You are home- www.agp-internet.com/react- sermonroom Nederlands (overdenkingen & Bijbelstudies)

.

De vrouw van openbaring

Open uw bijbel en zoek Openbaring 1:1-3. We zullen wat huiswerk doen, elke keer als wij een tekst aanhalen. We zullen beginnen door een mooie cirkel te maken bij de versnummers en wat onderlijnen. Wilt u met mij samen hardop lezen? Laten wij beginnen.

Openbaring 1:1
Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen...

Lees met mij verder: Om zijn dienstknechten te tonen... WAT?

Openbaring 1:1
hetgeen weldra moet geschieden, en welke Hij door de zending van zijn engel aan zijn dienstknecht Johannes heeft te kennen gegeven.

Ik lees vers 2:

Openbaring 1:2
"Deze heeft van het woord Gods getuigd en van het getuigenis van Jezus Christus, alles wat hij gezien heeft."

Lees gezamenlijk vers 3:'GEK is de gene die..." Een foutje van mij kant? Let op wat ik zeg! Wat zegt uw Bijbel? Omcirkel "Zalig" (een predikant van kerk met 3000 leden zei tegen zijn congregatie: Je wordt gek als je openbaring probeert te bestuderen) "Zalig hij, die..."

"Zalig hij, die voorleest en zij die horen de woorden der profetie, en bewaren hetgeen daarin geschreven staat, want de tijd is nabij."

Nu zijn wij klaar om te duiken in het hart van het boek. Zoek openbaring 12 op, en omcirkel de volgende verzen: 1 tot 6, 14, 17. Laten wij nu vergeten wat onze plannen zijn voor de komende week, stress, problemen.. en probeer het volgende te visualiseren:

Openbaring 12:1-6
En er werd een groot teken in de hemel gezien: een vrouw met de zon bekleed met de maan onder haar voeten en een krans van twaalf sterren op haar hoofd en zij was zwanger en schreeuwde in haar weeën en in haar pijn om te baren. En er werd een ander teken in de hemel gezien, en zie een grote rossige, draak met zeven koppen en tien horens en op zijn koppen zeven sterren. En zijn staart sleepte een derde van de sterren des hemels mede en wierp die op de aarde.
En de draak stond voor de vrouw, die baren zou, om zodra zij haar kind gebaar had, dit te verslinden. En zij baarde een zoon een mannelijk wezen, dat alle heidenen zal hoeden met een ijzeren staf. En haar kind werd plotseling weggevoerd naar God en zijn troon. En de vrouw vluchtte naar de woestijn, waar zij een plaats heeft, door God bereid opdat zij daar twaalfhonderd zestig dagen onderhouden zou worden.

Iemand zei "Kijk, Lon, jij vertelde ons dat dit NIET een verborgen boek was, Wat betekenen deze verzen?" Let op het volgende. Laten wij her-leven wat wij net hebben gelezen, laten wij terug gaan naar de bijbel. Herinnert u nog Johannes de geliefde discipel - hij werd afgevoerd naar de verlaten eiland van Patmos. God liet hem daar een visioen zien van een prachtige vrouw die staat in de hemel. Zij was gekleed in een puur kledingstuk gekleed door de licht van de zon. Op haar hoof was een diadeem van 12 helderde, briljante, levende sterren. Ze is zwanger, en kan elk moment baren. Maar er is iets onder haar voeten. Ze staat op de maan.

Aan de ene kant is er een rode draak die furieus is, met de intentie om haar kind te vernietigen zodra het geboren wordt. Ze baart een Mannelijk Kind, voorbestemd om alle landen te regeren, maar Hij wordt opgenomen door God. Uiteindelijk lukt het de draak niet om het kind te vernietigen en wordt zo boos dat hij zijn destructieve boosheid op de vrouw richt en zo vervolgd hij en probeert hij haar de vernietigen, maar God neemt haar en verbergt haar in de wildernis voor 1260 dagen.

U zegt, "Oké het beeld is iets duidelijker. Maar wat betekent het eigenlijk allemaal? We houden ons bezig met symbolische profetie. We gebruiken symbolen, of niet?

Sommige mensen zeiden dat die beesten van Openbaring, eigenlijk beesten van doctrines waren die sommige kerken leren! Ik heb gehoord dat sommige leerden dat het beest van Openbaring 13, Henry Kissinger is. Maar beste vrienden, je kom in problemen als je eigen interpretatie van deze symbolen gebruikt. Maar als de geschriften de sluiten is, dan kan het ook de betekenis van de symbolen onthullen, geen probleem... toch?

Daniel 7:23 zegt dat in profetie een beest een land of een koninkrijk voorstelt. Wij gebruiken hedendaags dit idee om landen te gebruiken als symbolen voor naties.

Beer - Rusland
Adelaar- Amerika
Leeuw - Engeland
Bever - Canada

Nu een vraag: Waarvan is deze vrouw in openbaring een symbool van? Dat is onze volgende tekst. Laten wij kijken naar sleutels die ons kunnen helpen.

Jeremia 6:2
Die behoorlijke, die verwende verdelg Ik, de dochter Sions!

Sion in het Woord refereert naar Jeruzalem of naar Gods volk. De ‘dochter Sions' refeert aan Gods volk, Zijn kerk. Een vrouw representeert Gods volk. Laten wij nog een tekst zoeken om zeker te zijn. Paulus zegt:

2 Korintiers 11:2
Want met ijver Gods waak ik over u, want ik heb u verbonden aan een man, om u als een reine maagd voor Christus te stellen.

Christus in het Woord wordt gesymboliseerd als een bruidegom, Zijn bruid is de kerk! Dus God geeft ons een prachtige metafoor, een liefelijk symbool: de vrouw is Christus zijn kerk.

Maar let op dat de karakter van deze vrouw bepaalt wat het karakter is van de kerk. Als zij puur, onschuldige en deugdelijk is - dan betekent dat een pure kerk. Een ware kerk, een heilige kerk.

Sommige ouders zeggen, "Oh ik wil niet dat mijn kinderen Openbaring lezen omdat het spreekt over een "overspelige vrouw" Die vrouw in een scharlaken kledij (losbandig, gevallen) praat niet over een fysieke onreinheid. Het praat over een kerk dat overspelig is en dat ontrouw is aan haar Heer, Begrijp U?

Laten wij nu iets duidelijk maken: Zegt dit is over de Presbyteriaanse kerk, is dat waar? De baptisten? Wat zegt dit woord ‘vrouw' nu eigenlijk? Welke kerk in bijzonder?

Een klein lesje grieks - ekklesia. Zeg het met mij. Dat is een Grieks woord dat is vertaald voor kerk. Maar wat betekent het?

Ek-kle-sia "God roept uit de zijnen" (Mat. 2:15) Ik wil een van de door God geroepenen zijn Als u een van de geroepen van de Heer bent, dan behoor je tot Zijn kerk.

Nu, hebben wij de belangrijkste symbolen uitgelegd. Kijk nu hoe dit zich ontvouwd in een prachtig verhaal. Hier in Openbaring 12, ziet Johannes een pure vrouw of de kerk van zijn dag, afgebeeld als een maagd in wit.

Dus zij is een pure kerk. De kerk van Jezus in het nieuwe testament, gekleed met de zon of met Jezus, wat hij is ‘de licht der wereld' Let op hoe de nieuwe testamentische kerk gekroond is met een diadeem van 12 Sterren. Wie zijn die 12 briljante, schitterende 12 sterren van de Nieuw Testamentische kerk? De 12 apostelen toch? Dus in het begin van de Nieuw testamentische kerk wordt gesymboliseerd door een maagd, Gekroond met de 12 apostelen en ze staat op iets.

Ze staat op de Maan. Vraag, Schijnt de maan vanuit zijn eigen licht of van geleend licht? Ja, van geleend licht. Dus hier is de Nieuw testamentische kerk gevestigd op iets - de maan. Maar is is aan het voorbij gaan. Wat een prachtige symbool van het Oude Testamen, dat voorbijgaat, alles wat wijst naar Christus. Al die type en ceremonies wezen vooruit naar Christus, het Ware lam van God wie stierf op het kruis op Golgotha.

Het licht van het lam in het Oude testament was alleen maar reflectie van een groter licht wat wijst naar Jezus. Dus alles was aan het voorbij gaan, onder haar voeten.

De Maan is een prefecte reprenstatie van het oude testament die schijn met geleende licht van Jezus in het nieuwe testament.

Nu, de vrouw is zwanger, om elk moment een Mannelijk Kind te baren, Maar wie zal alle naties regeren met een ijzerenstaar, maar wie Wie zou worden opgenomen naar God en Zijn troon, wie is dat? Jezus!

Iemand zal vragen, "Maar is de vrouw dan niet Maria? "Nee, herinner dat het slechts een symbool is. Ja Maria is de moeder van Jezus, maar profetie verteld ons wat wij zien dat deze vrouwe in wit vlak voor de tweede komst.

Heeft iemand Maria gezien? Nee het is een symbool van de kerk. De Nieuwe Testamentische kerk baart als het ware Christus. Maar er een gemene, furieuze, rode draak (vers 4) nabij, wie is hij?

Openbaring 12:9
En de grote draak werd op de aarde geworpen, de oude slang, die genaamd wordt duivel en de satan, die de gehele wereld verleid; hij werd op aarde geworpen en zijn engelen met hem.

Wie is de draak? Satan voornamelijk.

Maar Satan komt nooit strijden in zijn zichtbare vorm, of niet? Heeft iemand Satan gezien? Nee, hij werkt door personen instituties en slechte zaken.

Nu, door wie werkt Satan om Christus te vernietigen zodra het geboren werd? Herodus probeerde alle baby's in Bethlehem te doden. Maar hij faalde. Jezus werd uiteindelijk opgenomen tot God en Zijn troon.

Zo furieus was Satan om Christus ter vernietigen, omdat hij hem dus niet persoonlijk kon vernietigen, hij zijn vernietigde kracht wende op de vrouw. Hij probeerde de Nieuw testamenitsche kerk de vernietigen door haar te vervolgen - tot hij zo bloedig en gemeen werd, dat God de vrouw moest nemen en Zijn kerk "in de wildernis zette voor 1260" dagen

Nog een meer symbool om te na te gaan "Een dag" in symbolische profetie betekent wat? Ezechiel 46, Numeri 14:34 zegt, "Elke dag voor jaar " Dus dit bekent 1260 letterlijke jaren van vervolging en dat Gd zijn kerk, de vrouw en "Verborg haar in de wildernis voor 1260 jaren"

Kijk naar het schema, met de tunnels. Laten wij over deze tijdlijn 1260 jaren schrijven. Wanneer is dit in de Christelijke geschiedenis? Voor referentie, laten wij links "het kruis tekenen en rechts Onze tijd" 1260 jaren van rampspoed. We weten dat nadat de apostelen stierven, vervolging erger werd gedurende de eerste paar honderd jaar, tot at, geschiedenis ons vertel, 300 leiders bij elkaar kwamen, niet met een normaal lichaam. Elk persoon was gebroken, kreupel, gestenigd, het ontbreken van benen of armen, niet een met een normaal lichaam. Hoeveel kwamen naar binnen op die manier deze avond? Misschien is onze religie goedkoop. Vrienden, als je niets hebt om te sterven, dan heb je niets om voor te leven!

Maar satan was heel slum. Hij gebruikte eerst de Romeinse Keizerkijk om te vervolgen. Gladiatoren vochten. Ze gooiden Christen aan de leeuwen in het Colosseum. Martelingen. Toen begon satan zelf de kerk te vervolgen! Hoe? Onder deze verschrikkelijk bedreigingen, werden sommige Christenen zwak. Zij maakten compromissen met hun geloof en concessies aan het heidendom en andere geloven en legden minder nadruk op sommige leerstellingen. Maar zij waren zo beschamend om te zien dat andere meer brave Christenen zich wel hielden aan hun geweten. Deze compromis eerde gelovigen gingen zelf hun eigen broeders en zusters vervolgen. Het is zo altijd geweest in de kerk, of niet? Sommige zullen lachen omdat jij drie weekenden in der kerk bent voor deze lezingen en zij hebben het boek voor de laatste 20 jaar niet aangeraakt. Wees maar niet ongerust over hun ridicule opmerkingen mijn vriend. Dank God dat jij de moed hebt om deze lezingen bij te wonen en te leren over God profetische waarheid!

Vervolging werd zo erg dat in 533 na Christus Keizer Justinanus een decreet uitschrijft, door alle beschermende muren weg te halen en vervolgens kwam er volledige vervolging. Zonder tegenwerkingen, geen meer bescherming meer voor de kerk. Vijf jaar later in 538 na Christus, ging werd het decreet volledig geactiveerd . Nu kon iedereen gemarteld worden voor de simpele criminele daad, namelijk het geloof in het Woord van God, of door de Bijbel te bestuderen.

Als je 538 + 1260 optelt, dan krijg je 1798, Geschiedkundigen noemen dezen 1260 jaar van vervolging ook wel de Middeleeuwen of te wel "Dark Ages". Zo donker, dan zelfs tot eind 16de eeuw in Frankrijk. 50.000 mensen "bloem van Frankrijk" - werden van hun bedden gelicht in de midden van de nacht en werden neergestoken op de straten. De zogenaamd St. Bartholeum slag van Parijs, toen bloed over de straten liep als water! 200 jaar later wat een politieke omwenteling en kwam er een militaire coup, waarbij de vervolgde.. de achtervolgers werden. Zelfs de koning verloor zijn hoofd en in heel Europa was er oproer. Ineens stopen de vervolging op een mysterieuze manier en droogde op! Waarom? In 1787 begon de Franse Revolutie! De vervolging stopte in 1798 toen de Paus gevangen was genomen door een generaal van Napoleon's Generaal. Berthier - ongeveer 1260 jaar later.

Gedurende die Middeleeuwen, schreven verschillende geschiedkundigen dat ongeveer 50 miljoen mensen hun leven verloren voor geen andere criminele daad dan Gods Woord te beschermen. Het verhaal van de Bijbel is een thriller. Het kost menselijk boek. Satan probeerde dat uit te stappen. Profetie voorspelde het.

Maar laten wij nu kijken naar ons schema. De tunnels en de spoorbaan. Hoeveel artiesten zijn er in de zaal? Ik wil dat jullie een trein tekenen en wat wagons. (Teken een locomotief met mij).

Stel je eens voor je kijkt naar een berg en ziet een zwarte ijzeren locomotief op een enkel spoor die de tunnel tegemoet rijdt met 12 wagons die over het spoor rijdt en verdwijnt in de tunnel. Wat voor soort trein komt er aan de andere kant van de tunnel? Zelfde soort. Stel je eens voor dat er een rode diesel eruit kwam met 250 rode wagons, wat zou je zeggen? Er is iets gebeurd met de trein in de tunnel! Vergeet nu de trein - laten wij kijken naar het schema

Wat zie je langs het spoor van de tijd? De kerk van Jezus Christus, door de eerst honderd jaren, tweede honderd jaren, voor 5 eeuwen lang. Maar Satan vervolgde de kerk van Christus zo erg, dat God niets anders kon doen dan kerk in de "wildernis" tunnel zetten van 538 Na Christus voor 1260 jaren.

De waarachtige en getrouwe loyale maagd, de Christelijke kerk van Jezus Christus was verborgen uit het zicht voor 1260 jaren.

Let op.. De zelfde pure kerk wat Jezus en de Apostelen leerde gaat in de wildernis tunnel voor 538 na Christus. Wat voor kerk komt er uit in 1798? Hetzelfde toch?

Maar in plaats daarvan kwamen er 250 verschillende denominaties uit aan de andere kant, allemaal met elkaar bediscussiëren, vinger wijzen en claimen "Ik heb gelijk en jij niet!" Wat is er gebeurd met de kerk in de tunnel? Waarom zijn er zoveel kerkgenootschappen en denominaties? Lijk, de bijbel kwam omgeschoten uit de tunnel. Maar er is wel iets gebeurd met de kerk in de tunnel. Paulus voorspelde dat vele het licht niet meer volgden. Eeuwen van compromissen met heidense rituelen, deze kwamen de Christelijkere kerk binnen en veranderde de doctrine en tradities en ceremonies en handelingen waarvan Paulus of Petrus nooit van gehoord harden - er werd geclaimd dat ze door een hogere macht opgelegd werden. Daarom is het ook geen verassing als God zegt dat in de laatste dagen u en ik , "ernstig moeten zoeken naar het geloof dat eens werd gegeven aan de Heiligen? Dat is waarom de stem er profetie spreekt Verschrikkelijke veranderingen vonden er plaats gedurende die Middeleeuwen.

Er is geen fascineerde verhaal uit de geschiedenis te vinden, dan dat van de Waldenzen, Hugonauten, en Alg... Deze getrouwe Christelijke groepen, waren overal in Europa te vinden en ze waren beschermers van de waarheid en Gods Woord, gedurende die verschrikkelijke Middeleeuwen toen het persoonlijk bestuderen Gods Woord strafbaar werd gesteld, toen de kerk onder druk werd gezet. En herinner dat was onze kerk!

Of je nu Protestant of Katholiek bent, die was onze erfgoed. Hebben zij cruciale fouten gemaakt? Ja, net zoals wij dat vandaag de dag doen. Maar het kwam tot een punt dat hebben van een Bijbel zelfs strafbaar was. Als je een bijbel bezat of het zelfs bestudeerde werd je vervolgd en te dood veroordeeld door de kerk. Mensen werden verbrand op houtstapels omdat ze de bijbel wilden vertalen in hun eigen lokale talen en dialecten. De bijbel was verboden. Het was alleen maar gehoord in de kathedralen in een vreemde taal gedurende de weekenden.
Peter Waldo had een Bijbel! Hij werd zo vervolgd en achtervolgd als een wild beest, maar hij en de zijn Waldenzen volgelingen vlieden, ze klommen in de Valleien van Piedmont in Noord-Italië. Maar daar werd het al gauw niet veilig meer. Dus vluchten ze de Alpen in. Ze verstopten zich in groten en in de "Wildernis" voor eeuwen. Hele culturen leefde en stierven om het woord te Beschermen. Ze vonden het een hemelse missie om met de hand gekopieerde kopieën te maken van de bijbel. Die ze voorzichtig rondstuurden door geheel Europa. Ze leefden in stenen groten en in holen en ze kopieerden Tekst gedeelten op perkament gezeten aan sten tafelen. Ze kopieerde een vers een duizend maal in het Frans, Duts, Italiaans. Dan stuurde zijn hun jonge jongens en meisjes de vallei in om te gaan naar de universiteiten vermomd als studenten. Ze naaiden stukken van de Geschriften in hun kleding. Als ze werden gepakt werden ze meteen vermoord. Maar wanner ze een gewillige leraar vonden of eerlijke studenten die in de ontmoedigd leek, in de punt en overladen met schuld gevoel, omdat ze niet wisten wat de bijbel zei over vergeving, dan pakten ze een passage in hun eigen taal en de waarheid werd verspreid. Als de autoriteiten de bron ontdekten dan vond men de dood.

In de tussentijd, vermomde de ouderen zichzelf als verkopers. Ze gingen in de valleien en verkochten potten en pannen en stof voor kledij. Als ze kwamen bij een huishouden die te vertrouwen was en ze vonden iemand die ontmoedigd was, vanwege hun verschrikkelijke zonden, dan haalden ze voorzichtig uit de binnenkant van hun kleding vandaan, stukjes papier met tekst. "Als wij onze zonden belijden, dan ben je getrouw... te vergeven en te reinigen ." Men had nooit zulke woorden ooit in hun leven gehoord! "Mijn zonden? Zelfs die van mij? Kan ik naar de Verlosser gaan en om vergeving vragen?" "Ja!" en dan gaven men hun meer bijbelteksten en lazen ze met hun tot laat in de nacht, De volgende ochtend, na een moment van rust, gingen de zendelingen verder op hun weg. De gastheer zou naar buiten rennen en zeggen, "We hebben niet eens zijn naam! Of waar kwam zij vandaan?" Dus rende men de straten op, net als anderen, op zoek naar de zendeling. Dat was het signaal waarop de autoriteiten op wachten, en men vond hun zendeling, liggend in een plas van bloed aan de rand van stad. Elk geschiedkundige zou je dit verhaal kunnen vertellen.

John Milton, een blinde dichter uit Engeland en de Latijnse secretaris voor Oliver Cromwell, was zo bewogen door de slachtpartij van de Waldensen in 1655, en schreef hij:
"Avenge O Lord thy slaughterd saints
Whose bones lie scatterd on te Alpine mountas cold
E'en them who kept thy truth so pure of old,
When all our faters worshiped stockes and stones.

De grote auteur van vele lofgezangen in zijn tijd, Isaac Watts, componeerde de volgende hymne, "Am I A Soldier?" over de Waldenzen en de Hugonauten.
Must I be carried to the skies
On flowery beds of ease?
While others fought to win the prize
Ans sailed through bloody seas.

Dat is waarom de oprichters van Amerika, vluchten naar dit nieuwe land. Pelgrims en Puriteinen gingen aan boord van het schip genaamd de "Mayflower" om de vervolging te ontsnappen, ze gingen naar Amerika, het land van vrijheid. Amerikaanse dichters schreven over Plymouth Rock:
I call it holy ground
The sot where first they trod
They left unstaind what here they found
Freedom to worship God.

Het verhaal van de bijbel is een THRILLER!

Maar de dag in Europa kwam wanneer 20.000 soldaten onder leiding van de Franse Kolonel DePerot bergen inging om de Waldenzen te vernietigen. Te spreken over een vlieg doodslaan met een hamer! Hij stuurde20.000 soldaten om 2.000 van de waldenzen te elimineren, hij zei tegen de dorpelingen in de valleien; "Kom naar de publieke hangpartij morgen en kijk naar het einde van de Waldenzen." Ze begonnen in de bergen, maar de Waldenzen kenden elke boom en elke steen. Ze waren daarachter aan het verschuilen en keken wat er gebeurde. Ze zagen wanneer de troepen kwamen., dan duwden ze de stenen en rotsblokken van hun plek, die vervolgens van de berg afrolden en zelfs sommige van de soldaten doden. Zelfs DePerot werd verwond. Hij smeekte voor een schuilplaats in een Fort van de Waldenzen. De gaven hem gewillig eten en een plek om te slapen, terwijl de rest vluchte. De volgende ochtend kwam het leger voor de fatale slag - de soldaten gingen voorzichtig kijken achter de bomen en de rotsen, maar de Waldenzen waren verdwenen! De groten en de forten waren legen! De Waldezen waren naar de toppen van de bergen gegaan en men zong Psalm 124: 2,3

"Ware het niet de HERE, die met ons was, toen mensen tegen ons opstonden, dan hadden zij ons levend verslonden, toen hun toorn tegen ons ontbrandde."

Maar helaas was dit niet altijd zo. Er kwam een dag toen 260 Waldenzen waren in een grot. De soldaten ontdekten dat zij daarin waren. Dus maakte zij een vuur in de opening - je weet war er gebeurde. Hij zorgde ervoor dat al het zuurstof uit de grot weggenomen werd en alle 260 stierven. Ik hoop op een dag dat ik daar naar toe kan gaan en die grot kan zien. Op daar op mijn handen en knieën te kruipen en te kijken.

Zou het licht van de waarheid helemaal gedoofd worden?

Er kwam een dag in een de beslotenheid van een Duitse bibliotheek, dat een jonge monnik die priester wilde worden, een bijbel vond geketend aan de muur van het klooster! Martin Luther had nooit een Bijbel gezien, ook al studeerde hij voor het heilige ambt. Hij had alleen fragmenten gehoord in Latijn. De vastbesloten en zelfstandige Luther was gefascineerd door de Bijbel. Hij kwam keer op keer terug voor maanden en studeerde. Hij vond niets over die pijnlijke pelgrimages naar heilige oorden, of aflaten of boetedoening. Kijk, hij werd geleerd om te liggen op een koude vloer en werd gekastijd, om God te laten zien hoe slecht hij wel niet was. Hij vond daarvan niets in de Bijbel. Maar hij vond heel veel over Jezus en vergeving. Zijn favoriet tekst was, Romeinen 1:17 "De rechtvaardige zal uit geloof leven."

En Martin Luther, keer tegen zijn kerk en schudde te toenmalige wereld op zijn grondvesten met de Reformatie! Een nieuwe renaissance was gekomen. De nieuwe wereld. Luther begon met het vertalen met de Bijbel in het Duits, het taal van het volk.

Hij was een van de eerste "Protest-anten" Heeft u wel een gehoord van een "Protest-ant?" Een protestant is simpel weg iemand die protesteert tegen elke doctrine of handeling die niet gevonden wordt in de Bijbel. Luther keerde tegen zijn kerk met sommige belangrijke vragen, met de verwachting om waardering te krijgen voor zijn onderzoek. Maar NEE, zei men "De kerk heef dit niet geleerd en daarom willen het ook niet weten. Keer van je weg Martin, of wordt geëxcommuniceerd voor ketterij." Wat moest hij doen? De waarheid laten sterven? Nee, hij was een kampioen voor de waarheid, en hij stapte uit de kerk van zijn tijd.

Wanneer Luther uiteindelijk stierf, maakte de volgelingen van hem een hek rondom het geloof van waar Luther in geloofde en noemde het een "belijdenis" Ooit wel eens gehoord van een Belijdenis? Er is niets mis met een belijdenis, behalve dat het geen rekening houdt voor toenemend licht. Het houdt je vast in een bepaalde tijd of eeuw. Zijn volgelingen werden "Lutheranen" genoemd, ooit weleens gehoord van "Lutheranen"?

Maar de Reformatie was maar net begonnen, later kwam er andere hervormingsgezinde geroepen die nieuwe waaheden vonden, de Luther nog niet gezien had. Zoals Wycliffe in Engeland. Hervormers als John Knox uit Schotland, Johannes Calvijn uit Zwisterland, Zwingli, Huss, Jerome. Zij gingen naar de leiders van de Lutherse Reformatie beweging en zeiden: "Kijk wat wij gevonden hebben!" Maar ze werden ontvangen met de zelfde koude receptie : "Luther heeft dit niet geleerd, dus daarom accepteren wij het niet." Weet je wat deze hervormers dezen? De waarheid laten sterven? Nee ze volgde het voorbeeld van Luther en stapte uit de Lutheraanse beweging om verder te gaan met de waarheid en men vormde de Presbyterianen, daarna de Anglicanen, Methodisten. Toen kwamen de Anabaptisten en zeiden; "Kijk, wij hebben de doop ontdekt door onderdompeling!" Toen kwamen de Baptisten, Elke groep ontdekte nieuw licht uit het Woord van God.

Vrienden luister! Openbaring 12 verteld ons de geschiedenis van de Christelijke kerk en daarom zijn er zoveel denominaties en kerkgenootschappen. God had dit nooit bedoeld. Maar de Reformatie is nog niet afgelopen! De denominaties die wij vandaag de dag hebben is het verdrietige menselijke neiging voor vasthouden aan het verleden. "Als vader en moeder geloofd, en het goed genoeg voor hen was, dan is het goed genoeg voor mij." Heeft iemand dat ooit wel eens horen zeggen? Als je dat hebt gehoord, bidt voor hen! Dat is teleurstellend. Ik dank God voor mijn vader en moeder. Maar God verwacht ons dat wij groeien. We moet nieuw licht te blijven volgen. Om de Reformatie levend te houden! God wil dat de Christenen in de Eindtijd alle licht verzamelen, waarheden die verloren zijn gegaan gedurende de middel eeuwen voor 1260 jaar!

Judas 1:3
"..Zie ik mij genoodzaakte het te doen met de vermanning, tot het uiterste te strijden voor het geloof, dat eenmalig de heiligen overgeleverd is."

Vrienden, Christenen, luister alsjeblieft. De bijbel zegt dat de waarheid progressief is. We moeten erin groeien. Dagelijks bewegen, Dagelijks veranderen, Dagelijks voorwaarts gaan. God rent ons niet door denominaties.

Spreuken 4:18
"Maar het pad der rechtvaardigen is als het glanzende morgenlicht, dat steeds helderder straalt tot de volle dag."

We zijn nu klaar voor Openbaring 12. Laten wij nogmaals kijken naar vers 14, we zullen nu een aantal zeken beter begrijpen, welke wij niet eerder wisten.

"En aan de vrouw werden de twee vleugels van de grote arend gegeven om naar de woestijn te vliegen, naar haar plats, waar zij onderhouden wordt buiten het gezicht van de slagen, een tijd en tijden en een halve tijd (een nadere manier op 1260 jaar uit te leggen). En de slang wierp uit haar bek water achter de vrouw als een stroom, om haar door de stroom te laten meesleuren. En de aarde opende haar mond en verzwolg de stroom die de draak uit zijn bek had geworpen.

Kunt u zien dat God de Waldenzen in de aarde verborg in die vers?

Let op, hier is waar u en ik vandaag de dag in het spel komen. Lees met mij vers 17

"En de draak werd toornig op de vrouw en gin heen om oorlog te voeren tegen de overigen van haar nageslacht die de geboden van God bewaren en het getuigenis van Jezus hebben.

Wie is de draak? "Satan"
Hij is toornig, op wie?
Wie is de vrouw? "De Kerk"

Hij maakt oorlog met de "overigen van haar nageslacht" oftewel overblijfsel, of de laatste groep uit de kerk. Dat zijn wij!

Lees nu met wij zoals geïnterpreteerd door uw eigen Bijbel.

Openbaring 12:17

En Satan werd boos op de kerk en hij ging oorlog voeren tegen de laatste groep uit de kerk van haar nagelslacht die de geboden van God en het getuigenis van Jezus bewaren.

Mag ik uw aandacht? Vertel mij, in het eerste deel van hoofdstuk 12, lezen wij dat Satan (de draak) boos was met de een deel van de kerk? Welk deel van de Nieuw Testamentische kerk was dit? Het eerste deel. De vroege christelijke kerk.

In de laatste verzen van hoofdstuk 12, lezen wij net dat Satan boos is met welk deel van de kerk? (De laatste groep, het overblijfsel). Dames en Heren. Openbaring 12 is de geschiedenis van de Christelijke kerk en 80% van degene die haar aanwezig zijn hebben dit nog nooit eerder gehoord! Maar let wel. God wil zo graag dat wij deze boodschap begrijpen en waarheid opzoeken die verloren waarheid die wij kwijtraakten in die tunnel van de Middeleeuwen.- om het zelfde geloof te hervinden, voordat wij die ‘tunnel' in gingen. God beschrijft dat er 2 belangrijke aandachtspunten zijn van Gods Ware geroepenen in deze laatste dagen van de aardse geschiedenis.

Dat zij de geboden van God bewaren en het zelfde geloof hebben als Jezus.

Sommige mensen zeggen, "Als je de geboden probeert te bewaren, dan ben je niet gered uit genade." God zegt, "Geboden bewaren en het geloof in Jezus gaan samen!"

Luister mijn vried, ik heb genoeg genade van God in mijn hart. Ik ga niet moorden, Stelen of je vrouw van je afpakken. Geboden bewaren is niet een middel tot verlossing, het is een bewijs van verlossing! God zegt duidelijk "Lon, Je bent door Mij geroepen, Mij volk wacht voor de Tweede komst, zullen de geboden bewaren en de getuigenis van Jezus Christus hebben." Ik wil bij die groep horen, u ook?

Voor die kledingnaaisters die van kleding maken houden. Je ziet een uitverkoop van maar liefst 70% korting van een restanten van kleding. Je gaat en je bet blij om hele mooi stof te koppen. Je koopt voldoende om een passende blouse te maken, het is van blauw materiaal. Maar je kunt je gezin niet snel genoeg uit de kamer krijgen zodat je op je gemak en kleding stuk kan maken. Je knipt en naait. Tijdens je werk ontdek je dat je te weinig stof hebt. Dus je gaat terug naar de winkel, en zoekt dezelfde verkoper. Je kent haar. Zij zegt: "Sorry!" Al het materiaal is verdwenen. Maar ze kent drie dames uit jouw buurt die ook naar de uitverkoop kwamen en ook materiaal kochten, dus je deze dames opzoeken.

Je klopt aan de eerste deur en vertelt je probleem. Zij zegt, "Zeker, ik heb voldoende materiaal gekocht." Maar toen ze de pakketje opent, zie je de verkeerde kleur. Zij kocht polyester!

Je bedankt haar, gaat naar het volgende adres. Ze brengt haar materiaal naar de deur. Zelfde patroon, maar verkeerde kleur! Dus je probeert het weer.

En eindelijk bij de derde deur, bekijkt ze het materiaal, het is hetzelfde patroon, zelfde stof, zelfde kleur. Het was helemaal identiek. Wat kan je nu met zekerheid zeggen? Je hebt het overblijfsel gevonden van het origineel.

Ik wil gered worden, ik wil dat mijn gezin gered wordt. Wanneer Jezus mijn zonden vergeeft, wil ik wandelen in het licht van Gods Woord. Het profetisch licht wat steeds helderder gaat schijnen voor een perfecte dag."Wilt God ons duidelijk maken. Openbaring 12 geeft ons met honderd procent zekerheid een vingerafdruk identificatie om jouw te helpen in je zoektocht naar de waarheid van God in deze dagen - kenmerken die je helpen om het geloof in Jezus te vinden. Je kunt Mijn overblijfsel vinden van wat begon in de Tijd van het Nieuwe Testament

Jeremia 29:13
Dan zult gij Mij zoeken en vinden, wanneer gij naar Mij vraagt met uw ganse hart.


Dus neem uw Bijbel, het origineel wat de tunnel in ging. Neem wat je gelooft. Als het hetzelfde PATROON van geloof heeft, hetzelfde STOF van doctrine, hetzelfde STRUCTUUR van eenheid en hetzelfde CONSISTENTIE van handelen en leer - dan weet je zeker dat je het OVERBLIJFSEL hebt gevonden.

Website statistieken