You are home- www.agp-internet.com/react- sermonroom Nederlands (overdenkingen & Bijbelstudies)

.

Hoe weet je dat je de Heilige Geest hebt (deel 2)

How to know when you have the Holy Spirit by Richard O'Ffill

Het is bijna ongelofelijk te realiseren dat Jezus op aarde ooit geleefd heeft. Dat betekend dat God hier geleefd heeft. Toch was het meeste van communicatie die Jezus had met de discipelen niet goed begrijpen, vanwege de hardheid van hun harten. Zelf Zijn meest geliefde discipelen waar vaak doof en stom voor wat Jezus aan het zeggen was en deed omdat ze nog niet waarlijk geestelijke, spirituele mensen waren.

Het is echt wonderbaarlijk dat Jezus drie en een half jaren spendeerde in een bijna constante nabijheid met deze mannen. Ook al war Hij met hen fysiek, het was pas na Pinksteren dat Hij echt in hun levens was.

Iedereen kan spirituele waarheiden uitleggen, maar alleen spirituele, geestelijke mensen kunnen ze begrijpen (1 Korin 2:14). Dit is waarom Jezus zei dat wij wedergeboren moeten zijn door de Heilige Geest. Het Woord van God is onverklaarbaar voor de persoon die niet wedergeboren is. Het kan niet begrepen worden als een ervaring, tenzij het een spirituele is.

Juist voor deze reden, is het niet een optie dat de kerk van het overblijfsel in deze laatste dagen bidt en de volheid van de Heilige Geest ontvangt. Sommige denken dat het probleem in het leven van een Christen is iets wat we niet enige feiten begrijpen over het Christelijke leven. En daarom leren wij en studeren wij dat de plaats dat wij nu hebben alles verkleind tot een seminar.

Sommige denken dat het probleem is dat wij niet voldoende georganiseerd zijn en daarom hebben wij data-banken in onze kerken. Sommige kerkelijke kantoren hebben zoveel computers en andere apparatuur dat ze net lijken op verzekeringsmaatschappijen.

Sommige denken dat ons probleem is dat wij de geest van gezamenlijke aanbidding verloren hebben en dat wij als de kerk en de sabbatschool ‘opwekken' dat ons probleem voorbij zou zijn.

Ten aanzien van aanbidding. Ik wil graag aangeven dat in onze huidige focus om betekenisvolle aanbidding te doen, vele van ons hebben vergeten dat Jezus zei dat als jij je gave het altaar brengt. En je hebt iets tegen je broeder, dat je gave bij het altaar laat en eerst verzoend met je broeder of zuster (Matt. 5:23)

Het is grappig te zien hoe wij het ene over het ander benadrukt hebben. Ik heb al eerder gezegd en ik zeg het nogmaals. Fanatiek zijn is vaak een handeling van een waarheid meer benadrukken over de ander waarheid.

Het is waar dat de laatste boodschap voor de wereld een is van aanbidding. "Vrees God en geeft Hem eer en aanbid Hem die hemel en aarde geschapen heeft (openbaring 14:7). Maar er is ook een andere boodschap die gepredikt worden in de deze laatste dagen en die vinden wij in Malachi 4:5.6

Maar voordat die grote, vreselijke dag aanbreekt, stuur ik jullie de profeet Elia. Hij brengt ouders e kinderen weer tot elkaar.."
Op een of ander manier, moeten wij begrijpen dat aanbidding meer is dan dat wij doen op een Sabbatochtend om elf uur. Israël dacht dat aanbidding iets was dat je allen in de kerk deed. God zegt, "Ik heb het gehad met jullie offers van runderen. Wat Ik wens is dat jullie zouden weten dat aanbidding niet iets is wat je doet, maar weer wat je bent. (Johannes 4:23)

Wat heeft dit te allemaal te beteken met de Heilige Geest? Allws, want de Heilige Geest is niet iets van buiten, maar iets van binnenuit. Als wij problemen hebben met de buitenkant van onze levens, dan komt dat omdat wij veranderd dienen te worden van binnenuit.

Ik heb deze serie van predikaties getiteld, verder dan Pinksteren, omdat ik niet geloof dat wij terug moeten gaan naar Pinksteren in het jaar 31 anno domini, maar ik geloof dat wij een nog grotere ervaring kunnen hebben in de 21ste eeuw dan dat de discipelen meemaakten tijdens Pinksteren.

Voor enige reden lijk het dat sommige de nadruk leggen op wat Ik zou noemen een pre-Pinksteren ervaring. Niet allen zijn sommige geobsedeerd met terug gaan naar Pinkstern, ze willen op een of andere manier een Oud-Testamentische ervaring hebben. Sommige van ons proberen, lijkt het, wat het lijk op Oud-Testamentische Christenen.

Ik was aan het eten met een aantal predikanten, laatst en zomaar uit het niets zei een van hen, "Waarom maken wij ineens David als rol model voor het Christelijk leven?"

Vriend, ik vraag mij dit af. David was zeker een rol model voor vergeving. Hij was zeker niet een rol model voor victorieus overwinnend Christelijk leven.

David was zeker een man die was geïnspireerd door de Heilige Geest. Ik kan niet indenken dat wij zouden zeggen dat hij een mas was die constant de vervulling van de Heilige Geest had. Wanneer wij de liefdevolle, vervulling hebben van de Heilige Geest.., dan zullen we niet wegrennen met iemands anders vrouw!

Let op dat er verschillen zijn met Davids houding tegenover zijn vijanden en de houding van Jezus en Paulus tegenover hun vijanden. Het verschil is als tussen dag en nacht. Dit komt omdat David een Pre-Pinksteren ervaring had met de Heer.

Je mag misschien vinden dat ik een ketter ben. Ik ben niet aan het zeggen dat de Heilige Geest niet in beweging was bij mannen en vrouwen in de dagen van het oude testament Maar het is een feit dat de ervaring dat aan ons is gegeven niet verkrijgbaar waren, omdat toen nog Christus werd verhoogd.

Maar als je wilt dat een Christelijke ervaring is bekeken om de pre-Pinksteren dagen van het Oude testament of zelfde dat je een ervaring wilt bekijken die de discipelen hadden met Jezus, want zijn wandelden met Hem voor drie-en-half jaar, de discipelen vechtend onder elkander wie de grootste van hun was

Ik wil zelfs niet de ervaring van Petrus toen hij opstond en wegliep uit een diner met een groep van heidenen in plaats dat wij beschaamt zou worden door een vooroordeel van zijn Joods-Christelijke collega's Ik wil een vervulling van de Heilige Geest die niet veroordeeld of dat niet is verward tussen de wet en genade. Ik een Pinkstern dat God voor heeft met zijn volk in de laatste dagen. Een ervaring dat zal reinigen en heiligen. Een ervaring dat ons een getuigenis geeft, zodat mensen gepassioneerd worden om Hem te volgen.

Ik wil niet een ervaring met de Heilige Geest dat mij doet klimmen langs de wanden, zwalken in de gangpad of op en neer springen en mijn handen doen latten klappen. Onze Heer is een God van de wind, maar Hij is niet in de wind. Ook al is God een God van vuur, Hij is niet in het vuur. Maar Hij is in de kleine stem.

Ik zoek niet naar een ervaring in de Heilige Geest dat hysterisch of hypnotiserend is. Er is slechts een ding dat ik verlang van de Heer en daar zoek ik naar, dat ik mag verblijven in het huis van de Heer al de dagen van mijn leven, Om de liefelijkheid des Heren te aanschouwen en te onderzoeken in zijn tempel. (Psalm 27:4)

Ik wel zelfs niet de Heilige Geest in mijn leven, omdat ik kracht en macht wil hebben. Ik wil de Heilige Geest in mijn leven omdat ik de Here Jezus Christus liefheb met geheel mijn hart en ziel. Ook al heeft Jezus ons fysiek achtergelaten ruim 2000 jaar geleden, in de Heilige Geest, hebben wij de meeste wonderbaarlijke geschenk wat er maar te krijgen is, Christus in ons, onze hoopvolle glorie.

Ik herhaal, Ik wil niet de Heilige Geest omdat ik kracht wil. Ik wil Hem in mijn leven omdat Ik heb lief heb en Zijn genadevolle aanwezigheid mijn leven ervaar. Ik kan mij nog goed herinneren wanneer ik mijn vrouw Betty voor het eerst ontmoette en dat ik verliefd op haar werd. We waren toen 17 en 18 jaar oud toen wij elkaar leerde kennen. Ik ben met haar getrouwd voor meer dan 40 jaar. Dit huwelijk heeft vele voordelen. We delen de kosten van het huishouden. We hebben iemand die bij ons voor gezelschap. We hebben fysieke intimiteit met elkaar. We hebben 4 kinderen en 8 kleinkinderen.

Dit zijn allemaal voordelen doordat ik getrouwd ben met Betty. Maar het beste van alles is dat wij elkander liefhebeend en wanneer je iemand liefhebt wil je gewoon bij diegene zijn. Het is een zegen dat de Heilige Geest in mijn leven is en het is het beste verwoord door de woorden. "Immanuel" God met ons. Je ziet dat het is waarom het allemaal draait. De Heilige Geest is de meest wonderbaarlijk van alle gaven van God. Je kunt dus zeggen dat wanneer de Heilige Geest in je leven is, dat het God die altijd met jou meegaat.

Heel veel problemen verdwijnen of worden irrelevant wanneer Hij in je leven is. Bekijk het als volgt. God is Heilige en wanneer een Heilige God in je woont. Dan zal Zijn Heilige aanwezigheid ervoor zorg dragen, laten we het zeggen een soort van steriele veld in je leven.

Daarom zegt het Schrift dat, "Het oude voorbij is, het nieuwe is gekomen" (2 korint 5:17). Het geeft ook nieuwe betekenis aan de woorden, "Wat heeft gerechtigheid te maken met wetteloosheid, of wat heeft licht uit te staan met duisternis. (2 Korin 6:14), wanneer jij en ik de Heilige Geest hebben in ons leven, dan zullen wij de wereld haten, en zullen wij zingen "The things of earth grow strangely dim in the light of His glory and grace."

Als het volk van God in deze generatie zouden bidden voor de Heilige Geest en het menen. Soms bidden wij voor de Heilige Geest als een jonge man die met passie bidt voor een vrouw in zijn leven. Desondanks dat een huwelijk een seksueel component heeft, een huwelijk is niet gebouwd op sex.

Een persoon die de Heilige Geest zoekt voor gratificatie van zijn eigen spirituele fantasieën of zijn eigen persoonlijke ego in macht en populariteit, kan zeker wel een geest ontvangen en die karakteristieken ten toon spreiden. Maar het zal dan niet zijn van de Heilige Geest van God, maar door een andere geest. Gods wil kan niet misbruikt worden. Hij is niet God vanwege ons. Maar wij zijn geschapen voor Hem en Zijn glorie en heerlijkheid.

Wanneer de Heilige Geest in ons binnenste woont, dan zullen wij groeien en ervaring wat het betekent: "Eeuwig, Heer, houdt uw woord stand, het is vastgelegd in de hemel." (Psalm 119:89) "Vol vreugde volbreng ik uw wil, uw wet staat mij in het hart gegrift." (Psalm 40:8)

Onze wereldgelijkvormigheid of geestelijke instabiliteit - de rake directe klappen dat velen an ons ontvangen van het vlees en Satan - zijn een direct gevolgd dat wij niet hebben gevraagd en dus niet de volheid van de Geest hebben ontvangen.

Van een ding, mag je zeker zijn en dat is wanneer jij en ik vragen voor een ervaring van de inwoning van de Heilige Geest.

Van een ding, mag je zeker zijn en dat is wanneer u en ik vragen voor de ervaring van de vervulling van de Heilige Geest dan zal:

1) Alle zonde zal vlieden
2) We eerst Gods Koninkrijk zullen zoeken en zijn rechtvaardigheid
3) Dat de zonde niet onze levens zal regeren.

We zullen niet langer meer zijn onder de wet van zonde en dood. We zullen weten wat het betekent wat er gezegd wordt: "Er is geen veroordeling voor hen die in Christus Jezus zijn, die niet wandelen achter het vlees maar leven in de Geest." Lees Romeinen 6 en 8

Luister nar mij, als je leven is gedomineerd door een slecht humeur. Als je karakter ontwikkelt van kritiek spuien. Als je het leuk vindt om te rodelen. Als je geheime immorele praktijken erop na houdt. Als je het leuk vind om mensen de zien die de wet van God breken in televisie-programma's en ik zou almaar door kunnen gaan. Dan ben je dus niet onder de genade maar onder de wet.

De Geest van God in Christus heeft ons bevrijd van de wet van zonde en dood. Je mag misschien denken. "Zeg u dat wanneer wij de Heilige Geest in ons hebben, wij perfect zullen zijn?" Dat we nooit meer zullen zondigen?" Ik heb dat niet gezegd. Maar dit weet ik en dat is wanneer de Heilige Geest in ons woont, wij die zeken zullen haten die wij eerst liefhadden en we zullen van die zaken gaan houden die wij eerst verachten.

Als de Heilige Geest in je hart woont, Als je Hem vraagt en samen met Hem werkt. Hij zal je een voortdurende overwinning geven over de zonde dat zolang de kwaliteit van je leven heeft aangetast. De belofte is dat zonde geen macht over jou zal hebben (Romeinen 6:14)

Aan een ding moet ik u herinneren en dat is des te meer de Heilige Geest werkt in je leven, des te meer wij onwaardig en zondig lijken in onze eigen ogen. Dat is het slechte nieuws, maar het goede nieuws is dat je vrouw en kinderen, de mensen waarvoor jij werkt en je vrienden het verschil in je leven zullen zien!

Waarom moet een spiritueel/ geestelijk leven zo gecompliceerd zijn? Ik geloof dat het is omdat in de dagen van Pinksteren, toen de waarheid over de Heilige Geest nog niet verward of verkeerd vertegenwoordigd was. Maar het duurde niet land, vanwege Simon Magus. Hij wilde het kopen.

Herinner dat de Heilige Geest zijn werk op 2 terreinen doet.

1) Het overtuigen van zonde, van gerechtigheid en het oordeel (Johannes 16:8-10)
2) Er is een vervulling van de Heilige geest. Dat is meer dan het werk van overtuigen. Het is een conditie van een continue proces door elke we eigenlijk worden gereinigd van zonde en fundamenteel en permanent worden veranderd. Dit is het werk van de zegel - de Heilige Geest nestelt ons in de waarheid zodat wij niet daarvan hoeven af te vallen.

Wanner ik deze serie begon, waarschuwde ik dat wanneer je weet dat de Heilige Geest voor ons is en wat Hij voor ons doet, kunnen wij besluiten dat het niet voor ons is. Maar moeten wij niet stilzitten. De Geest zal niet altijd door blijven gaan met de mens te overtuigen. Er is iemand gezegd dat hij gelooft dat Heilige Geest nu zelfs opnieuw wordt uitgedeeld.

Wij leven nu in de 21ste eeuw. We kunnen niet terug gaan naar Pinksteren. Maar vol van de vervulling van de Geest van Christus in ons leen, moeten wij uitkijken naar de Late Regen. Veel te lang hebben wij zaken gepromoot als vol zijn van Geest, maar het is helemaal niet vol van de Geest zijn.

Het is hoog tijd dat wij wakker worden en beginnen te bidden met al onze haten om vervuld te worden van de Heilige Geest in de juiste betekenis van het woord. Sommige van ons hebben gezien wat de Duivel kan doen in onze levens. Waarom worden wij nu niet serieus en zien wat voor levens veranderde kracht de Heilige Geest kan doen in ons leven?

Mensen hebben mij gevraagd, "Heb jij de Heilige Geest?" Ik had er, er vaak moeilijk mee. Nu ben ik aan het bidden dat God mij de volledige vervulling geeft de Heilige Geest. Hij antwoord al mijn gebeden.

Wij hebben de neiging om bidden voor de Heilige Geest gelijk te stellen met een kijk naar kerk groei in plaats van persoonlijke geestelijke groei. Het lijkt voor mij het fundament van de Christelijke getuigenis niet is wat je kunt uitleggen wat je gelooft. Het moet veel meer zijn dan dat. Het lijkt mij dat het fundament van de Christelijke getuigenis is wat wij anderen kunnen vertellen wat Jezus had gedaan en doet in onze levens. Het lijkt mij dat het fundament van de Christelijke getuigenis iets is wat onze familie en vrienden zullen zien wat Jezus heeft gedaan en doet in onze levens. Als dit gebeurd zal de kerk groeien, niet allen in getal, maar in Geest en Waarheid. Ik nodig u uit om te bidden voor en open staan om de Heilige Geest in uw leven te zien vervullen. Want vanaf dit moment zult u nimmer het zelfde zijn.