You are home- www.agp-internet.com/react- sermonroom Nederlands (overdenkingen & Bijbelstudies)

.

Hoe de komende rampspoed te overleven
Hoe kan je ontsnappen aan de 7 plagen
Voice of prophecy speaks,, L. Melashenko

Een aantal jaren stond, vlucht 316 met 68 passagiers aan boord op de startbaan van New York's John F. Kennedy International Airport. Autoriteiten hebben de vlucht voor uren doen laten vertragen. De uren werden uiteindelijk een dag, twee dagen, drie dagen lange vermoeide dagen, Vlucht 316 stond daar gewoon. Waarom? Waarom was de vlucht vertraagd?

Was het een mechanisch probleem? Problemen met het weer? Een kaping? Nee, de autoriteiten van de Verenigde Staten wilde er zekervan zijn dat een passengier aan boord, niet het land verliet tegen haar wil. Haar man had asiel aangevraagd vanuit een ander land in de VS. Toen wilde hij dat zij bij hem zou kunnen zijn. Dus kwam zijn vrouw naar de Verenigde Staten.

Nu is de vraag het volgende, was zij ertoe gedwongen om het land te verlaten? Was het de Taliban? Heeft iemand haar geforceerd om het vliegtuig te bemannen. Dat was de angst van haar man. Toch ging ze weg, maar waarom?

Met televisiecamera's die draaiden en de fotocamera's van reporters die klikten, stond deze vrouw in de aanwezigheid van beide landen en ze maakte haar laatste statement: "Ik hou van mijn man, maar hij maakte een besluit om te blijven en ik maak mij besluit om weg te gaan." En ze liep weg! "Waarom" vroeg de immigratiedienst van de VS zich af, "Heeft ze uit haar eigen vrije wil gesproken? Heeft iemand haar geforceerd om dit te zeggen?"

Maar ze maakte haar beslissing. Dus na een ander 72 uur op de startbaan, gingen de camera's uit, de reporters pakten snel hun telefoon op en vlucht 316 ging weg in de late avond.

Is het schip genaamd ‘de tijd' vastgehouden op de startbaan van een vliegveld - wachtende voor een bepaald aantal passagiers die nog hun beslissing moet maken? Volgens het boek van openbaring is dat een aardig accurate beschrijving van wat er gaat gebeurde op onze nerveuze ruimteschip. Het is precies waarvoor de vier speciale engelen geroepen zijn om te gaan doen.

Openbaring 7.1
"Daarna zag ik vier engelen staan aan de vier hoeken der aarde, die de vier winden der aarde vasthielden, opdat er geen wind zou waaien over de aarde, of over de zee, of over enige boom."

Winden aan een lijntje! Engelen die de winden tegenhouden van oorlog en vernietiging. Die de vlucht van de tijd tegenhouden. Door de rampspoed te vermijden. Verminderen de krachten van oorlogen, orkanen en overstromingen. In het bedwang houden van de winden van terreur en geweld. Door de zangloper op een zij te houden, zodat de laatste korrels van zand niet zou kunnen ontlopen. Door de geschiedenis te weerhouden om zijn einde te zien, nog voor eventjes. Omdat God niet bereid is om het einde in te luiden, voordat iedere man en vrouw zelf de keuze kan maken uit eigen vrije wil, wat zij willen doen met hun eeuwige toekomst.

Zijn hand houdt mysterieus de winden vast van internationale terreur, of anders zal Armageddon uitbarsten! Profetie waarschuwt ons dat op een dag deze winden zullen worden losgelaten. Ze zullen waaien met een kracht die verbeelding te boven gaat. Zo furieus dat de gehele planeet geëvacueerd dient te worden! Waarom houden die engelen dan die winden vast? Waarom is onze vlucht vertraagd?

"En ik zag een andere engel opkomen van de opgang deze zon, hebbende het zegel van de levende God; en hij riep met luider stem tot de vier engelen aan wie gegeven was aan de aarde en de zee schade toe te brengen en hij zei: Brengt geen schade toe aan de aarde, noch aan de zee, noch aan de bomen, voordat wij de knechten van onze God aan hun voorhoofd verzegeld hebben.

Engelen, mijn vrienden! Engelen die de winden tegenhouden - totdat Gods volk verzegeld zijn op hun voorhoofden. Met een soort zichtbare tattoo? Nee, wij hebben geleerde dan miljoenen mannen, vrouwen en kinderen zo verliefd met Jezus zullen zijn dat zij zullen zeggen, "Heer, Ik wil gemerkt worden als een van Uw kinderen voor altijd! Ik accepteer. Ik gehoorzaam U voor altijd, verzegel mij!"

Maar er zullen miljoenen anderen zijn - de meerderheid, helaas - die in hun harten zullen zeggen (of door hun handelingen), "Nee dank U, Heer. Ik weet dat U stierf om mij te redden. Maar ik wil niet verzegeld worden. Ik kies voor een andere weg - mijn eigen weg."

2 Petrus 3:9 zegt dat hij of zij dan Jezus zo veel pijn aan doet! Om te horen dat mannen en vrouwen zeggen dat zij de gaven van redding willen aannemen, dat Hem zo'n grote prijs heeft betaald, maar dan zijn gaven van herstel willen verwerpen; daarom wacht hij nog een tijdje. Hij houdt onze vliegtuig vast op de startbaan van de tijd omdat hij niet wilt dat ook maar een verloren gaat.

2 Petrus 3:9
De Here talmt niet met de belofte, al zijn er , die aan talmen denken, maar Hij is lankmoedig jegens u, daar Hij niet wil, dat sommigen verloren gaan, doch dat allen tot bekering komen.

Maar binnenkort op een dag zal elke persoon zijn positie hebben bepaald. Degene die voor Jezus hebben gekozen en degenen die Hem niet willen aannemen. God weet dat hun besluit resoluut is, dus ‘t getrouwe decreet zal verspreid worden.

Openbaring 22:11-22
Wie onrecht doet, hij doe nog meer onrecht, wie vuil is, hij worde nog vuiler; wie rechtvaardig is, hij bewijze nog meer rechtvaardigheid; wie heilig is, hij worde nog meer geheiligd. Zie ik kom spoedig en mijn loon is bij Mij om een ieder te vergelden, naar dat zijn werk is.

Wij noemen dat decreet de sluiting van de genade tijd. Voor mannen en vrouwen op de planeet aarde zal er geen meer verschuiven van standpunten zijn. Niet omdat God partijdig wil zijn. Niet omdat Hij wil dat iemand verloren gaat. Echter, het decreet laat simpel reflecteren dat mannen en vrouwen hun eigen definitieve keuze hebben bepaald. En nu zal God, hun keuze belonen. Het is tijd voor het vliegtuig om te vertrekken.

Let op wat de profeet Daniël zegt wat er zal gebeuren op dat ogenblik.

Daniël 12: 1,2
Ten dien dage zal Michael opstaan, de grote vorst, die de zonen van uw volk terzijde staat; er zal een tijd van grote benauwdheid zijn, zoals er niet geweest is sinds de volken bestaan, tot op die tijd toe. Maar in die tijd zal uw volk ontkomen, al wie in het boek geschreven wordt bevonden. Velen van die slapen in het stof der aarde zullen ontwaken, deze tot eeuwig leven en genen tot versmading, tot eeuwig afgrijzen.

De winden zullen waaien! Dan zullen wij een tijd binnen gaan van rampen en problemen, zulke de wereld nooit gekend heeft. Dan zullen de zeven laatste oordelen van God, de 7 laatste plagen van God, worden uitgestort op de vijanden van God. De voorspellingen van Openbaring zullen hun laatste vervulling zien. Dan zullen de laatste korrels van zand naar beneden sijpelen door de zandloper.

Maar de profeet Daniël bemoedigt ons. Gods volk zal bevrijd worden. En Jezus zal terugkomen.

Bent u bereid als de winden gaan waaien? Doomsday is niet eerder voorgekomen op een niets vermoedende planeet . Maar het zal niet lang meer duren. Zelfs nu kunnen deze engelen de winden loslaten in plaatsen als Afghanistan, op de West Bank, in Irak en in Noord-Korea, Indonesië, Libië, Libanon, Nicaragua, Colombia.

Als wij kijken naar de profetie in onze studie vandaag, wij ontdekken dat misschien morgen de kracht van de losgelaten winden op de vooravond van Armageddon ons verdoofd met intense agressiviteit. En wanneer ze zijn losgelaten, dan zal de menselijke bestemming zijn laatste vlucht beginnen op de vertrekbaan van de tijd. Een van deze dagen kan het misschien wel te laat zijn!

De profetie waar wij nu naar gaan kijken gaat over hoe wij de zeven laatste plagen kunnen ontsnappen. Maar laat mij u herinneren over de weg van God. Wij hebben ontdekt in onze studie dat in Gods grote Bijbel, de profetieën consistent is. Zij onthullen dat God een duidelijke lijn kent. Hoe God heeft gewerkt in het verleden, zo zal hij ook werken vandaag de dag.

Hebreeuwen 13:8
Jezus Christus is gisteren en heden dezelfde een tot in eeuwigheid

Dus, met andere woorden, als wij zorgvuldig de plagen van het Oude Testament bestuderen en het wonderen van die bijzondere bevrijding van de Exodus, dan zullen wij sommige geheimen ontdekken hoe wij in het nieuwe testament kunnen ontsnappen van de zeven laatste plagen en de laatste dagen van de komende benauwdheid. Deze dingen in het verleden zijn geschreven voor ons voordeel en om ons te waarschuwen in deze laatste dagen.

1 Korintiers 10:11
Dit is hun overkomen tot een voorbeeld (voor ons) en het is opgetekend ter waarschuwing voor ons over wie het einde der eeuwen gekomen is."

Hier is wat dit betekent. De wonderen in het Oude Testament gedurende de Exodus toen de plagen vielen op Egypte- maar Gods volk ontsnapte - zijn zeer belangrijk omdat dit enige betekenisheeft voor onze boodschap vandaag. Het heeft een directe impact op onze levens. Het is een sobere parallel naar de laatste Exodus van deze Planeet aarde. Maar voordat wij kijken naar de tijd dat God de laatste platen laat regenen hier aan het einde van de tijd van het nieuwe testament. Laten wij eens terugkijken. Laten wij na gaan denken, hoe Hij eerst de tien plagen liet vallen in Egypte in het oude Testament. En als wij daar goed naar kijken, dan krijgen wij enige hints hoe het zal gebeuren in onze eigen tijd. Als wij zullen bestuderen wat Hij toen had gedaan, dan zal het ons helpen te begrijpen hoe Hij nu zal handelen. Herinner dat God eerst Mozes en Aaron stuurde met een profetische boodschap, "Farao, dit is de Boodschap van God voor het einde van de tijd. U hooft niet deze plagen niet te ontvangen. Als u samenwerkt met God dan zal hij u zegenen." Zo zegt de Here God Jehova, "Laat mij volk gaan." Maar Farao verroerde zich geen vin. Hij weigerde, hij harde zijn hart en beledigde God.

Dus de ‘smart bombs' begonnen met vallen. Laat ons kijken naar de die tien calamiteiten een voor een, net als de patriot-raketten.

Eerst, veranderde de rivier de Nijl, aanbeden door de Egyptenaren, in bloed. Vissen stierven en al het water in Egypte werd bloed voor zeven dagen. Maar Farao weigerde nog steeds om het volk te laten gaan.

De volgende plaag van de kikkers, infecteerde het land. Miljoenen van ze - in hun eten, in hun bedden, overal, Farao bleef hardnekkig op zijn standpunt staan.

Een plaag van muggen kwam daarna. De arrogante adviseurs van de Farao dachten dat het een truc was, dus liet Farao zijn tovenaars deze plaag nabootsen, maar dat lukte iet. Maar Farao liet het volk niet gaan. Trouwens, de Bijbel verteld ons dat de eerste drie plagen vielen op de Hebreeën als de Egyptenaren. Maar vanaf dit punt vielen de plagen alleen op de ongelovige Egyptenaren, nu werd alles een stuk serieuzer.

De vierde plaag kwam, steekvliegen, Het was een epidemie - verschrikkelijk. Het ging door geheel het land. Maar toen de vijfde plaag kwam, vernietigde al het vee. De geur van dood was overal.

Tot dit punt dat ook de nieuwsgierigheid van Farao werd aangewakkerd. Wow! Ik vraag mij af... zijn de dieren van de Hebreeën ook in Goshen vernietigd? Of, zijn zij beschermd zoals Mozes het voorspeld had?

Exodus 9:7
Toen zond farao heen en zie, van het vee der Israëlieten was zelfs niet een stuk gestorven. Toch bleef het hart van Farao onvermurwbaar en liet hij het volk niet gaan.

Dus kwam nu de zesde plaag. Zweren en bulten op mens en beest. Van het hoofd tot de tenen, miserabele bulten! Nog steeds wilde de obstinate monarch de kinderen van Israël niet laten gaan.

De volgende "Smart Bomb" een plaag van hagel, ondersteund met bliksem en donder - zo overweldigen dat de Bijbel zegt dat de Bliksem was als een aanval met bommen als een B-52, omdat de bliksem over de grond zich verspreide. Tot op zekere hoogte speelde Farao met de gedachte om god wel te gehoorzamen en het volk te laten gaan. Elk levende plant en boom was vernietigd. Maar toen de bombardement over was, was het ook gedaan met de goede intenties van Farao.

De achtste plaag kwam een, cycloon van sprinkhanen, die elke levende voorwerp op at, dat de hagel niet vernietigde. De adviseurs van de Farao in de Caïro Stock Exchange, smeekte aan hem, "Geen meer plagen, alsjeblieft" De markt in ingestort! Wall Street bonen, handel, tonnen met varkensvlees zijn allemaal verdwenen" Farao het is voorbij, alsjeblieft! Laat de slaven gaan!" Maar nog steeds weigerde de koning"

Toen kwam er vreemde duisternis welke drie dagen duurde. Zo koud, zo intens, zo donker, en imponerend dat het gevoeld kon worden. Maar de rebellerende Farao bleef de God van de hemel tegenstaan.

Dus kwam de tiende plaag. De climax, grande finale, de dood van alle eerstgeborene.

Exodus 12:29
En er middernacht sloeg de Here iedere eerstgeborene in het land Egypte, van de eerstgeborene van de Farao, die op zijn troon zou zitten tot de eerstgeborene van de gevangene, die in de kerker was, benevens alle eerstgeborenen van het vee.

Maar daar waar er bloed werd gesprenkeld om de deurposten in gehoorzaamheid tot de instructies van God, daar werd niemand in het huis aangeraakt. Kan je indenken wat er gebeurde toen de klok middernacht uur sloeg. "Papa, heb jij al bloed gesprenkeld op de voordeur? Zoals God het bedoeld heeft? Duizenden van nerveuze eerstgeborenen moeten wel heel de nacht zijn wakker gebleven om die vraag te stellen. "Ja, mijn schat en de engel is voorbij dit huis geweest."

Maar niet in het ganse rijk van Egypte. Het gehuil kon overal gehoord worden. Dood. Zelfs in de trotste huishouding van Farao, was er opschudding en de wanhoopskreten te horen, in totale vernedering liet hij de horens afgaan en zij dat de kinderen van Israël konden gaan" "Ga weg uit Egypte, en schiet op of wij zullen allen sterven!" Met schoenen op hun voeten en kleding bij zich, op de klok van middernacht verlieten de Kinderen van Israël, Egypte en waren onderweg naar het beloofde land!

Iemand vraagt, "Maar Lonnie, wat heeft dit verhaal van 3500 jaar gelden te maken met ons vandaag?" Aha, Openbaring vertelt ons dat het zeer significant voor ons is in de 21ste eeuw! Omdat de Bijbelse Profetie ons verteld dat de geschiedenis zich herhaald. De laatste gebeurtenissen op de Planeet Aarde gedurende de laatste benauwdheid zal parallel lopen met het verhaal van exodus. Bijna gelijk, want er zijn geen tien plagen, maar zeven laatste plagen. Alleen op een grotere vernietigende schaal. Wereldwijde vernietiging.

In deze tijd, gaat dus niet over de Exodus van Egypte, maar de laatste exodus van spirituele Egypte en onze planeet in rebellie. De uiteindelijk bevrijding van Gods Volk.

Nu, ik wil niet kritisch zijn over de boeken van Tim LaHaye "Left Behind, omdat hij duidelijk toegeeft dat zijn boeken fictie zijn, niet noodzakelijk Bijbelse waarheid is. Maar er is iets wat Tim LaHaye mist in zijn Left Behind-boeken Hij zegt dat Gods volk hier niet is voor de laatste plagen. We zullen worden opgenomen, weg wan hier. We zullen in de hemel zijn in de eerste rij en kijken wat er hier op aarde gebeurd. Maar kijk wat de Bijbel zegt. Kijk naar de profetische bewijzen. De kinderen van Israël niet de plagen uit de weg ging. Ze werd er niet uit gehaald. Nee, ze moesten een tijd van bezorgdheid en rampspoed meemaken, voordat ze uit Egypte werden bevrijd. Ze waren daar om te plagen mee te maken. Ze waren daar voor de rampspoed. Ze waren daar toen de plagen de Egyptenaren om hun heen troffen

Openbaring zegt duidelijk dat Gods kerk daar zal zijn, op aarde. Een periode van zorg meemaken als wij de zeven laatste plagen zien om ons heen op de verlorene, net voordat Christus komt. Maar als God hun bevrijd van de plagen, dan zullen wij een wonder meemaken, dat wij behouden zijn gebleven van de plagen door Gods engelen. Wat zie jij? Deze boeken van fictie die wij vinden in de boekwinkels, laten je geloven dat wij in de Hemel zullen zijn met God gedurende deze benauwdheid en kijken in de hemel naar grote tv-schermen, veilig en zeker. Luister, sommige mensen zullen opkijken van deze grote verassing Want de profeet Daniël zegt duidelijk dat deze periode van benauwdheid en problemen voor de Heiligen, hier zullen zijn voordat Jezus komst en de strijd om Armageddon. Luister:

Daniël 12:1
Te dien dage zal Michael opstaan, de grote vorst, die de zonen van uw volk terzijde staat; er zal een tijd van grote benauwdheid zijn, zoals er niet geweest is sinds de volken bestaan, tot op die tijd toe. Maar in die tijd zal uw volk ontkomen, al wie in het boek geschreven wordt bevonden.

Bevrijd worden uit al die rampspoed en zorgen. Bevrijd worden temidden van al die zeven laatste plagen, Ja, het eeuwige Evangelie zal gepredikt worden in de gehele wereld. Ja, de roep van de tweede engelsboodschap om "uit te treden van Babylon" en alle valse systemen van aanbidding die door Babylon zijn ontstaan. En ja, de derde engels boodschap zal zijn verkondiging, Maar vergeet niet deze opmerking: "Gods laatste oproep - Luister, iedereen, je kan aan deze laatste plagen ontkomen, luister!:

Openbaring 14:9,10
En een andere engel, een derde volgde hen, zeggende met luider stem: Indien iemand het beest en zijn beeld aanbidt en het merkteken op zijn voorhoofd of op zijn hand ontvangt, die zal ook drinken van de wijn van Gods gramschap,..

Dat is de meest wonderbaarlijke waarschuwing die je in de bijbel kunt vinden, gegeven aan stervelingen! En het is niet alleen wanneer dit soort zaken, duidelijk wordt neergezet aan de bewoners van deze aarde, het is niet totdat deze finale crisis ons dwingt, elke individu om een laatste keuze te maken, om te kiezen tussen de geboden van God of de geboden van de mens- dat is de enige tijd tijd mensen het merkteken van het beest ontvangen en de daarbij behorende zeven plagen.

Want dan zal de genadedeur voor eeuwig gesloten zijn. Maar wij zijn hier nog..nog steeds, Gods kerk is hier. Op deze planeet en dat maakt Satan furieus. Hij maakt de goddelozen zo boos tegen over de volgelingen van God dat hij ons wil vernietigen met een decreet voor de dood, omdat wij niet het merkteken van het beest willen ontvangen. Dat is wanneer men zal zeggen: "Vernietig hen!" en dan zal God zeggen, "Genoeg! Ze zijn te ver gegaan. Het is voorbij, Mij kinderen! Zij hebben Mijn laatste boodschappen van genade verworpen." En dan zullen de zeven laatste plagen komen. Dat is wanneer Openbaring 14:10 zegt dat zij zullen drinken van de wijn van Gods gramschap. Maar de rechtvaardigen zullen hier wel zijn.

Maar in de hemel is een boodschap gebracht: "Hij dat onrechtvaardig is, hij wordt onrechtvaardiger en hij die vuil is, hij worden nog vuiler'
En hij die rechtvaardig is, laat hem nog rechtvaardiger zijn; en hij die heilig is, hij wordt nog heiliger." En zie Ik kom spoedig. waarom? Om ons te halen en dan:

Dan zal Christus werk als onze Grote Hogepriester in de hemel afgelopen zijn. Elke geval zal besloten zijn voor eeuwig leven of eeuwige dood. De deur naar Gods genade troon zal gesloten zijn. En vlak voordat Jezus wederkeert in al zijn glorie, zullen de aardse inwoners worden geworden in een finale grote "tijd van rampspoed zoals er nooit geweest is." gesproken door de profeet Daniël.

Luistert u, mijn vriend? Volgens de Bijbel, zal het niet zijn als Tim LaHaye's fictie. God zal volk niet opnemen in een geheime daad. Nog niet! Niet totdat al de plagen voorbij zullen zijn. Wij zullen hier op aarde zijn, tot aan het eind toe. Maar we zullen wel beschermd zijn, net als de kinderen van Israël tijdens de plagen. Nee we zullen niet vrij zijn van alle problemen en lijden. Het zal een tijd van moeilijkheden zijn voor iedereen. Een bijzondere tijd.

Om eerlijk te zijn. Gods Stem der Profetie zegt dat het onze vreemdste voorstellingen te boven zal gaan, het zal moeilijk te begrijpen op welke schaal dit alles gebeurd, vooral als de heidenen nu drinken van de beker van Gods ongemengd is met Zijn toorn! Johannes mocht een kleine blik krijgen in deze verschrikkelijk tijd van moeilijkheden.

Openbaring 15:1
En ik zag een andere teken in de hemel, groot en wonderbaar, zeven engelen die de zeven laatste plagen hadden, want daarmede is de gramschap Gods voleindigd.

Zeven laatste plagen, verschrikkelijk. Wat zijn ze? Je kunt over ze lezen in Openbaring 16 in al hun detail, maar wat ik wil doen is u de overeenkomsten laten zien met die plagen in het oude Egypte.

Gods vier engelen, die de vier winden tegenhouden, laten uiteindelijk los dus zal de eerste hemelse raket worden afgevuurd.

Openbaring 16:2
En de eerste ging heen en goot zijn schaal uit op de aarde, en er kwam een boos en kwaadaardig gezwel aan de mensen die het merkten van het beest hadden en zijn beeld aanbaden.

Misschien wel zweren die identiek waren aan die van bulten waaraan de Egyptenaren lijden. U zult ontdekken dat Openbaring 13 zegt dat deze zegel voornamelijk de Verenigde Staten zal raken. En elk ander land waar het beest van het beeld is ingesteld en worden onderhouden.

Denkt u eens in wat voor impact zo'n plaag zal hebben op de Amerikaanse maatschappij in de 21ste eeuw. Scholen zullen dicht gaan. Fabrieken zullen sluiten. Winkels kunnen niet openen. Ziekenhuizen zullen vol raken met mensen die geholpen dienen te worden maar de doktoren en verpleegkundigen zullen ook leiden aan dezelfde ziekten. Dus zullen ze sluiten. Miljoenen zullen sterven. Zullen wij ook sterven? Nee, omdat wij net als de Israëlieten een teken hebben (zij hadden bloed aan de deurposten) waardoor de engel des doods hun voorbij gingen - dus Gods volk heeft een teken - een zegel - welke ervoor zorgt dat de engel met het zegel hun voorbij gaat. let wel dat de verloren nog steeds last zullen hebben van deze ziekten, wanneer een andere ramp komt.

Openbaring 16:3
En de tweede goot zijn schaal uit in de zee, en zij werd bloed als van een dode, en alle levende wezens, die in de zee waren, stierven.

Alsof je een dode man ziet wandelen, wat een zicht! Wat een stank. Infecties breken uit overal. De dieren van de zee spoelen aan het strand. Geen meer onrein zee voedsel meer om te eten. Mensen struikelen over elkaar om aan hun strandhuisjes te ontsnappen. Die overheden die wetten tegen sabbatvierders hebben uitgevaardigd, mandateren "Je kunt geen voedsel kopen voor de familie of melk voor de baby, want je hebt geen merkteken van het beest; "Nu draait God de rollen om en zij kunnen geen voedsel krijgen, punt uit! Maar dan komt nog een plaag.

Openbaring 16:4
En de derde goot zijn schaal uit in de rivieren en in de waterbronnen (en het water werd bloed).

Denk eens hieraan. Een persoon gaat naar de kraan om wat de drinken, en ineens spuit er bloed uit! Over totale chaos gesproken. Kan het nog erger worden/ de engel zegt dat dit Gods "vreemde handeling" is, dat Gods gerechtigheid uiteindelijk om een mysterieus manier wordt uitgestort.

Openbaring 16:5
"...Rechtvaardig zijt Gij, die zijt en die waart, Gij heilige, dat Gij dit oordeel hebt geveld omdat zij het bloed der heiligen en profeten vergroten hebben hebt Gij hun ook bloed te drinken gegeven..."

Maar in dit alles is er ook goed nieuws. Wanneer de verlorenen omkomen van de dorst, omdat ze niets anders te drinken hebben dan bloed, zal Gods volk wanden in alle rechtvaardigheid, want zij hebben een fantastische belofte!

Jesaja 33:16
... brood is gewis, water is verzekerd.

Misschien manna... wow! Wat zal dat brood en water goed smaken, terwijl de heidenen alleen maar bloed de drinken krijgen.

En dan zegt de bijbel:

Openbaring 16:8,9
"En de vierde goot zijn schaal uit over de zon en haar werd gegeven de mensen te verzengen met vuur. En de mensen werden verzengd door de grote hitte en zij lasterden de naam van God, die de macht heeft over deze plagen, en zij bekeerden zich niet om Hem eer te geven."

De miljarden mensen die blijven volhouden om de zon te aanbiddende, door de overblijfselen van de zon aanbidding op de dag van de zon - in openlijke afkeer van de Heer - men wilt de zon? Oké ze zullen net zoveel zon krijgen als ze willen. God zal men meer zon-dagen geven dan dat men kan verwerpen. En Gods volk? God belooft dat er wolk komt die hen zal beschermen! Airconditioning , net als de kinderen van Israël! Wat gebeurd hierna?

Openbaring 16:10-11
En de vijfde engel goot zijn schaal uit over de troon van het beest en zijn rijk werd verduisterd, en zij kauwden op hun tot van pijn. En zij lasterden de God des hemels vanwege hun pijnen en vanwege hun gezwellen en zij bekeerden zich niet van hun werken.

Een complete ommekeer. De rollen draaien weer om van een ongekende hitte, het broeikas-effect op ongelofelijke schaal, naar ijskoud! Operation Deep Freeze, Let wel deze tekst onthult iets erg interessant. Blijkbaar zullen niet alle plagen over de hele wereld zijn, noch fataal. Deze plaag valt in het bijzonder over de troon van beest. De papale kracht krijgt dubbele duisternis. Dubbele toerekening wat zij heeft uitgestort over de heiligen van God gedurende 1260 jaar! Duisternis zo diep en zo donker dat het gevoeld kan worden

En dan de zesde plaag, onder deze plaag komt de finale gevecht, Armageddon.

Openbaring 16:12-14
En de zesde engel goot zijn schaal uit op de grote rivier, de Eufraat, en zijn water droogde op, zodat de weg bereid werd voor de koningen, die van de opgang der zon komen. En ik zag uit de bek van de draak en uit de bek van het beest en uit de mond van de valse profeet, drie onreine geesten komen als kikvorsen, want het zijn geesten van duivelen die tekenen doen, welke uitgaan naar de koningen der gehele wereld, om hen te verzamelen tot de oorlog op de grote dag van de almachtige God.

We zagen dat Openbaring 16:16 ons verteld dat de hele wereld betrokken zal raken - Armageddon - het is het laatste conflict. Maar dan tijdens de Armageddon is het opeens allemaal voorbij.

Openbaring 16:17,18, 20, 21
En de zevende goot zijn schaal uit in de lucht en er kwam een luide stem uit de tempel, van de troon, zeggende: Het is geschied. En er kwamen bliksemstralen en stemmen als donderslagen, en er geschiede en grote aardbeving, (...) En alle eilanden vluchten weg en bergen werden niet (meer) gevonden. En grote hagel(stenen) een talent zwaar, vielen uit de hemel op de mensen, en de mensen lasterden God vanwege de plaag van de hagel, want de plaag daarvan was zeer groot."

Het is moeilijk voor ons om de intensiteit van deze ramp voor te stellen, die op deze planneet neer slaat, gigantische hagelstenen? Kan je de schade voorstellen? Er zal niets meer overblijven na de zevende plaag!

Oh, maar mijn vrienden? Dat is wanneer Jezus terugkomt! De tweede komst interrumpeert de zevende plaag of iedereen zal vernietigd worden! Profetie zegt dat het moment is wanner Jezus zelf, persoonlijk de chaos interrumpeert als hij komt in zijn majesteit en kracht en glorie en al de legers van de hemelen om Zijn volk de bevrijden van deze planeet in rebellie.

Uiteindelijk worden wij bevrijd. Eindelijk zullen wij opgenomen worden. Eindelijk zullen wij thuis zijn. Thuis voor altijd. Dank God, dat wij eindelijk thuis zullen zijn! Het is allemaal voorbij. Jezus komt aan het einde van een saga van zonde, ziekte, lijden, epidemieën, verdriet en eigenbelang.

U zegt "Wow! Ik hoop dat ik dan aan Gods kant sta! Hoe kan ik zeker weten dat Gods bescherming ook voor mij geldt wanneer deze grote tijd van benauwdheid komt en de plagen komen?" Er is slechts een manier.

De bijbel zegt dat op zelfde manier dan mensen ontsnapten aan de vloed in de dagen van Noach. Zo zal het ook zijn voor de kinderen van Israël die ontsnapten uit Egypte. Dezelfde manier waarop het ging door de geschiedenis van de verlossing heen. Het is nog steeds dezelfde manier vandaag de dag. Door het sprenkelen van het bloed van ‘t Lam op de deurposten van onze levens!

Als je wilt dat deze engelen van destructie met hun patriot-raketten je huis voorbij gaan, dan moeten jij en ik en ik het volgende doen, we moeten Gods nadrukkelijke instructies volgen en ons voorbereiden, gebruik ‘t bloed.

En net zoals God zijn getrouwe volk beschermde van de plagen ten tijde van Egypte - en Hij hen beschermde, Net zoals God Noach's familie spaarde in de rampspoed ten tijde van de vloed... net zo zal het zijn wanneer de zeven laatste plagen komen tijdens de laatste finale tijd van benauwdheid. Gods volk zal gespaard worden en ontsnappen alleen wanneer zij het bloed van het lam hebben geaccepteerd in als onze offer en Hem toelaten om Zijn bloed om ons te reinigen van onze zonden. Wij hebben dan het bloed gesprenkeld op onze deurposten. Ziet u het parallel. En net zoals God zijn volk bevrijde uit Egypte, net zo gaat hij het doen uit het moderne Egypte van vandaag de dag. Vrienden, dat is de Bijbel, puur en simpel.

Wanneer wij vandaag de dag kiezen aan welke kant wij willen staan, Gods zijde? Of de kant van de rebellerende engel. Een ding is zeker wanneer de vernietiging begint, het zal dan te laat zijn om nog kant te kiezen! De deur van genade zal voor altijd sluiten. Dat is waarom met ons pleit met liefde vandaag. Waarom kies je niet vandaag voor de kant van Jezus? Onder de bescherming van Zijn bloed? De meeste verdrietigste woorden die de mensheid ooit zal horen is:

Jeremia 8:20
...Voorbij is de oogst, ten einde de zomer en wij zijn niet verlost!

Ik kan mij het verhaal herinneringen van een houthakker in Australië die een kleine woning bouwde aan de rand van het bos. Het stelde niet veel voor, maar het was een thuis voor hem. Op een dag, toen hij terug kwam van werk, was hij in shock en verdrietig om te zien dat zijn huis veranderde in een wrak van smeulende stukken hout. Alles wat er was overgebleven waren een paar stukken verbrand hout, wat metaal, zwart geworden door de vlammen. Hij liep naar de plek waar zijn oude kippenren stond.

En alles wat hij daar vond was een hoop van as. War verbrande draden. Doelloos zocht hij door het verbrande hout. Dan op eens onder zijn voeten, zag zijn oog op een berg van verbrande veren. Hij schopte het omver. En wat denkt u dat er gebeurde?

Vier kleine, lieve, baby kuikens kwamen te voorschijn. Miraculeus beschermd onder de vleugels van een liefhebbende moeder hen.
In de mooiste en meeste betekenis volle taal van de Geschriften, beschrijft God poëtisch dat wij het verlang is dat elk van zijn kinderen op aarde voor Hem kiezen, voordat de plagen komen.

Psalm 91:1,4
Wie in de schuilplaats van des Allerhoogste is gezeten, vernacht in de schaduw des Almachtige. Met zijn vlerken beschermt Hij u, en onder zijn vleugen vindt gij een toevlucht, zijn trouw is schild en pantser."

Vriend, luister naar de wonderbaarlijke zekerheid die God geeft aan al die voor hem kiezen.

Psalm 91:5-11
Gij hebt niet te vrezen voor de verschrikking van de nacht, voor de pijl, die des daags vliegt voor de perst, die in het duister rondwaart, voor het verderf, dat op de middag vernielt. Al vallen er duizend aan uw zijde en tienduizend aan uw rechthand, tot u zal het niet genaken; slechts zult gij het met uw ogen aanschouwen, en de vergelding aan de goddelozen zien. Want Gij, O Here, zijt mijn toevlucht. De Allerhoogste hebt gij tot uw schutse gesteld geen onheil zal u treffen en geen plaag zal uw tent naderen: want Hij zal aangaande u zijn engelen gebieden, dat zij u behoeden op al uw wegen.

Kan er is anders zijn dat u meer gerustgesteld? Wanneer de tijden van rampspoed en benauwdheid komt, dan wil ik zijn onder de vleugen van de Almachtige en U? Wanneer de plagen zullen komen en er geen plaats is om te schuilen - weet u wat - uw Hemelse Vader wilt u beschermen! Hij wilt ons redden (en ons niet vernietigen) in het uur van problemen en vernietiging.

De vraag is, zal je hem toelaten? Zal jij je leven aan Hem overgeven? Vandaag. Nu! Hij wil ons beschermen net zoals die moeder hen die haar kleine kuikens beschermt onder haar vleugelen.

Maar de keuze is aan u, vandaag.. niet dan.. want dan is het te laat. De keuze is aan u. Vandaag, Nu. Ik ben er zeker van dat God wil dat wij een keuze maken, zodat jij met Hem kan zijn voor alle eeuwigheid., maar hij kan het niet voor ons doen. Wij hebben een vrije keuze. U bent de enige die keuze kan maken. Wacht niet, doe het vandaag!





react@agpgroup.net

 

Website statistieken