dat Ik zal uitstorten van mijn Geest op alle vlees: en uw zonen en uw dochters zullen profeteren, en uw jongelingen zullen gezichten zien, en u ouderen zullen dromen dromen; ja zelfs op mijn dienstknechtenen mijn dienstmaagden, zal Ik in die dagen van mijn Geest uitstorten en zijn zullen profeteren.

1 Korintiers 1;6-8 zegt
"Gelijk het getuigenis aangaande Christus onder u bevestigd is, zodat gij ten aanzien van geen enkele gendadegave te kort komt, terwijl gij uitziet naar de openbaring van onze Here Christus. Hij zal u ook bevestigen ten einde toe.

Ziet u dat? Gods eindtijdsvolk zullen geroepenen zijn die al deze gaven hebben inclusief profetie. Het is gewoon zo makkelijk.

Oh, maar let op! Jezus waarschuwt in Mattheus 7:15

"Wacht u voor de valse profeten, die in schapenvacht tot u komen, maar van binnen zijn zij roofgierige wolven."

Mattheus 24:24
Want er zullen valse Christussen en valse profeten opstaan en zij zullen grote tekenen en wonderen doen. Zodat zij, ware het mogelijk , ook de uitverkoren zouden verleiden.

Jezus zei niet om alle moderne profeten te verwijden, alleen de valsen. In 1 Thessalonicenzen 5:20, 21 Paulus vertelt ons:

"Dooft de Geest niet uit, veracht de profetieën niet, maar toetst alles en behoudt het goede."

In hou in mijn hand een valse 13 dollarbiljet. Gelooft iemand mij? Natuurlijk niet! Waarom niet? Omdat er geen ‘echte' 13 dollarbiljet bestaat. Niemand zou het in zijn hoof halen om het te vervalsen als er geen echte is, ziet u het parallel? Satan zal niet zijn tijd verspillen om een en hoop valse profeten in te zetten in deze laatste dagen als er geen ‘echte getrouwe' zijn. Wanneer Jezus zegt, "Zelfs tot aan het einde der tijden, let op de valse profeten!" Hij zegt, ‘Beste broeders en zusters, er zijn waren profeten, maar let op voor de valse. En op het zelfde tijdstip zegt Hij, geloof in Gods ware gave der profetie."

Hoe weten wij wat er gebeurde met de gave der profetie nadat Christus ten hemel voer en alle Zijn discipelen en apostelen stierven?

Jammer genoeg te zeggen, vele generaties zijn voorbij gegaan totdat de Nieuw testamentische kerk zo nalatig omging en zo ontrouw was jegens God..., profetie in feite kwam tot stilstand. Er was zoveel ketterij en afvalligheid dat deze profetische gave als het ware stil was voor eeuwen.

Jeremia schreef wat altijd gebeurde wanneer Gods volk afvallig worden.

Klaagliederen 2:9
"... wetsondericht is er niet meer; ook vinden har profeten geen gezicht bij de HERE"

Kijk nou, waar wij ook kijken n de Schrift, wanneer het volk van God , Gods wet verlaat (en vooral de sabbat), BOOM! "Toen gingen de lichten uit. De geest der profetie stierf uit EN:

Proverbs 29:18
"where there is no [prophetic] vision, the people perish."

Dus in de eerste eeuwen van de Christelijke kerk, waanneer het afvallig werd en heidense rituelen en praktijken erop na ging houden en de bijbelse waarheden verwierp, raad eens? Een voor een droogde de spirituele gaven op.

Gedurende de Middeleeuwen, waren er heel weinig evangelisten, predikanten, of leraren. Bijbels werden letterlijk vastgeketend en achter slot en grendel gezet. Verboden om te lezen.

Slechts een handjevol van getrouwe Christenen hielden geheime lezingen over Nieuw Testamentische Bijbelse waarheden. Gods dierbare ‘overblijfsel' bleef getrouw ondanks vervolging. En de gave der Profetie was bijna uitgestorvenen.

Totdat ongeveer na 1500 jaar Wycliffe, Luther en andere langzamerhand de lichten weer aan zetten. Ze vertaalden de Bijbel in de taal van het volk, En verspreiden die in het geheim. Met de kans dat men door de autoriteiten gestraft zou worden. De Renaissance bracht licht en waarheid. Revival.

Spirituele kracht begon zich te verspreiden als een vuur door vele kerken. Bijbelgenootschappen werden opgericht. De bijbel werd vertaald in tientallen talen. En raad eens wat er gebeurde? Evangelisten, Predikanten, leraren... de gave van de geest begon weer terug te komen in de kerk! En in de midden van de negentiende eeuw. De lang uitgebleven gave - de gave der profetie - was hersteld voor Gods volk. De Geest der profetie voor een groep van toegewijde Baptisten, Methodisten, Presbyterianen, Congretionalisten en vele anderen, die ernstig aan het studeren waren in de geschriften, bidden voor het licht.

Deze gelovigen waren in Zuid-Amerika, Engeland, Europa, in de staten van New England. Terwijl zij de bijbel bestuurden van kaft tot kaft, toen ontdekte zij iets: Gods wet werd overtreden. Gods grote gedenkdag voor de schepping, de dag dat God gevraagd had Zijn volk om te onthouden.

Toen lazen zijn de Openbaring van Johannes en zagen dat er een beschrijving was voor Gods eind-tijdsvolk

Openbaring 14:12
Hier blijkt de volharding der heiligen, die de geboden Gods en het geloof in Jezus bewaren.

Ze begrepen dat het houden van de geboden van God ook in houd het houden van de Bijbelse Sabbat. Tegelijkertijd, als deze onderzoekende Baptisten-Methodisten en Christenen van verschillend kom af, vrijmoedig de fundamentele Sabbat-waarheid herontdekken, en kijk wat er gebeurde? De ontbrekende spirituele gave - de gave der profetie - werd weer hersteld.

God moest gewacht hebben Hij wilde weer in contactkomen zijn eindtijd-volk! Net als wat Hij voorspelde wat zou gaan gebeuren n Joel 2:28,3 en zei ontdekketen in Openbaring 12:17 dat ze Gods Speciale geroepenen zijn uit Babylon, dat ware degene die:

...de geboden Gods en het geloof (getuigenis) in Jezus bewaren.

En, wat is deze getuigenis van Jezus, ze lazen dat in Openbaring 19:10

"...Want het getuigenis van Jezus is de geest der profetie"

Aha, dus met andere woorden moeten wij kijken naar een kerk die op gefundeerd is op het woord, die herkend wordt door de getuigenis van Jezus, het houden van alle geboden van God en die gezegd is door de gave der profetie.

Omdat God nog steeds met ons in contact wil zijn. Hij heef nog steeds iets te zegen tegen deze generatie, Maar jij vraagt. "Wat over de mogelijkheid van misleiding? Hoe kunnen wij het verschil zien tussen een echte profeet van God en een valse?"

Door de geschiedenis heen zijn er valse profeten geweest, dat is waarom gedetailleerd aangeeft welke kwalificaties - specifieke karakteristieken - er zijn om een ware profeet te herkennen, laten wij naar een aantal kijken.

1) De boodschap van een ware profeet is altijd in complete harmonie met Gods Woord en Zijn wet.

Jesaja 8:20
Tot de wet en de getuigenis! Voor wie niet spreekt naar dit woord, is er geen dageraad.

2) De ‘voorspellingen' van een ware profeet komen uit!

Jeremia 28:9
"...als het woord van die profeet komt, zal van die profeet erkend worden, dat de Here hem in werkelijkheid gezonden heeft."

3) Een Ware profeet bemoedigd de kerk, niet om rijk te worden als sommige ‘tv-predikers', NEE, zij instrueren, bemoedigen, geven advies, wijzen ongerechtigheid en zonde aan. Zijn voorspellen niet welke filmsterren binnenkort gaan trouwen.

1 Korinthiers 14:3,4
"maar wie profeteert, spreekt voor de mensen stichtend, vermanend en bemoedigend (...) Die sticht de gemeente"
4) Een ware profeet verhoogt Christus altijd als Zoon van God en Verlosser van de mensheid

1 Johannes 4:1,2
Geliefde, vertrouwt niet iedere geest, maar beproeft de geesten of zij uit God zijn, want vele valse profeten zijn in de wereld uitgegaan. Hieraan onderkent gij de Geest Gods; iedere geest, die belijdt, dat Jezus Christus in het vlees gekomen is, is uit God.

5) Een Ware profeet of profetes kan herkend worden door zijn of haar leven en werken.

Mattheus 7:16, 18
Aan hun vruchten zult gij hen kennen (...) Een goed boom kan geen slechte vruchten dragen, of een slechte boom goede vruchten dragen.

6) Een ware profeet handelt nooit in tegenstrijd met eerdere profeten.

1 Korinthiers 14:32
En de geesten der profeten zijn aan de profeten onderworpen, want God is geen God van wanorde maar van vrede.

In andere woorden, ze kunnen nooit zeggen, "Ik heb nieuw licht gekregen, meer dan de Bijbel." er zijn sommige grote denominaties die zeggen "Wij hebben een profeet en onze profeet heeft nieuw licht anders dan dat van de Bijbel." Dat moeten wij opletten, want Paulus schrijft "De geesten der profeten zijn aan de profeten onderworpen."

Dat zijn de spirituele testen waaraan een profeet moet voldoen en trouwens, ook al is het geen bijbelse test, ware profeten hebben vaak bijzondere fysieke omstandigheden meegemaakt, vooral als men een visioen heeft. Heel snel het zijn er 5,

1. De persoon in een soort van trance (handelingen 10:10)
2. De persoon ademt niet wanneer het zich in een visioen bevindt (Daniël 10:17)
3. De natuurlijke krachten van een persoon verdwijnt langzaam (Daniël 10:8)
4. De persoon ervaart een kort moment van supernatuurlijke kracht (Daniël 10:18)
5. De ogen van de persoon blijven open (Numeri 24:3,4,16)

Het maakt niet uit wie claimt dat hij of zij een profeet van God is, je kunt deze bijbelse tests toepassen, als ze eraan voldoen, dank God! Als zij dat niet doen, volg de waarschuwing van Christus, wees voorzichtig!

De Stem der profetie zegt duidelijk, dat God eindtijd "overblijfsel" hebben twee belangrijke eigenschappen ten toon te spreiden. Is dat wel gebeurd? Zijn er wel mensen die ALLE geboden van God bewaren? En ook de getuigenis van Jezus Christus bewaren? (De geest der profetie).

Ik wil u een verhaal vertellen over een vrouw, geboren in de negentiende eeuw, in een verwarmende wereld van verschillende religies en denominaties, Ik geloof dat God haar duidelijk gebruik heeft om een kerk op te richten waar wij over hebben gesproken en gestudeerd.

Het is een mooi verhaal hoe God besloot om in contact te blijven met Zijn volk in het midden van de negentiende eeuw, toen Christen leerden wat voor belangrijke waarheden er waren die verborgen bleven voor de wereld voor jaren, inclusief de Sabbat waarheid die tot deze gelovigen kwamen door onze vrienden van de Zevende-dags Baptisten.

Het was de tijd van de Grote religieuze ontwakening in het begin van de negentiende eeuw, een tijd van een enorme interesse voor Bijbelstudie en gebed. En de profetieën van Daniël en Openbaring.

Maar toen de "Grote teleurstelling" van 1844 de volgelingen van Baptistische predikant William Miller trof, maar ook Lutheranen, Methodisten, etc. Ze moesten allemaal geleden hebben een onvoorstelbare pijn. Wat revival bracht in die kerken was het feit dat Jezus Kwam en Jezus kwam niet.. wat nu?

Zou God zijn kinderen in de steek laten, al die oprechte gelovigen en zoekers naar Jezus en de waarheid? Nee, dat doet hij nooit. Hij wilde hun laten weten dat Hij voor hun zorg. En vooral op dit cruciale moment. Koos God ervoor om zijn gave der profetie te herstellen voor Zijn volk. Verrassend, riep hij een jonge vrouw.

Ellen Harmon ontving haar eerst visioen vlak na de Grote Teleurstelling, in december van 1844. Ze was eerst een methodist, maar ze zag dat Gods getrouwe volk (degene die geloven in de advent) wandelde langs een weg die naar de hemel reikt, met een briljant licht dat hun op de weg volgt. Wat een bemoediging is deze boodschap voor deze verspreide groep van gelovigen, ook wel genoemd "advents" of "Adventisten", tientallen jaren later beter bekend als Zevende-dags Adventisten.

Voor meer dan 70 jaar, sprak zij, schreef zij, onderwees zij voor God.

Haar grootste werk, zoals ze zelf zij is, "om mannen en vrouwen te leiden naar het grote licht" - de Bijbel, ze was voorvechtster om de Geschriften altijd het laatste woord te geven in alle leerstellige vraagstukken.

"Hou vast aan je Bijbel als je het leest en stop je kritiek tegen het woord en haar betrouwbaarheid en gehoorzaam het Woord en niemand van jullie zullen verloren gaan."

God zegende haar werk. Er zijn maar weinig auteurs die zoveel religieus werk hebben gepubliceerd als Ellen White in haar leven. 100.000 pagina's, (52 boeken). Magazine artikelen, traktaten, pamfletten en persoonlijke brieven van advies, steun en vermaning.

Ze schrijf uitgebreid over tal van onderwerpen. Doctoren en onderwijzen zijn nog steeds bezig haar inzichten te verwerken en begrijpen. Sta een stil bij dit feit, een boek over onderwijzing geschreven door een persoon wiens educatie eindigde op de leeftijd van negen jaar. Toch heeft een professoren van de Columbia Universiteit haar geprezen voor haar educatieve principes. Eerlijke gezet is het een van de grootste boeken aller tijden over educatie. Ze schreef ook over dieet, gezondheid, medicijnen, zorg voor kinderen, drugs, huwelijk en het gezinsleven, begeleiding voor jongeren en nog veel meer. Astronomie, Geschiedenis, Kerk organisatie en nog veel meer. Een aantal meditatieve boeken, allemaal gebaseerd op de Geschriften geschreven in een moderne taal.

Haar medische geschriften zorgde ervoor dat Loma Linde Medische Universiteit wordt opgericht en honderden van ziekenhuis overal op deze aarde. 300 hogescholen en colleges, meer dan 4000 scholen voor de jeugd van 4 tot 16 - het grootste protestantse onderwijssysteem in de wereld. Seminars, universiteiten - allemaal als gevolg van haar geschriften en invloed.

Ze wordt nog steeds aangehaald door professoren, doctoren, journalisten - zelfs door Paul Harvey en door wijlen Dr. Clive McCay van Cronell University als een autoriteit op vele van deze gebieden.

Een voorbeeld, teruggaand naar het jaar 1864, Ellen White schreef over geneeskunde en ze deed uitspraken die de medici in die dagen deed lachen, omdat zij zover vooruit was dan haar tijdgenoten. Ze schreef "Tabak is een vergif dat werkt op een sluwe en gemene manier. Het is zo gevaarlijk omdat haar effecten op het systeem zo langzaam en nauwelijks zichtbaar zijn."

Waarom is dit opmerkelijk? Omdat doktoren in die dagen roken voorschreven als medicijn! De Medische wetenschap geloofde dat tabak- en sigarenrook sommige vormen van longziekten kon verhelpen en genezen.

Maar ze schreef meer. Mw. White had nog nooit gehoord een virus in haar dagen - maar in 1905 schreef zijn dat er kankerverwekkende bacteriën waren.

"... fatale ziekten kun dus verspreid worden"... Ministery of Healing p. 313

93 jaar later stond op de voorpagina van Newsweek magazine "Virussen zijn de bepalende factor van kanker."

In 1902, waarschuwde Ellen White dat San Francisco en Oakland dat zijn bezocht zouden worden door de Heer om dat ze net werden als Sodom en Gomorra (Manuscript 1902, p. 114)

Op 18 april 1906 om 5:12 was er de grote San Francisco aardbeving, haar profetie was waar. Het oordeel dat voorspeld was vond plaats.

Wie was Ellen White? Hoe was haar leven? Het antwoord brengt ons terug naar 26 november 1827 gedurende de presidentschap van John Quincy Adams.

Een tweeling, Elizabeth en Ellen waren geboren in een Methodistische gezin vlakbij Gorham, Maine, Ellen was de laatste van acht kinderen van Euncie en Robert Harmon, Een normale gelukkig, klein meisje tot de leeftijd van negen jaar oud.

Om een dag veranderde een ongeluk haar hele leven. Zij en haar zus waren aan het wegrennen van een ouder meisje, een klasgenote, die hun achtervolgde. Terwijl ze rende, draaide Ellen zich om te kijken hoe ver het meisje was. Toen gooide het meisje een steen, raakte de bovenkant van haar neus en verwonde haar ernstig.

Voor drie weken was zij bewusteloos. Doktoren gaven haar weinig hoop om te leven, dus ging ze niet meer terug naar school.

Doktoren zeiden dat ze TBC had en dat ze niet langer dan zes maanden zou leven. Maar Ellen gaf niet op. Omdat ze niet meer haar school bezocht, werd ze een student van de bijbel en begon ze verschi8llend religieuze ontmoetingen en seminars te bezoeken, ze bekeerde tijdens een Methodistische kampmeeting in Buxton, Maine. Later op 26 juni 1842 werd ze gedoopt in de Atlantische Oceaan bij Portland, Maine

Zij en haar familie bezocht meetings in Portland, door een Baptistische lekenpredikant William Miller, een oude legerkapitein die predikte over de profetieën van Daniël en Openbaring.

De Harmon familie was absoluut overtuigd van de waarheid van Millers Boodschap. Maar na de grote teleurstelling van 22 oktober 1844 waren zij te neer geslagen dat Jezus niet terug kwam. Ellen was toen 17 jaar oud. Zij huilde, zij bad, zij bestudeerde Gods Woord voor een antwoord, net als duizenden ‘advent' gelovigen. Zouden zij hun geloof opgeven? Wat moesten ze doen? EN dat was toen God Ellen Harmon riep om Zijn profetes te zijn. "Ik? Een profetes? Een 17-jaar oude vrouw, vechtend tegen tuberculose en een hartkwaal? Ik, deze mensen helpen?"

In december 1844, in haar eigen worden, verteld ze haar reactie:

"Nadat ik een visioen had gehad en God mij het licht schonk, droeg Hij mij op het de vertellen.. maar ik was er bang van. Ik was jong, en ik dacht dat zij het niet van mij zouden accepteren."

Ik ben te zwak, Ik kan het niet doen. Ik heb geen educatie. Maar de Heer vertelde haar, "Ellen, Ik zal je de kracht geven." Dus nederig beloofde ze, " Heer, als u mij kunt gebruiken, ga dan uw gang."

En dat deed de Here, Hij riep de jonge Ellen Harmon om Haar boodschapper te zijn voor Zijn overblijfsel en de Heer gaf haar de kracht.

Op 30 augustus 1846, trouwde Ellen met James White, een jonge predikant. Ellen en James White kreeg 4 zonen, Henry, Edson, William en Herbert. Ellen Gould White leefde niet alleen voor 6 maanden, maar zelfs tot haar 87. Veel meer dan de doctoren voorspelde.

Ze stierf nabij St. Helena in Californië op 16 juli 1915. Na 70 jaar van getrouwe dienst aan God die haar gebruikte, zodat de wereld de Bijbelse waarheid kon her ontdekken.

Ja.. haar stem is stil vandaag, haar pen rust. Zij slaapt. Wachtende voor de opstanding. Maar vanwege haar voorbeeldig leven en haar leiding van de haar werk en leven voor de kerk, geloven Zevende-dags Adventisten dat de gave der profetie is gemanifesteerd in het leven en werk van Ellen White. Ze was niet perfect. Ze ontwikkelde geen nieuwe doctrines voor de kerk. Ze noemde zichzelf niet eens een profeet. Ze zei: "Ik ben een boodschapper.' Wij accepteren haar geschriften niet in plaats van de Bijbel. Of als een deel daarvan, of zelfs al een aanvulling daarop. Wij accepteren voor het geen zijn claim de te zijn een manifestatie van de ‘geest der profetie' beloofd aan Gods kerk in de laatste dagen van deze wereld als aangeduid in Openbaring 12:17

NIET OM DE PLAATS VAN DE GESCHRIFTEN OVER TE NEMEN, dat nooit! Haar werk, verhoogt de Geschriften en maken ze duidelijk om te begrijpen. Ze zijn als het ware Gods vergroot glas. Maar dat is wat een profeet moet doen! Verhogen en bevestigen van het Woord. Veranderd een vergroot glas het geschrevene op een pagina? Nee, het helpt alleen het geschrevene beter te lezen. Ze bleef nadrukkelijk herhalen "Mij geschriften geven geen nieuwe licht, maar ze verduidelijken en raken het hart aan van de waarheden van inspiratie die wij al ontvangen hebben."

Het is zelfs een feit, dat aan het eind van een van haar laatste grote publieke evenementen, als zij wilde zitten, stopte ze, terug liep naar de kansel, de bijbel pakte en het tegen haar aan drukte, dan haar armen uitstrekt e met de bijbel in haar handen, en zei: "broeders en zusters! I beveel u dit boek aan, niet mijn geschriften DIT BOEK!, dat is gewoon de persoon die ze was.

Ellen stierf in 1915, als je op het internet zoekt naar Ellen G. White, dan zal je zien dat ze een van de meeste geteste profeten is. Ze is ongelofelijk veel aangevallen. Maar ga eens naar deze website voor een ander standpunt: www.whiteestate.org Ik bemoedig u om eens het EGW Estate website te bezoeken om eer te leven over haar leven, werken en doe onderzoek naar vragen die bij u leven over haar werk.

Haar nalatenschap, ziet u, is een boodschap voor deze aarde gekomen vanuit de verste uithoeken van het universum, van een God die ervan houdt om zijn volk op de hoogte houden vlak voordat Christus komt. God beloofde dat Hij dat zou doen!

1 Korinthiers 1:4-8
Ik dank God te allen tijde over u, vanwege de genade Gos, die u in Christus Jezus geschonken is; wat in elk opzicht zijt gij rijk geworden in Hem: in alle woord en alle kennis, gelijk het getuigenis aangaande Christus onder u bevestigd is, zodat gij ten aanzien van geen enkele genadegave te kort komt, terwijl gij uitziet naar de openbaring van onze Here Jezus Christus. Hij zal u ook bevestigen ten einde toe, zodat gij onberispelijk zult zijn op de dag van onze Here Jezus Christus.

God zegt tegen ons vandaag in 2 Kronieken 20:20
"..Geloof in de Here , uw Go en gij zult bevestigd worden, gelooft in zijn profeten en gij zult voorspoedig zijn.

Is dat niet een bemoedigen? Hij heeft ons sturing gegeven. Hij heeft ons hoop voor vandaag gegeven. En Hij heeft ons een profetische inzicht gegeven voor morgen, net als wat Hij heeft gedaan door de eeuwen heen.

Door de stem der profetie, wil ik u simpelweg uitnodigen om sommige van deze boeken te bestuderen. Lees een paar van ze, test ze. Elke van deze boeken is geschreven in heldere duidelijke taal. Neem dit boekje eens "Schreden naar Christus" of "Wens der eeuwen" mee naar huis. Vooral ‘Schreden naar Christus" het meest vertaalde religieuze boekwerk na dat van de Bijbel.

Hosea 12:10, 13
"Ik zal tot de profeten spreken en zal veel gezicht geven (...) Door een profeet heeft de Here Israël uit Egypte gevoerd en door een profeet werd het behoed."

Het is een waardevol geschenk, mijn vriend, de Geest der Profetie, Zult u deze boodschappen bestuderen? Goed Nieuws! Het is fijn om te weten dat God nog steeds spreekt door middel van Zijn profeten. Ik beloof u dit. Wanner de tijd der benauwdheid komt en de zeven laatste plagen, wees niet beangstigd, wanneer je God aan je zijde hebt. Verbondenheid met Christus is de belangrijkste keuze die je in je leven kan hebben.

Website statistieken