You are home- www.agp-internet.com/react- profetie.nl.nu - De nieuwe Wereldorde en de Illuminatie 666
  •  

2. Spiritisme & Hekserij

 

Jonge 'rock and roll' fans hebben er doorgaans geen idee van dat zij worden misleid door een onzichtbare bende helpers van de duivel. De Bijbel waarschuwt tegen het verschijnsel dat demonen mensen als hun instrumenten zullen gebruiken om anderen ertoe te brengen de ware Christus te verwerpen: "Want het zijn geesten der duivelen, en zij doen tekenen, welke uitgaan tot de koningen der aarde, en der gehele wereld, om die te vergaderen tot den krijg van dien groten dag des almachtigen Gods" (Openb. 16:14).

 

Er hangt absoluut niets romantisch rond Satan. Hij zal sommigen macht geven om wonderen te verrichten, maar dat is zo zijn manier om te misleiden. Precies zoals God mensen gebruikt om andere mensen tot Hem te brengen, zo doet Satan dat ook. Alleen, wanneer Satan iemand heeft gebruikt om zijn doelstelling te bereiken, laat hij hem vallen; dat doet God dus niet. Satan gooit iedereen weg die hij eens heeft gebruikt om anderen te misleiden, zoals de mens zijn afval in de vuilnisbak gooit. Wanneer iemand die de Bijbel bestudeert wil voorkomen dat hij valt in een van Satans valstrikken, moet hij dus van de Schriften en van hen die reeds door Satan gebruikt zijn leren, hoe hij niet tot een van zijn slachtoffers moet worden.

 

De slang, het symbool van Satan

 

Om te beginnen moeten we opnieuw het eerste geval van misleiding in de hof van Eden onder de loupe nemen. Zoals reeds hiervoor werd gezegd maakt de duivel gebruik van camouflage om zijn aanbidding te verbergen: de zon en Nimrod waren alleen maar een facade die door Lucifer werd gebruikt om hele massa's mensen voor hem te doen bui­gen. De eerste camouflage echter die hij gebruikte om Adam en Eva te misleiden was de slang.

 

En juist dat wezen werd "toevallig" een van de meest geheiligde symbolen van de zonnegodsdienst! De slang werd, in plaats van het symbool van Satan en misleiding, zoals de Bijbel ons leert, een symbool van de "grote weldoener en genezer" van de mensheid. De slang werd aanbeden als de god van de geneeskunde en als "De hersteller van het leven": de eerste leugen van Lucifer tegen onze voorouders was: "Gijlieden zult den dood niet sterven" (Gen. 3:4).

 

De slang, de god der geneeskunst, werd bij de heidenen doorgaans afgebeeld gekronkeld rond een stok, een staf of de stam van een boom. Hier vinden we de oorsprong van dat vreemde symbool van onze medische wereld van vandaag, de Aesculaap, zo genoemd naar de Griekse god Asklepios of Aesculapius, die werd afgebeeld met zo'n staf in zijn hand. Oorspronkelijk was dat medische attribuut, die aesculaapstaf, het symbool van de Egyptische god Hermes, die, zoals we straks zullen zien, in werkelijkheid de vader van Nimrod, Kush, is geweest.

 

En hier vinden we ook de oorsprong van het woord "hermetisch". Dit oude woord dat voorkomt in de klassieke literatuur, is afgeleid van die oud-Egyptische god van de geneeskunst Zijn naam is in feite Chaldeeuws en de Egyptenaren en de Grieken namen deze god over van de Babyloniers. Het woord "hermetisch" heeft oorspronkelijk betrekking op de verborgen kennis van de magie en de occulte wetenschappen. Het heeft ook betrekking op de figuur Hermes Trismegistus, een mythische "profeet" die hoogstwaarschijnlijk nooit heeft bestaan en die gnostisch/occulte geschriften heeft nagelaten die bij de aanhangers van de gnostiek hoog in aanzien staan. In Amsterdam is zelfs een "Bibliotheca Hermetica". Het gnosticisme zal later in dit boek worden behandeld.

 

De slang werd niet alleen door de onwetende heidenen aanbeden als "de grote weldoener" van de mensheid, maar -ironisch genoeg- ook als "de grote verlichter". Wat heeft Satan nog meer gezegd tegen Adam en Eva naast dat "gij zult geenszins den dood sterven"? In Gen. 3:5 lezen we: "Maar God weet, dat ten dage dat gij daarvan eet, zo zullen uwe ogen geopend worden; en gij zult als God wezen, kennende het goed en het kwaad."

 

In "The Two Babylons" van Hislop staat op blz. 227 het navolgende: "Tezamen met de zon als de grote vuurgod en vaak vereenzelvigd met hem, werd de slang aanbeden. Owen zegt dat in de mythologie van de primitieve wereld de slang algemeen wordt gezien als een symbool van de zon. In Egypte is een van de meest algemene symbolen van de zon of de zonnegod een ronde schijf met een slang daaromheen. De oorsprong van die identificatie schijnt te zijn de idee dat, zoals de zon de lichtbrenger is voor de stoffelijke wereld, de slang de grote verlichter zou zijn voor de geestelijke wereld door aan de mensheid kennis van goed en kwaad te brengen..."

 

De oude Mayans van Yucatan vereerden de slangegod onder de naam "Can". In de taal van de Mayans betekent "Can" slang, net zoals "Can" of "A-Can" de oude Sumerische en Schotse woorden voor "slang" zijn. Hier vinden we de oorsprong van het Engelse woord "canny", listig of slangachtig. De Babyloniërs aanbaden Can, de slangegod, en Vul, de vuurgod. De Romeinen voegden beide namen simpelweg samen tot "Vulcanus", de Romeinse god van het vuur, van welke naam ons woord "vulkaan" is afgeleid. Op deze zelfde manier schijnen ook de Mayans en de Mexicanen hun goden namen te hebben gegeven; ook zij gebruikten twee woorden om hun slangegod aan te duiden. "Kulkul" betekent "mooie vogel", en "Can" is "slang". Vandaar de naam "Kulkulcan", hetgeen betekent "Vogelslang" in de taal van de Mayans, en dit betekent precies hetzelfde als "Quetzalcoatl", de heidense messias van de Mexicaanse Indianen.

 

Het kosmische symbool voor Quetzalcoatl is, interessant genoeg, een gevederde slang! Nog een andere interessante ontdekking: het woord "Vaticaan" is ook samengesteld uit twee woorden. Het Latijnse woord "vatic" betekent "profeet" of "waarzegger". De combinatie van "Vatic" en "Can" blijkt dus te betekenen "profetisch" of "vergoddelijkt door de slang"! De astrologie wordt in de kunst van de heidenen vaak gesymboliseerd door een slang in cirkelvorm met zijn staart in zijn bek. Dit stelt het eeuwige leven voor.

 

Er zijn sterke aanwijzingen uit de Schrift en de mythologie dat de slang oorspronkelijk vleugels had en een vliegend wezen was, in plaats van een beest op poten, zoals de evolutionisten zeggen. In Gen. 3:14 staat dat het een vloek was voor de slang om op zijn buik te kruipen zoals hij nu doet. Vandaar die gevederde slang, die "Vogelslang" Kulkulcan of Quetzalcoatl, die in de kunst van de heidenen wordt afgebeeld en door hen wordt vereerd als de god der geneeskunde, en die in feite niemand anders is dan "de oude slang, welke genaamd wordt duivel en Satan, die de gehele wereld verleidt..." (Openb. 12:9).

 

De geit, het symbool van hekserij in de Middeleeuwen

 

Terwijl Satan het beeld van de slang veranderde in iets dat liefde en aanbidding waard was, is de geit van oudsher af een symbool van de duivel geweest De geit staat bekend om zijn beweeglijkheid, koppig karakter en eigenzinnigheid, en zo zijn volgens de as­trologen ook de mensen die geboren zijn onder het teken van de Steenbok. Het werd algemeen aangenomen dat de heksen in de middeleeuwen de duivel aanbaden in de gestalte van een geit

 

Gedurende de middeleeuwen heerste er een wijdverspreide heksenpaniek waaruit heksenjachten en heksenprocessen voortkwamen. Heksen werden vaak beschuldigd van gifmengerei, andere vormen van schade toebrengen en moord. De beschuldiging van moord kan het gevolg zijn van de praktijk bij heksen om van was een beeldje te maken van een gehate persoon en dat te doen wegsmelten boven een zacht vuurtje of naalden daarin te steken. Afrikaanse heksenmeesters, Haïtiaanse Vodou experts en medicijnmannen bij de Amerikaanse Indianen geven zich over aan het bedrijven van deze Satanische zwarte kunst. De verslagen van de heksenprocessen uit de middeleeuwen laten zien hoe massa's heksen onder martelingen hebben bekend *1 dat zij bijeenkomsten hielden, "covens" genaamd, om hun meester te vereren, plannen te maken om de wil van de duivel ten uitvoer te brengen en deel te hebben aan beestachtige rituelen. In zuidelijk Europa werd de plek waar de heksen deze bijeenkomsten hadden "synagoge" genoemd; in Duitsland "blocksberg". Deze bijeenkomsten vonden gewoonlijk plaats te middernacht. Tijdens de processen beweerden heksen dat zij naar hun bijeenkomsten kwamen, gedragen door de duivel; anderen waren in staat tot vliegen door hun lichamen in te smeren met oliën, gemaakt uit de lichamen van vermoorde kinderen; weer anderen reden op bezemstelen, of op koeien of geiten. Op de bijeenkomst verscheen Satan als een zwart dier, vaak een geit, of als een mens met gekloofde hoeven. Er zijn veel verschillende sekten in de moderne hekserij zoals die vandaag de dag wordt bedreven; moderne heksen geloven echter niet in het bestaan van de duivel. Het zijn geen Satanvererende oude vrouwen met lang zwart haar en een wrat op hun neus. Het zal voor de Christen schokkend zijn te vernemen dat de oude hekserij nieuw leven is ingeblazen en in een moderne vorm opgeld doet onder de jonge mensen van heden. En, ze is de religie van sommigen die de controle hebben over de welvaart in deze wereld!

Hun "covens" (kerken) zijn tegenwoordig in de VS federaal erkende kerken, die vrijgesteld zijn van belastingbetalen en ze genieten dezelfde rechten onder bescherming van de wet als de christenen. En, geloof het of niet, alleen al in de Verenigde Staten zijn er miljoenen heksen, zowel mannen als vrouwen. Hekserij is de grootste concurrerende godsdienst voor het christendom in Engeland en Amerika.

 

Het is echter interessant genoeg dat deze moderne heksen wel de gehoornde goden en de heidense godinnen vereren, zoals de Egyptische heidense drieëenheid Osiris, Isis en Horus, die zijn oorsprong vindt in de aanbidding van Nimrod (de zon), zijn vrouw Semiramis (de maan) en Tammuz (de morgenster).

 

Net zoals hun heidense geloofsgenoten zijn deze moderne heksen onwetend van het feit dat deze goden niet bestaan. Ook al beweren zij dat de duivel niet bestaat, in werkelijkheid buigen zij toch hun knie voor hem; zij vereren de goden waarachter Satan zich had verborgen om de oude volken te misleiden. Pan of Bacchus is een andere god die door de heksen wordt vereerd. Het hangt ervan af tot welke "coven" zij behoren. Hoe werd deze oude godheid afgebeeld in de kunst van de heidenen? Hij had het hoofd van een man met hoorns en gekloofde voeten!

 

Nu is de hekserij, zoals hiervoor werd gezegd, gemoderniseerd. Moderne heksen die de goden van de kosmische krachten aanbidden beweren nu dat zij magie bedrijven en betoveringen uitspreken in het algemeen belang van de gemeenschap. Dit soort hekserij wordt "witte magie" genoemd. Zij die er een praktijk van maken vervloekingen uit te spreken bedrijven wat wordt genoemd "zwarte magie".

 

Wicca, de moderne vorm van hekserij

 

De meeste moderne heksen beweren echter dat zij goede heksen zijn, zoals de tovenaar van Oz, en anders dan de middeleeuwse heksen die wassen poppetjes maakten van bepaalde personen en naalden daarin staken om hen te doen sterven, stellen deze mo­derne heksen dat zij die wassen poppetjes gebruiken om mensen te genezen. Deze her­ziene en gemoderniseerde vorm van hekserij wordt tegenwoordig "Wicca" genoemd, hetgeen de vrouwelijke vorm is van een oud Engels woord "Wicce" dat hetzelfde be­tekent als "Witch" (heks).

 

Het hoofdkenmerk van Wicca is echter natuuraanbidding. Net zoals de oude Baalaanbidders in Babylonië geloofden dat de kosmische stergoden verantwoordelijk waren voor het uitgieten van de regen vanuit de hemel en het geven van vruchtbaarheid aan de planten en de mensheid, zo leren ook deze onwetende lieden in hun covens van moderne hekserij hun kinderen deze dingen.

 

Het woord "Baäl dat we zo veelvuldig tegenkomen in het Oude Testament werd gebruik om een god aan te duiden. Het betekent "Heer" of "Meester", en in de Bijbel is het de naam van de zonnegod.

 

Koningen van heidense naties werden vaak beschouwd als incarnaties van de zonnegod, en om zich te vereenzelvigen met die zonnegod nam zo'n koning vaak de naam aan van die god, zoals de vader van Izébel in l Kon. 13:31. Zijn naam was "Ethbaäl", hetgeen betekent "met Baäl of "Baäls man".

 

Zoals de oude koningen beweerden dat zij incarnaties waren van de zonnegod, zo leert de moderne hekserij dat de hogepriester de personificatie is van de gehoornde god Pan, of Osiris. En de hogepriesteres van een coven is -zoals in de oude zonnecultus- de personificatie van Isis, Diana of één van de andere namen die deze heidense godin in de wereld heeft. De Baaldienst was in wezen een vruchtbaarheidscultus die zijn aanhangers leerde dat de zonnegod en de maangodin de seizoenen beheersten, vruchtbaarheid brachten etc. Hier vinden wij de oorsprong van het geloof van Wicca

 

Riten en symbolen in de hekserij

 

Heksen, zowel vroegere als moderne, doen hun kleren uit gedurende hun bijeenkom­sten, als een symbool van vrijheid, en ze zeggen dat op die manier de kracht die zij van hun goden ontvangen vrijelijk kan uitvloeien van hun lichamen. Er wordt een cirkel getrokken om de kracht op te vangen en te concentreren die de heksen beweren te ver­krijgen door wellustig dansen en zingen. Op nachten met volle maan en andere feeste­lijkheden voert de hogepriester van de heksen een ritueel uit dat bekend staat als "om­laag trekken van de maan". Dit wordt geleerd aan nieuwe leden om uit te leggen hoe de hogepriesteres de incarnatie van de maangodin wordt.

 

Heksen geloven dat de opbouw van kracht veel sneller wordt bereikt als de deelnemers naakt zijn en er een zekere seksuele spanning in de groep is. Wanneer de heksen dan hebben bereikt dat de kracht die zij wensen de atmosfeer rondom hen heeft opgeladen, beginnen zij hun betoveringen uit te spreken. Zij zeggen dat deze altijd het goede moeten dienen; een boze betovering, beweren zij, komt drievoudig terug op het hoofd van degene die haar heeft uitgesproken. Nadat de betoveringen zijn gezegd gaan de heksen zitten voor een ceremonie die gelijk is aan de heilige communie die werd gehouden voor de Egyptische god Osiris. In plaats van een ronde koek, die bij de Egyptenaren het symbool was van de zon, worden door sommige moderne heksen koeken gebruikt in de vorm van een vijfpuntige ster, het pentagram.

 

 

Het pentagram, wapen in de magie

Voor de occultist is dit één van de krachtigste wapens in de magie. De symboliek van het pentagram is gebaseerd op het cijfer vijf dat, volgens de astrologie, staat voor de levende wereld van de natuur: lucht, vuur, water, aarde en de geest van hun heidense god en godin die van deze elementen volgens de regels van de hekserij gebruik hebben gemaakt om het universum te scheppen. Het getal vijf duidt in de astrologie ook de vier windrichtingen en het midden aan voor de vijf zintuigen: reuk, smaak.gezicht, gevoel en gehoor.

 

Hekserij leert, zoals alle vormen van spiritisme, dat de mens een microkosmos is, een miniatuur van het universum. De mens is de heerser over de natuur en, zijnde het miniatuurbeeld daarvan, de potentiële meester over alle dingen. Zo wordt het pentagram met een punt omhoog in de hekserij gezien als het lichaam van een mens, wijdbeens en me de armen gestrekt naar opzij, en dit is een symbool van de heerschappij van de goddelijke geest. Het wordt gebruikt als een magisch wapen om goede invloeden op te roepen en boze geesten op een afstand te houden door hen die "witte magie" beoefenen.

 

Velen van onze jeugd verwerpen de godsdienst van de Bijbel en aanbidden nu het geschapene in plaats van de Schepper door deze moderne vorm van hekserij, omdat de hekserij vandaag de dag aantrekkelijk is geworden en er vrolijker uitziet dan in vroegere tijden. In plaats van de satanische boosaardig ogende heksen uit de middeleeuwen zijn de moderne heksen gedurende de afgelopen eeuw afgebeeld als goede mensen die vechten tegen de boze krachten in deze wereld, zoals "Wonder Woman", die het teken van haar witte magie, het pentagram, op haar voorhoofd draagt.

Maar om de slechte heksen te onderscheiden van de goede, zeggen de occultisten dat een pentagram met twee punten omhoog en één omlaag een symbool is van de "zwarte magie", en van hen die de duivel aanbidden. De twee punten omhoog verbeelden de hoorns van de duivel, die symbolisch wordt afgebeeld als een geitebok die met zijn hoorns de hemel aanvalt. Deze vijfpuntster op z'n kop werd en wordt gedragen als amulet door mensen die openlijk de duivel aanbidden en door veel moderne magiërs en tovenaars. Oorspronkelijk werd dit boze teken gedragen om Satan te tonen dat zij hem hadden gekozen als hun leider.

 

Is het niet om van te rillen wanneer men bedenkt dat zoveel modieuze vrouwen, die' zo'n dun gouden kettinkje om hun hals dragen met die omgekeerde vijfpuntster, of die dat symbool als versiering in hun oren dragen, er geen idee van hebben dat zij daarmee laten zien dat zij de kant van de duivel hebben gekozen en zijn bescherming zoeken? Is het niet huiveringwekkend dat zij, die zichzelf "vrijmetselaars" noemen, en de dames die zichzelf "de orde van de ster van het oosten" noemen, dit boosaardige teken voeren in hun loges? In het volgende hoofdstuk zullen we nog schokkender waarheden bestuderen over de oorsprong en doelstelling van deze geheime genootschappen.

 

Zoals reeds eerder werd gezegd zijn er vele sekten van moderne hekserij en in hun rituelen vindt men grote verscheidenheid. In sommige covens hebben de koeken die gebruikt worden tijdens de communie de vorm van een halve maan, een symbool van de maangodin. Deze koeken worden gemaakt van zout, honing, wijn, meel, olie en -in sommige covens- bloed. Ze worden gegeten ter ere van de Egyptische god Horus of welke god ook maar door die coven wordt vereerd.

 

In de oude hekserij waren deze koeken rond met daarop ingekrast een kruis, de eerste letter van de naam van de oude heidense messias die was gestorven en weer opgestaan, "Tammuz", en die een incarnatie was van de zonnegod en de zoon van de maangodin (de "koningin des hemels"). Zelfs de Israëlieten maakten, toen zij zich afkeerden van de aanbidding van de Schepper, dergelijke koeken ter ere van de heidense "koningin des hemels" en haar god-zoon Tammuz. In Jer. 7:18 veroordeelt onze Heer dit oude ritueel ter ere van deze kosmische goden: "De kinderen lezen hout op, en de vaders steken het vuur aan, en de vrouwen kneden het deeg, om geheelde koeken te maken voor de Melecheth des hemels, en anderen goden drankoffers te offeren, om Mij verdriet aan te doen."

 

Vandaag de dag wijdt de Rooms Katholieke kerk deze zelfde koekjes aan de maagd Maria, die zij, ironisch genoeg, "koningin des hemels" noemt Deze koekjes worden door de Rooms Katholieken "warme kruiskoekjes" genoemd. * 2 De naam van deze heidense godin die door de Israëlieten werd aanbeden en aan wie zij deze koeken wijdden vinden wij in Richt. 2:13. Bij de Israëlieten werd zij "Astaroth" genoemd. De oude Romeinen noemden haar "Venus", de godin van de liefde.

 

"Hekserij" is slechts een ander woord voor "Spiritisme", maar de moderne term die wordt gebruikt in plaats van het in een kwade reuk staande "Hekserij" en waaronder deze kennis wordt onderwezen in colleges, luidt "parapsychologie".

 

De grote rite

Om een gebruik te kunnen begrijpen dat we zowel in de antieke als in de moderne hekserij vinden, moet de lezer er van uitgaan dat, volgens de heksen, de zonnegod en de maangodin met elkaar het hele universum hebben geschapen. Om dit heidense ge­loof in ere te houden wordt een ritueel dat zij "De Grote Rite" noemen bij de zoge­naamde goede heksen strikt in acht genomen. Aangezien de hogepriester in een coven wordt geacht een incarnatie te zijn van Pan, de zonnegod, en de hogepriesteres een incarnatie van de Koningin des hemels, de maangodin, beelden deze twee de schepping van het universum uit tijdens het uitvoeren van "De Grote Rite": een paringsdaad in geheiligde prostitutie. Dit wordt door de heksen gerechtvaardigd op gronden van vruchtbaarheid, want uiteindelijk, zeggen zij, is Wicca een vruchtbaarheidscultus.

 

Fallicisme en de Davidsster

Men moet begrijpen dat de perverse praktijk van gewijde of geheiligde prostitutie niets nieuws is: alle heidense zonnegodsdiensten hadden in hun filosofie het element "Fallicisme": de vergoddelijking en verering van de mannelijke en vrouwelijke geslachts­delen. De vereniging van deze twee organen wordt in de hekserij gesymboliseerd door een punt binnen een cirkel of door twee driehoeken in elkaar die samen een hexagram vormen, vandaag de dag beter bekend als "Davidsster".

De waarheid is echter dat ko­ning David van Israël dit embleem, dat nu het symbool van Israël is, nooit heeft ge­voerd. Het teken is overgenomen uit de hekserij door Joodse priesters die tijdens de Babylonische ballingschap een diepgaande studie hadden gemaakt van Babylonische godsdienst. Daaruit kwam weer een andere vermomming van de hekserij voort, ge­naamd "Kaballa".

 

De Indianen in Mexico hadden, eeuwen voordat zij ooit een blanke hadden gezien, het hexagram reeds als symbool van hun fallische aanbidding van de kosmische goden. Vaak wordt het hexagram ook uitgelegd als een symbool van de zeven planeten die hun banen als een slang door de Dierenriem slingeren. De zon in het centrum wordt dan afgebeeld als een cirkel met een punt in het midden.

 

Bij de moderne heksen is het gebruikelijk dat, voordat zij deel hebben aan de koek en de wijn ter ere van Horus of Pan, een ceremonie wordt voltrokken voor nieuw-ingewijden in hun coven. Hierbij hoort het blinddoeken, vastbinden en geselen van de nieuwelingen ter reiniging. Deze ceremonie is echter niet meer zo bruut als in de middeleeuwse covens; zij zijn goede heksen, dus de zweep die zij tegenwoordig gebruiken is, naar wordt beweerd, van omwoelde zijde. Aanwezigen met sado-masochistische neigingen kunnen daar echter wel bevrediging van krijgen. De daarna volgende "vijfvoudige kus" die wordt toegediend door de hogepriester of hogepriesteres op de voeten, knieën, geslachtsdelen, borsten en lippen van de nieuw-ingewijde, spreekt voor zich.

 

In "Man, Myth and Magie, An Illustrated Encyclopedia of the Supernatural", deel 14, p. 1867, lezen we het navolgende: "Zij beweren dat er op elke bijeenkomst maar drie daden van magie kunnen worden gedaan, en de betoveringen moeten altijd ten goede zijn. Een boze betovering komt drievoudig terug op het hoofd van degene die hem uitspreekt. Soms wordt de betovering langs telepathische weg opgelegd. Bijvoorbeeld: in het geval dat er een betovering moet worden opgelegd ten behoeve van iemand met een ziek been zullen de heksen in stilte staan en het been beter "willen".

In andere gevallen kunnen ze gebruik maken van een poppetje of een ander voorwerp dat de zieke voorstelt en het been van de pop baden in een geneeskrachtig middel, of de hogepriesteres kan de betovering 'binden' door haar gordel op een speciale manier om het lemmet van haar heilig mes te binden."

 

Hoe populair is deze moderne hekserij geworden? In het nummer van 12 september 1982 van de "Arkansas Demokrat Family Weekly" stond Georgia Frontiere op de voorpagina. Georgia erfde het honkbalteam de "Los Angeles Rams" toen wijlen haar (zesde) echtgenoot verdronk in de wervelstormen voor de kust van Florida in april 1979. Hij was 72. Maar waarom we dit onder uw aandacht brengen is haar openheid over haar vermogen om, zo beweert zij, te praten met de geest van haar dode man, en hoe zij liefhebbert in het occulte. Op blz. 11 van dat blad lezen we:

"Georgia gaf Nolan Cromwell opslag zonder dat hij erom had gevraagd….. en Georgia, die liefhebberij heeft in occultisme (ze zegt dat ze heeft gesproken met Carroll's geest), beweegt tijdens de pauze haar hand op mysterieuze wijze over Hadens geblesseerde been dat, naar men gelooft, gebroken is. 'Ik dacht dat ze gek was' zegt Haden. 'Dan, niet te geloven, nadat de doktoren me hadden gezegd dat het gebroken was, bleken de rontgenfoto's negatief, dat wil zeggen er was geen breuk zichtbaar!'"

 

Waarom komen steeds meer mensen er openlijk voor uit dat zij relaties hebben met het spiritisme? Vijfentwintig jaar geleden zouden zij bang zijn geweest zich daarmee publiekelijk belachelijk te maken of schade daarvan te ondervinden. Hoewel de meeste christenen nooit hebben gehoort van de "Fraudulent Mediums Act" van 1951, een wet die alleen van toepassing is op mensen die geld verdienen aan het publiek onder het voorwendsel dat zij over bovennatuurlijke krachten beschikken. Hierdoor kunnen zij, die werkelijk in staat zijn deze bedrieglijke wonderen te verrichten, hun kunst rechtmatig in het openbaar uitoefenen, voor het eerst in honderden jaren.

 

De meeste heksen leren, omdat zij geloven in de onsterfelijkheid van de ziel, dat ieder menselijk wezen een geest heeft die hem begeleidt en met wie hij contact kan opnemen als hij advies nodig heeft. De mediums beweren dat zij langs die weg hun adviezen en informatie ontvangen. Deze zielen van afgestorvenen zijn, zo beweren zij, de zielen van geliefde personen, of oude Indiaanse opperhoofden, of wijzen uit Egypte, India of China, of wijze mannen uit voorbije eeuwen.

 

Deze geesten, zo beweren zij, bezitten veel wijsheid omdat leidende geesten al veel reïncarnaties hebben beleefd en de lessen hebben geleerd die zij hadden moeten leren toen zij op aarde waren, en nu hebben zij de macht om de levenden daarmee van dienst te zijn.

 

Zoals we reeds in de Schrift hebben gelezen is de leer van "leven na de dood" of het geloof in een onsterfelijke ziel een leugen van de duivel. Maar de wonderen en betoveringen die door sommige heksen worden verricht zijn pure werkelijkheid. Misschien weten zij het zelf niet, maar zij ontvangen hun macht van duivels die hen, nadat zij hen hebben gebruikt om andere mensen te misleiden, zullen vernietigen.

 

Echter, iemand die heeft gekozen voor de leringen van Jezus Christus en Zijn Geest heeft gemaakt tot zijn gids door kennis van de Schriften, weet dat deze "leidende geesten" geen geesten zijn van overleden wijzen, maar geesten van duivels die zich voor zulke mensen uitgeven. En aan de gelovige die heeft gekozen voor de God van de Bijbel is bescherming beloofd tegen hen die Voodoo en toverij beoefenen. In Numeri 23:23 staat: "Want er is geen toverij (hekserij) tegen Jakob, noch waarzeggerij tegen Israël."

 

Zoals al eerder werd gezegd geloofden de oude heidenen dat, wanneer zij stierven, hun zielen opstegen naar de hemel en daar bezit namen van een van de sterren. De hoofdgoden van de dierenriem, die slechts verschijningsvormen waren van de zonnegod, hadden alle een heilig getal. Het voert hier te ver om al deze getallen in de astrologie aan een nadere beschouwing te onderwerpen. Toch is het nodig om iets van de antieke heidense getallenleer te bestuderen om te begrijpen waarom aan de apostel Johannes in Openb. 13:18 dat mysterieuze getal 666 is gegeven als een waarschuwing voor ons om ons niet daarmee te identificeren.

 

Numerologie in de oudheid.

 

De oude astrologie leert dat één van de heilige getallen van de oppergod van de die­renriem, de zon, het getal 1 was. De symbolen van de zon waren, zoals we al eerder hebben gezien, een hemelse stier en een slang. Aangezien Babylon de bakermat is van de astrologie en van alle overige afgoderij zullen we bezien hoe het Babylonische sys­teem van goden en godinnen zich heeft verbreid door de hele antieke wereld en van daaruit is doorgedrongen in onze moderne cultuur van vandaag.

 

Oorspronkelijk hadden de letters van de verschillende alfabetten een cijferwaarde -en in zekere zin hebben ze dat nog. In onze taal is dat niet na te speuren, want er zijn geen cijfers die gelijk zijn aan letters uit ons alfabet. Maar de eerste letter in het alfabet in vele andere talen draagt nog steeds een verwijzing naar de zonnegod wiens hoofdsymbolen waren een stier of een slang. Neem bijvoorbeeld de eerste letter in het Hebreeuwse en Chaldeeuwse alfabet. Deze was het symbool van een stier: "aleph" betekent "stier" of "os". In het Grieks is dit geworden "alpha", vandaar ons "alphabet", alpha en bèta, in onze taal: ABC.

Het is interessant op te merken dat de veel vereerde olifantgod in het Verre Oosten, met name India, de olifant of "elephant", in zijn naam de zelfde wortel heeft: eleph, en bijna iedere Hindoetempel heeft zijn fallisch afgodsbeeld om te herinneren aan de levengevende kwaliteiten van die god (eleph=één). Dus, om de zon te eren, de god ÉÉN, de hemelse stiergod, werd de eerste dag van de week, de zondag, aan hem gewijd als zijnde heilig, en verder het eerste van alles: de eerste dag van de maand, de eerste dag van het jaar, de eerstgeboren zoon, de eerste vruchten van de oogst, de eerstelingen van de kudden.

 

Inderdaad verwerpen de meeste Christenen de originele dag van aanbidding die wordt beschreven in Gen. 2:1-3 (voordat nog ooit iemand had gehoord van Joden) en hebben daarvoor in de plaats gesteld de dag van aanbidding van de zon, de ZONDAG, de eerste dag van de week! Wij zullen dit later nader onderzoeken.

 

Het cijfer 2 wordt in de oude astrologie beschouwd als een vrouwelijk cijfer en een symbool van de moedergodin, de tweede persoon van de godheid. De heidense filosofie leerde echter dat het cijfer 2 een boosaardig cijfer was. In het antieke heidendom werden vrouwen beschouwd als boosaardig en de oorzaak van de dood. Sommige geleerden beweren zelfs dat het Engelse woord "evil" bestaat uit de woorden eve-il. (eve is dan hetzelfde als Eve, Eva, dus "vrouw").

 

De naam van de tweede letter van het Chaldeeuwse alfabet is "Beth", een vrouwelijke voornaam die "huis" betekent. De maan, het symbool van de moedergodin, wordt in de astrologie altijd beschouwd als het maandelijkse huis van de zon.

 

Het getal 3 is een heilig getal dat wordt vereenzelvigd met de godheid Baal-Ishtar-Tammuz, een heidense drieëenheid. Soms stelt het getal 3 een drievoudig aspect van de zonnegod voor als de heerser des hemels:

 

1. de zon die aan de hemel staat wordt gesymboliseerd als een hemelse stier;

2. op het terrein van de geestelijke dingen is de slang het symbool van de zon;

3. Wanneer de zon op het einde van de dag echter in het westen in de oceaan wegzinkt en de nacht gaat doorbrengen in het rijk van duisternis en dood, wordt hij de visgod, de heer van de onderwereld. Voor de Babyloniers, Assyriers en Filistijnen was die vis­god Dagon. Deze naam is, net zoals "Kulkukan" bij de Mayans, samengesteld uit twee woorden. "Dag" betekent "vis", en "On" betekent "zon". Vandaar de half man en half viszijnde visgoden die in de oude wereld werden aanbeden.

Voor de Romeinen was hij Neptunus, die in het oude Rome altijd werd afgebeeld als half man, half vis, met in zijn hand een drietand. Tijdens een feest om de gevangenneming van Simson te vieren en Dagon daarvoor te danken heeft Simson de tempel waarin dat feest plaatsvond doen instorten op drieduizend Filistijnen en zichzelf. (Richt. 16:23-31).

 

Een interessant gegeven is, dat de hogepriester van Dagon een mantel en een mijter droeg die tezamen een vis voorstelden. Deze mijter van de heidense priesters is de oorsprong van de mijters die tegenwoordig worden gedragen door de Rooms Katholieke pausen en kardinalen. De mijter, die een vissekop met geopende bek voorstelt, werd dus al eeuwen voor Christus' geboorte gedragen door de hogepriesters van Dagon!

 

In India is de drieëenheid gebaseerd op de drie fasen van de zonnegod. Wanneer de zon opgaat in het oosten is hij Brahma; wanneer hij het zenith bereikt is hij Siva, en wanneer hij ondergaat in het westen wordt hij Vishnoe. Dit verklaart waarom de goden in het verre Oosten soms worden afgebeeld met drie hoofden en drie paar armen aan een lichaam. Veel heidenen geloven in deze drie aspecten van de zonnegod omdat hij in drie fasen de hemel doorloopt. Daarom stelt het getal 3 in de astrologie de drieëenheid in de hekserij voor.

 

Het getal 4 is in de astrologie het heilige getal van de zon als heerser over de vier kwartieren van het universum, of de vier gedeelten van de dierenriem, de vier seizoenen, en de vier windrichtingen. Het is interessant om de naam van Tammuz eens nader te bezien. Daarvan is het kruis oorspronkelijk afgeleid, want het is in beginsel de letter T van Tammuz, bekend als de heilige Tau.

 

Eeuwen voordat Jezus werd geboren was het kruis al een symbool van de zonaanbidders. Het getal 4 op zich is weinig meer dan een kruis: neem de schuine balk maar eens weg! Het is de lezer waarschijnlijk wel bekend dat geen goede Katholiek een gebed zal uitspreken of God vereren voordat hij het kruisteken heeft gemaakt op zijn hoofd en lichaam. Wat nu het Christelijke kruis wordt genoemd was van oorsprong de mystieke Tau die door de Chaldeeën werd gebruikt om hun eerstgeboren kind te offeren aan de zonnegod! En het was juist dit voorwerp dat werd gebruikt om Jezus te kruisigen... Satan kon Christus geen grotere belediging aandoen dan door Hem te offeren op zijn eigen symbool van heidense aanbidding!

 

Wij hebben al enige aandacht geschonken aan een paar gedachten achter het getal 5 in de astrologie, zoals de vijfpuntster (pentagram), maar onze aandacht moet in het bijzonder worden gericht op het getal 6. De verborgen betekenis en symboliek achter het getal 6 zijn dermate ingewikkeld, dat daarover en over de oorsprong van dat getal een heel boek zou kunnen worden geschreven. Weer worden wij hier geconfronteerd met de aanbidding van de slang, want het getal 6 is altijd verbonden geweest met de slang.

 

Merk op dat zowel de mens als de slang, tezamen met de andere landdieren, zijn geschapen op de ZESDE dag (Gen. l :24-31). De woorden om het getal 6 uit te drukken beginnen in de meeste talen met de letter S: in het Latijn sex, in het Spaans seis, shest in het Portugees, sechs in het Duits, en sas in het Chaldeeuws en Hebreeuws.

Deze letter S is -geloof het of niet- afgeleid van de afbeelding van een cobra in aanvalshouding. De sisklank van de S is het geluid van de slang. Merk op dat de woorden snake, serpent, slang en Satan alle met de slangeletter S beginnen. Op de nek van de cobra ziet men doorgaans een figuur die de vorm van een letter heeft een V, U en O. Daaruit leidden de ouden namen af voor verschillende soorten slangen die begonnen met deze letters, zoals de U in "Uraeus". Dat was de Egyptische naam voor de daar vereerde giftige slang, die altijd wordt afgebeeld op het voorhoofd of de kroon van de Farao, die beweerde dat hij de plaatsvervanger of de incarnatie van zijn god was.

 

De O vinden wij in het Griekse "Ophis", de naam van de slang die werd vereerd door Gnostici. Tijdens hun avondmaalsvieringen lieten zij een slang die zij "Ophis" noem­den over hun brood kronkelen. Zij werden in de geschiedenis bekend onder de naam "Ophiten".

 

In het Griekse cijfer/letterstelsel wordt het symbool S "sigma" genoemd, en oorspronkelijk was het de zesde letter van het Griekse alfabet. Het stelde ook het cijfer 6 voor. Tegenwoordig heeft de sigma in het Grieks echter de cijferwaarde van 200. Toen de heilige sigma van zijn zesde plaats in het Griekse alfabet werd verwijderd schijnt hetzelfde gebeurd  te zijn  in  het Ethiopische en  in bepaalde andere letter/cijferstelsels met hun zesde letter. Dit is een van de meest intrigerende mysteries voor mensen die een studie hebben gemaakt van de oorsprong van de verschillende alfabetten. Niemand schijnt te weten waarom de ouden dit hebben gedaan. De Z of "zèta", die overal staat voor het getal 7, kwam op de zesde plaats in het alfabet en wordt in de occulte mysteriën gebruikt voor zowel 6 als 7. Onthoud dit goed, want dit is belangrijk voor het ontsluieren van geheime symbolen die het getal 666 in zich verbergen of het geven als uitkomst van een optelling.

 

Het getal 666

 

Waarom moet zoveel belang worden gehecht aan dit getal 666? Het antwoord vindt u in Openb. 13:17,18: geen mens mag kopen of verkopen, tenzij hij zich heeft geïdenti­ficeerd met het getal van het Beest, de naam van het Beest, of het getal van zijn naam, 666. Deze profetie betreft nu nog toekomst, maar wanneer u, lezer of lezeres, vereen­zelvigd wordt bevonden met deze zaken, zult u door Christus Zelf worden vernietigd! Zie Openb. 14:9,10.

 

De getallen 6 en 7 zijn vaak onderling uitwisselbaar. Waarschijnlijk komt uit deze verwarring ook onze uitdrukking "met veel zessen en zevens" voort, een term die duidt op warrigheid Dat gaat zeker op voor het Griekse alfabet wanneer het gaat om deze twee cijfer / lettersymbolen.

Wanneer we teruggaan naar de oorsprong van het getal 7 zien we, dat dit getal vanaf de tijd van Babylon stond voor de Grote Slang van de hemel, wiens 7 koppen een symbool waren van de 7 planeten die ons lot bepalen en die hun baan door de dierenriem slingeren in het astrologische systeem van de Babyloniërs. Hier beginnen we te zien waarom de apostel Johannes in het boek Openbaring de Satan en zijn astrologie-godsdienst symboliseert door een zevenkoppige slang of draak die de vrouw, symbool van Gods ware kerk, belaagt (Openb. 12:3).

De Schrift zelf zegt in vers 9 dat die kosmische zevenkoppige draak een symbool van Satan is: "En de grote draak is geworpen, namelijk de oude slang, welke genaamd wordt duivel en satan, die de gehele wereld verleidt, hij is, zeg ik geworpen op de aarde, en zijne engelen zijn met hem geworpen."

 

Nu hebben we in Openb. 17: 1-5 gezien dat "Verborgenheid, het grote Babylon, de moeder der hoererijen en der gruwelen der aarde" zit op een zevenkoppig beest. Dit is echter niet een draak (Satan), maar een beest, en dat betekent in profetische taal "politieke macht". Zie ook Dan. 7:1-8, 17, 23 en 24. Verderop zullen we meer over deze symboliek beest / politieke macht behandelen.

Wij zullen straks ook aantonen dat dit beest uit de afgrond met zijn zeven koppen en tien horens Satans laatste politieke zet is om te proberen de hele wereld te verenigen onder één banier.

 

Zoals we hiervoor hebben gezien werd de slang door de heidenen in hun kunst altijd gebruikt als een embleem van de zonnegod. Het is verhelderend dat zelfs veel van de namen van de zonnegod bij optelling van de cijferwaarden der letters 666 als uitkomst geven.

 

Bijvoorbeeld: volgens het Hindoegeloof zijn er 10 avatars of incarnaties van de zon­negod die worden genoemd "Boeddha’s" of "Rasees van de Siun" (zon). In het oud Grieks worden deze "Rasees" aangeduid als "Xiun", wijsheid van de zon. X I U N = >> 600   +   10   +   6   +   50   = 666

 

Later zullen we nog meer namen van heidense goden tegenkomen die als optelsom 666 geven. Maar eerst moeten we meer weten over de oorsprong van het getal 6, hoe sommige van onze letters vandaag de dag van dit getal zijn afgeleid, en hoe letters werden gebruikt in de Babylonische mysteriën om het getal 666 te verbergen.

 

We hebben gezien dat de meeste woorden om het getal 6 aan te duiden met de letter S beginnen. In verscheidene Griekse dialecten werd de S vervangen door de F, die bij de Grieken "Bau" of "Vau" werd genoemd.

Als u de kruisstreep uit de F haalt lijkt hij ook op een slang in aanvalshouding; er bestaat in dat opzicht een treffende gelijkenis tussen de S, de F en de V. Men kan nooit begrijpen waarom de occultisten deze letters gebruikten in hun mysteriën, tenzij men weet, dat deze letters het getal 6 vertegenwoordigen: V is de zesde letter in de Hebreeuws-Chaldeeuwse alfabetten, F vervangt in de westerse alfabetten de V en men merke op, dat F en V heel dikwijls onderling uitwisselbaar zijn, net zoals de 6 en de 7. Bijvoorbeeld: sterven, sterfelijk; knife, knives...

 

Een andere letter die ook als symbool voor de slang gold in het Griekse alfabet was de M. In de mysteriën stelt deze letter het getal 12 voor en ze is de 12de letter van het Griekse alfabet. M wordt vaak gebruikt in plaats van S, want hij is een "sigma" (Griekse S) op zijn kant. Aangezien dus de M slechts een sigma op zijn kant is en betrekking heeft op de tweede 6 -of twaalfde- letter van het alfabet, lijkt het duidelijk dat de daaropvolgende letter een Z (zêta) op zijn kant moet zijn: N.

In de heidense mysteriën staat de tweede 6 (M) of te wel 12 voor de dierenriem. Zoals we al hebben gezien heeft het verwijderen van de geheiligde sigma van de zesde plaats ertoe geleid dat de Z op die plaats is komen te staan. Ook de Z heeft echter een sisklank, net als de S, dus de ouden hebben de betekenis van het getal 6 nooit losgelaten.

 

Nu ons uit de geschiedenis dus is gebleken dat onze letters F, M, S, V en Z zijn afgeleid van oude afbeeldingen van een slang in aanvalshouding, en dat ze alle de cijferwaarde van 6 hebben in de meeste andere alfabetten, zijn we in staat om de symbolische taal te begrijpen.

 

De waarde van een cijfer in ons huidige stelsel wordt bepaald door zijn plaats: 6, alleen geschreven, betekent "zes", twee zessen bij elkaar = 66, en drie zessen bij elkaar = 666, zeshonderd zes en zestig. Op gelijke wijze gebruikten de geleerde occultisten in de oudheid de letters S, V of Z, of de andere slangeletters, om het getal 666 te verbergen. Zoals vrijmetselaren geheime tekens en gebaren hebben om elkaar te doen weten dat zij vrijmetselaren zijn, zo lieten ook de geleerde heksenmeesters elkaar weten wie zij waren, door op een verborgen wijze het heilige getal 666 te voeren. Alleen de geleerde heiden kende de betekenis. Het getal 666 werd geschreven in slangeletters zoals SSS, VVV, ZZZ; de letters werden ook wel op verschillende manier geschikt, soms op de kop geschreven, of op een kant. Soms ziet men SSS met een streep door het midden van de drie letters en het geheel op een kant gekeerd. Hieruit komt een populair amulet voort, het oosterse kruis.

 

Een andere manier om het getal 666 te verbergen is het teken van de drietand, afgeleid van het wapen van de zonnegod, de bliksemschicht, later gestileerd tot een drietand. Dit embleem symboliseert het getal 666. Pas op voor deze misleidingsmethoden, want het is nog steeds niet duidelijk op welke wijze dit getal der verdoemenis, 666, Gods volk zal beletten te kopen en te verkopen. In het laatste hoofdstuk zullen we niet alleen het merkteken van het Beest bestuderen, dat Gods volk zal beletten te kopen en te verkopen, maar ook het getal van zijn naam, 666 (Openb. 13:17,18).

 

De oorsprong van het getal 666

 

Wij kunnen echter de oorsprong van dat getal terugzoeken: dit getal der verdoemenis is afgeleid uit de astrologie. De dierenriem of zodiak is een nauwe gordel van ongeveer 18 graden die het hele hemelruim rond de aarde doorloopt, in de kunst van de heidenen gesymboliseerd als een slang met zijn staart in zijn bek die een complete cirkel vormt. Voor de occultist stelt dit de eindeloze tijd of het eeuwige leven voor.

 

De astrologie leert dat het lot van de mensheid altijd wordt bepaald door de stand van de sterren. De leidende goden van de zodiak waren de 7 planeten die hun banen als een slang door de 36 kamers van de zodiak slingeren. De planeten bewegen zich met verschillende snelheden door de nauwe band van de dierenriem. De zodiakale band zelf is verdeeld in 12 huizen, één voor iedere maand van het jaar, en elk huis is verdeeld in 3 kamers. Dat zijn dus in totaal 36 kamers, één per 10 graden van de Zodiakale band. Hier vinden wij ook de oorsprong van onze huidige tijdmeting. Geloof het of niet: de wijzerplaat van onze klok is afgeleid van de 12 huizen van de dierenriem! Op die manier was de zodiak een hemelse klok waarmee wij vandaag de dag nog onze tijd meten. Nog een paar interessante feiten: het is geen toeval dat het Engelse en Amerikaanse matenstelsel 12 inches in 1 foot hebben; het is geen toeval dat l dozijn uit 12 eenheden bestaat. Het is al evenmin toevallig dat het originele roulettewiel van 360 graden is verdeeld in segmenten van 10 graden met een blanco of nulsegment om de 5 ontbrekende dagen van het zonnejaar van 360 dagen te vertegenwoordigen.

Het is geen toeval dat er 36 genummerde kaarten in een spel kaarten van 52 stuks zitten, Iedere kaart symboliseert één van de 52 weken van het jaar, er zijn 12 kaarten met een gezicht, de maanden, n.l. vier heren, vier vrouwen en vier boeren, en er zijn vier azen, die de vier seizoenen voorstellen. Waarom, denkt u, gebruiken waarzeggers een spel kaarten om de toekomst te voorspellen? Omdat het spel kaarten uit de astrologie stamt! Verbrand ze!

 

Het is geen toeval dat de stadswijken in het Amerika van vandaag 36 vierkante mijlen groot zijn, want verschillende schrijvers hebben er op gewezen dat de ouden de aarde indeelden naar de indeling die voor de hemel gold. Net zoals de 12 inch liniaal eens een symbool was van de 12 huizen van de dierenriem, zo is ook die verdeling van de stad een symbool van de 36 kamers waarin de hemelse huizen waren verdeeld.

 

De rest van de hemel buiten de zodiak was ook verdeeld in 36 sterrenbeelden, 15 in het zuiden en 21 in het noorden. Een god uit ieder sterrenbeeld had tot taak te heersen over een van de 36 kamers van de dierenriem. Elke ster aan de hemel werd beschouwd als een god en als verblijfplaats van de zielen van overledenen en behoorde tot een sterrenbeeld dat weer werd beheerst door een god die regeerde over één van de kamers in de dierenriem. Iedere god die één van de 12 huizen van de zodiak regeerde, heerste ook over één van de maanden van het jaar, en de 7 planetengoden -de hoofdgoden­bepaalden, zo leert ons de astrologie, het lot van de mensen door hun verschillende posities in de 36 kamers van de zodiak. Over al die goden regeerde de zonnegod, het alziende oog, het centrale vuur waaruit zij waren voortgekomen. U zult zich herinneren dat de heidense geleerden geloofden dat alle goden slechts verschijningsvormen waren van die ene zonnegod.

 

De getallen 1, 2, 12, 36, 111 en 666 waren de heiligste getallen van de astrologie. De priesters van de zonnecultus gebruikten deze getallen om langs wiskundige weg aan de hand van de banen die de sterren aan de hemel volgen toekomstige gebeurtenissen te voorspellen. Zij vonden magische kaarten uit om deze meest populaire vorm van afgoderij -de sterrenwichelarij- te bedrijven. Net als roulettewielen waren die kaarten verdeeld in 36 genummerde vakken. Er waren 6 kolommen in alle richtingen met de getallen 1 tot 36 over de hele kaart verspreid. In welke richting men de kolom ook optelt, de uitkomst is altijd 111. Iedere kolom heeft 6 vakken en 6 maal 111 is 666.

Als men alle getallen van l tot 36 optelt krijgt men ook 666. U ziet dus dat het getal 36 een heilig getal was, dat betrekking had op de 36 goden van de kamers van de dierenriem, en dat het getal 666 de uitkomst was die sloeg op de zonnegod, omdat dat zijn heilig getal was als heerser over de dierenriem: alle goden komen voort uit die zonnegod, zijn slechts verschijningsvormen van hem; alle getallen van de kamers waarover zij heersen, tezamen geteld, geven die zonnegod als uitkomst! Hij -Lucifer- is dus de enige goddelijke macht; die andere machten komen uit hem voort.

 

Dit alles is heel interessant en het is goed om daar kennis van te nemen -immers "Mijn volk is uitgeroeid, omdat het zonder kennis is..." (Hosea 4:6), zegt de Here­ maar de misleiding gaat nog veel verder! Het is het getal van het Beest dat de wereld ertoe zal brengen om de Satan te aanbidden via een vals christendom: "Zie toe dat u niemand verleide. Want velen zullen komen onder Mijnen Naam, zeggende 'Ik ben de Christus', en zullen velen verleiden" (Mare. 13:5,6). "Hier is de wijsheid: wie het verstand heeft, bereken het getal van het beest; want het is het getal van een mens, en zijn getal is zeshonderd zes en zestig." (Openb. 13:18).

 

De Hebreeuws-Chaldeeuwse, Latijnse, Griekse en Arabische talen kennen cijferwaarden toe aan de letters van hun alfabet. Neem bijvoorbeeld de oorspronkelijke Romeinse cijfers I V X L C D.

Met behulp van deze letter-cijfers kunt u alle getallen maken: I, II, III, IV, etc. De waarden van deze cijfers zijn l=1, V=5, X=10, L=50, C=100, D=500. Opgeteld geven ze 666. Toeval?

 

De heidenen hadden de gewoonte om de letters van hun namen op te tellen volgens de cijferwaarden van hun eigen alfabet. Omdat hun talen verschillend waren verschilden ook de cijferwaarden van de letters in hun alfabetten van elkaar. De I heeft als Romeins cijfer de waarde van 1; in de Griekse taal is de 110. Het Nieuwe Testament was oorspronkelijk in het Grieks geschreven, en een oude Griekse naam voor Satan, de "Lichtdrager" of "Toortsdrager", was "Teitan". Wanneer u de optelling van die naam maakt volgens de Griekse cijferwaarden is de uitkomst: TEITAN = >> 300 + 5 + 10 + 300+ 1 + 50 = 666

 

Aangezien de zonnegod, de hemelse stier, zowel licht als duisternis bracht wanneer hij in het oosten opkwam en zijn gang volbracht naar het westen om daar weer onder te gaan, werd hij aanbeden als een goede god en een kwade god, en ook als mannelijk en vrouwelijk. De achterliggende gedachte was dat men geloofde dat de zonnegod de bron van alle dingen was. En omdat er goed en kwaad bestaat en mannelijk en vrouwelijk, moest de zonnegod wel goed en boosaardig tegelijkertijd zijn en tweeslachtig, want zowel mannen als vrouwen waren geschapen naar het beeld van hun god. Aangezien alles voortkomt uit de zonnegod geloofden de heidenen dat de ziel van de mens een goddelijke vonk was die terugging naar het centrale vuur -de zon- waaruit ze oorspronkelijk voortkwam; en omdat de heidenen geloofden dat de sterren slechts manifestaties van de zon waren, geloofden zij dat alle stergoden eens mensen waren geweest die deze planeet hadden bewoond.

 

Hieruit zou men kunnen verklaren waarom Quetzalcoatl, de Mexicaanse messias, in hun kunst wordt afgeschilderd als een goed mens die een groot weldoener voor de mensheid was. Hij kwam naar de aarde om de mensen beschaving en cultuur te leren en beloofde zijn volgelingen dat hij zou weerkomen, maar hij werd ook afgebeeld als een boosaardige gevederde slang die mensen verslond.

 

De Amerikaanse Indianen, zowel in het noorden als in het zuiden, beschouwden de vogel en de slang als heilige dieren. De vogel werd, omdat hij kon vliegen, geacht de zielen der doden in zich te hebben en werd in verband gebracht met de bliksem: men kan zien dat zowel roofvogels als de bliksem steil van boven neerdalen en toeslaan met een dodelijke effectiviteit.

 

Daaruit spruit het geloof voort in de mythische vuurvogel "Phoenix", symbool van de tijd als cyclus (in tegenstelling met de Bijbelse opvatting van de lineaire tijd), die niet alleen werd vereerd door de Egyptenaren en de Phoeniciërs, maar ook door veel Indianenstammen in Noord Amerika. Deze Phoenix, bij de Egyptenaren soms "Benu" genoemd, werd aanbeden als de stralende morgenster. Deze ster was voor de Egyptenaren de nachtelijke vertegenwoordiger van de verborgen zonnegod Osiris of zijn ziel. De Phoenix stond bekend als "degene die Osiris draagt".

 

In de vroegste teksten worden de morgenster en Orion, de heerser van de hemel, dikwijls met elkaar vergeleken. Bij sommige schrijvers schijnen goden met een soortgelijke naam te worden vereenzelvigd met de morgenster, zoals "Athtar", die werd aanbeden als de god van de plantengroei, net als Tammuz. Volgens "Mythology of All Races" betekent deze naam Athtar echter hetzelfde als Lucifer.

 

Eén van de vroegere manieren om de naam Phoenix te spellen in het Grieks is "Fenex"; zoals "Lucifer" betekent ook deze naam "De stralende", de drager van het licht. Wanneer we de Griekse cijferwaarden optellen is de uitkomst: F E N E X =>> 6 + 5 + 50 + 5 + 600 = 666

 

Welke soort vogel werd vereerd als de phoenix was afhankelijk van de landstreek waarin de betrokken heidenen leefden. In Egypte was dat de heron; voor de Babyloniërs, Assyriërs en Hindoes was het de pauw. Bij de Indianen van Noord Amerika was het de arend; in Centraal en Zuid- Amerika werd de quetzal als zodanig vereerd.

 

In China, Japan en India is de pauw de phoenix en een symbool van de zon; op Bali is hij het symbool van de hele hemel. Het is opmerkelijk dat de pauwentroon die in 1628 in Delhi in India is gemaakt, werd ondersteund door 12 pilaren, één voor elk teken van de dierenriem. Nog opmerkelijker is het om te ontdekken dat de zonnevogel de pauw, symbool van Lucifer, de macht achter alle valse goden, staat afgebeeld op het raam van een Rooms Katholieke kerk, omcirkeld door de dierenriem! In de kerk van st. Maurice te Reims, Frankrijk, vinden we een vrouw, afgebeeld in een ring van zonnestralen en gekroond met 7 sterren -wellicht de maagd Maria- met in haar ene hand een pauw die omgeven is door een cirkel met de 12 tekens van de Zodiak.

Wanneer de Paus in processie wordt rondgedragen, dragen twee knechten achter hem grote waaiers van pauwenveren op zo'n wijze dat het lijkt of de op zijn troon gezeten Paus twee vleugels aan zijn schouders heeft die constant bewegen, net alsof hij vliegt.

 

Bij de oude Grieken en Romeinen geloofde men dat de hemel vol was met ogen, de sterren, de woonplaats van de zielen der doden. Zo geloofde men ook dat de god Argus honderden ogen had. Deze hemelse ogen vond men afgebeeld op de veren van de pauw. Juno, de koningin des hemels bij de Romeinen, had een pauw als aan haar gewijde vogel. De pauw of phoenix is al heel lang verbonden met de zodiak. De Yezidis, openlijke duivelaanbidders die we al eerder hebben genoemd, hebben tot op deze dag stenen beelden van pauwen die volgens hen de 7 planeten voorstellen en die zij "Seitan" noemen, de Arabische spelling van "Teitan" of Satan. Een bepaalde sekte onder hen in Mosul, Noord Irak, gelooft dat de duivel niet boosaardig is, en zij noemen hem de "Pauwenengel". Deze Satan-aanbidders hadden geen beter dier kunnen uitzoeken om de gevallen engel uit te beelden als de trotse beheerser van het jaar en macht achter alle afgoden!

 

Het is overigens interessant dat juist dit symbool van de trotse beheerser van het universum -volgens de heidenen- wordt gebruikt als embleem van NBC Television Network! En CBS Television Network gebruikt het "Alziend Oog", een symbool van de zonnegod als heerser over de ogen of sterren in de hemel. En zo ook gebruikt ABC Television Network de zonneschijf als logo.

Het is van groot belang dat de lezer enige kennis heeft van de verscheidene godsdiensten die zijn voortgekomen uit de astrologie, opdat hij de voor niet-ingewijden verborgen mysteriën kan begrijpen en doorzien die in de doelstellingen van de geheime genootschappen zijn verwerkt. Er zijn echter nog een aantal belangrijke feiten betreffende astrologie en spiritisme waarvan de lezer zich bewust moet zijn voordat wij kunnen beginnen met een nadere bestudering van de geheime genootschappen.

 

Van astrologie naar New Age

 

De astrologie leert dat deze wereld een tijdcyclus moet doorlopen van 26.000 jaar. Deze tijd heeft de aarde nodig om alle 12 tekens van de dierenriem te passeren. Iedere "grote maand" duurt ongeveer 2100 jaren. Twaalf grote maanden vormen dan het"grote jaar", ongeveer 12 x 2100, en dit grote jaar is weer verdeeld in 7 tijdperken, Leo, Cancer, Gemini, Taurus, Aries, Pisces en Aquarius.

Gedurende dit grote jaar heeft het hele evolutieproces van de mensheid plaats. Het beginpunt van de zeven tijdperken ligt tussen 10.000 en 8.000 voor Christus, in het tijdperk van Leo (de leeuw). Uit het boek "The Compleat Astrologer" van Parker, het navolgende citaat: "De vroegste grote maand waarvan we werkelijke kennis hebben is die van Leo (10.000 tot 8.000 v. Chr.): de grotschilderingen van Lascaux vertonen de creatieve invloeden van Leo, maar de motivatie van de gedachten achter het werk is van een Aquariaanse aard. Het tijdperk van Cancer (kreeft) laat de vroegste ontwikkeling van gevestigde landbouw zien en van gebouwde onderkomens -die beide in essentie Capricomiaans (steenbok) zijn.

In het tijdperk van Gemini (tweelingen) -6.000 tot 4.000 v. Chr.- ontstaan onder invloed van Sagittarius (boogschutter) de vroegste bibliotheken. De meest verbluffende polariteit vinden we in het tijdperk van Taurus (stier), want de Egyptenaren waren heel erg bezig met de dood en het leven hiernamaals, onderwerpen die sterk verbonden zijn met Scorpio (schorpioen). Het oorlogszuchtige tijdperk van Aries (ram) toonde zijn polariteit met Libra (weegschaal) in de schoonheid en evenwichtigheid van de Griekse bouw­kunst (2000 v. Chr. tot 0).

 

Volgens de astrologie leven wij nu in het tijdperk van Pisces (vissen), van O tot 2000 n. Chr. Dit tijdperk wordt geacht te zijn bestemd voor het christendom. In de astrologie wordt het sterrenbeeld van de vissen afgebeeld als twee vissen omdat de moedergodin Venus en haar kind Cupido, toen zij werden verschrikt door de reus Typhon, onderdoken in de rivier de Eufraat en vissen werden. Hier vinden wij de werkelijke oorsprong van het vissymbool waarmee sommige dwalende Christenen willen laten zien dat zij Christenen zijn.  *** 3

 

Het spiritisme leert dat gedurende deze evolutietijd van 26.000 jaren meesters der wijsheid of "Christussen" moesten opstaan. Sommigen van hen zouden stichters worden van grote godsdiensten, beweren de occultisten, en zij zouden verschillende titels dragen zoals Mahatmas, de hiërarchie, de groten, de geheime broederschap, de interne wereldregering, de grote witte loge van meesters der wijsheid. Eén van deze zogenaamde meesters was Koot Hoomi, die, naar wordt beweerd, een heks, Alice Bailey, zou hebben geïnspireerd. Zij beweerde dat zij één van deze meesters was. Ze was de schrijfster van vele occulte boeken. In een daarvan, "Discipleship in the New Age", zegt zij het navolgende: "Wij staan nu vlak voor een gelijksoortig maar nog veel gewichtiger gebeuren: het verschijnen van het vijfde koninkrijk, als het resultaat van de planmatige activiteit van de nieuwe groep van werelddienaren, die samenwerken met de hiërarchie van de vervolmaakte zielen en onder de leiding van de Christus zelf. Dit zal de New Age (het niéuwe tijdperk) inluiden waarin men vijf koninkrijken in de natuur zal zien die naast elkaar zullen bestaan op de aarde."

 

Alice Bailey gaat verder met de bewering dat deze New Age die we binnengaan, zal vragen om een universele nieuwe wereldgodsdienst. Deze filosofie is gebaseerd op de astrologische theorie dat deze wereld rond het jaar 2000 het tijdperk van Aquarius zal binnengaan. Misschien kent u het lied "This is the dawning of the Age of Aquarius" uit de musical "Hair", bekend bij 'rock and roll' liefhebbers. Het is geschreven door aanhangers van de New Age-beweging om de gedachte van één wereldregering en één wereldgodsdienst te propageren.

 

In "The Compleat Astrologer" van Parker staat op blz.44: "Wij kunnen verwachten dat in het tijdperk van Aquarius de mens een systeem zal uitdenken om tot één wereldregering te komen dat de organisatorische kenmerken van Leo in zich zal dragen."

 

Alice Bailey vertelde haar medestanders dat Christus Zelf het nieuwe tijdperk zal inluiden. Zij gaat verder met vertellen hoe dit nieuwe tijdperk zal vragen om een nieuwe wereldgodsdienst. Op blz.38 van "Disciples in the New Age" lezen we: "De werkers op het veld van de godsdienst vormen deze groep. Het is hun taak om een universeel platform te creëren voor de nieuwe wereldgodsdienst. Dat is een werk van liefdevolle synthese en daarbij zal de nadruk worden gelegd op eenheid en broederschap van geest. Deze groep is, om het zo te zeggen, een kanaal voor de tweede lichtstraal van liefde-wijsheid, dat van de wereldleraar -een hoedanigheid die op het ogenblik wordt bekleed door de Christus. Het platform voor de nieuwe wereldgodsdienst zal worden gebouwd door de vele groepen die werken onder de inspiratie van de Christus en de invloed van de tweede lichtstraal en zij zullen -in hun totaliteit- deze zesde groep vormen."

 

Lezer, laat u niet misleiden! De Christus waar Alice Bailey hier op doelt is niet Jezus van Nazareth! Het spiritisme ontkent het bestaan van Jezus niet, maar het ontkent wel dat Jezus God was, gekomen in het vlees. En als we verdergaan met onze bestudering van de geschiedenis van de grote Luciferiaanse samenzwering zal de lezer zien hoe het spiritisme het christendom gebruikt om het christendom te vernietigen. Wij kunnen dit zien door de geschriften te lezen van een andere aanhanger van de New Age-beweging die zich Levi noemt. In zijn boek "The Aquarian Gospel of Jesus the Christ" laat Levi zien hoe het spiritisme probeert het christendom met zich te verenigen waardoor al miljoenen zijn misleid:

 

"De Christus is de zoon, de eniggeboren zoon van de almachtige God, de God van kracht en de alwetende God, de God van het denken; en Christus is God, de God van liefde." Verderop zegt Levi: "Christus is de Logos van het Oneindige, en door het woord alleen zijn gedachte en Kracht zichtbaar gemaakt."

 

Het spiritisme leert dat Jezus maar één van de meesters is die in deze wereld moesten komen, en het woord "christus" is in het spiritisme een principe (logos) en het heeft geen betrekking op een bepaald persoon. Jezus was volgens de moderne occultisten slechts een andere "avatar" (grote geest, meester).

 

Nog een citaat uit "The Aquarian Gospel of Jesus the Christ" blz. 35, 67, van Levi: "Welke relatie bestond er tussen Jezus van Nazareth en de christus?       

 Orthodox-christelijke predikers vertellen ons dat Jezus van Nazareth en de christus één en dezelfde waren; dat de werkelijke naam van deze opmerkelijke figuur 'Jezus Christus' was. Zij vertellen ons dat deze man uit Galilea de eeuwige God was, omkleed met het vlees van een mens, opdat de mens zijn heerlijkheid kon zien. Natuurlijk is deze leer geheel in tegenspraak met de leringen van Jezus zelf en zijn apostelen."

 

In tegenstelling tot wat Levi beweert zijn er in de Schrift talrijke teksten te vinden die de leer ondersteunen dat Jezus God Zelf was in het lichaam van een mens. "En buiten allen twijfel, de verborgenheid der godzaligheid is groot: God is geopen­baard in het vlees, is gerechtvaardigd in den Geest, is gezien door de engelen, is gepre­dikt onder de heidenen, is geloofd in de wereld, is opgenomen in heerlijkheid." (1 Tim. 3:16).

In Joh. 14:8 vraagt Filippus aan Jezus "Here, toon ons den Vader, en het is ons genoeg." Dan antwoordt Jezus: "ben ik zo langen tijd met ulieden en hebt gij mij niet gekend, Filippus? Wie mij gezien heeft, die heeft den vader gezien; en hoe zegt gij: Toon ons den Vader?" (vers 9).

 

Hier is een andere waarheid die de Schrift onder onze aandacht brengt "Wie is de leugenaar, dan die loochent dat Jezus is de Christus? Deze is de antichrist, die den Vader en den Zoon loochent." (l Joh. 2:22).

"En iedere geest, die Jezus niet belijdt, is niet uit God. En dit is de geest van de antichrist, waarvan gij gehoord hebt, dat hij komen zal, en hij is nu reeds in de wereld." (l Joh. 4:3).

 

Het spiritisme leert dat er in het begin van ieder tijdperk een christus is geweest om de mensheid in dat tijdperk in te leiden. Jezus was de christus die volgens de astrologie de mensheid heeft ingeleid in het tijdperk van de Vissen (Pisces O tot 2.000 n.Chr.). Vandaag de dag noemt het spiritisme Christus "de god der kracht".

 

Deze moderne Luciferianen weten niet of nauwelijks dat de Christus van de heilige Schrift, de Heer van de sabbat, door Zijn profeten heeft voorzegd hoe het spiritisme zal trachten de wereld te verenigen tot één socialistische luciferiaanse wereldregering. De apostel Johannes kreeg van onze Heer, Jezus van Nazareth, een visioen waarin deze New Age beweging werd gesymboliseerd als het Beest dat opkomt uit de afgrond, Openb.11:7; 17:3, 7-14, terwijl de profeet Daniël een visioen kreeg van deze zelfde New Age beweging, bijna 700 jaar voordat de apostel Johannes zijn visioen kreeg. Daniël gebruikte zelfs dezelfde taal die moderne Luciferianen en occultisten heden ten dage gebruiken om het te beschrijven. Dan. 11:36-39: "En die koning zal doen naar zijn welgevallen, en hij zal zichzelf verheffen en groot maken boven eiken god, en hij zal tegen den God der goden wonderlijke dingen spreken; en hij zal voorspoedig zijn totdat de gramschap voleindigd is; want het is vast besloten, het zal geschieden. En op de goden zijner vaderen zal hij geen acht geven, noch op de begeerte der vrouwen; hij zal ook op geen god acht geven, maar hij zal zich boven alles groot maken. En hij zal den god Mauzzim in zijne standplaats eren; namelijk den god, welken zijne vaderen niet gekend hebben, zal hij eren met goud en met zilver en met kostbaar gesteente en met gewenste dingen. En hij zal zijne vastheid en sterkte zoeken bij den vreemden god; voor degenen die hij kennen zal, zal hij de eer vermenigvuldigen, en hij zal ze doen heersen over velen, en hij zal het land uitdelen voor prijs."

 

In de volgende hoofdstukken van dit boek zullen we de betekenis van deze profetie beter gaan begrijpen en leren onder welke andere namen deze New Age beweging op ons afkomt.

 

* 1   Men zal zich terecht afvragen welke waarde gehecht moet worden aan getuigenissen als hiervoor beschreven als zij tijdens middeleeuwse heksenprocessen onder martelingen en vreselijke bedreigingen zijn afgeperst. Het verwondert mij dat de schrijver van dit boek deze kritische opmerking niet maakt: men zou denken dat hij de verslagen van de middeleeuwse processen zonder meer voor waar houdt Uit latere tijden, toen dergelijke processen niet meer werden gevoerd, zijn echter verhalen bekend -dus niet onder marteling afgeperst- waarvan de inhoud sterk aan deze middeleeuwse verslagen doet denken; uit de moderne hekserij horen wij soortgelijke geluiden en onlangs zijn er in TV uitzendingen met betrekking tot de Satanskerk nog zaken aan het licht gebracht die minstens net zo afgrijselijk zijn als de in de middeleeuwse verslagen vermelde praktijken. Er is in deze "branche" niets nieuws onder de zon! (Noot vertaler)

 

* * 2 Van dit gebruik bij de Katholieken hier te lande is mij niets bekend; wellicht dat iemand die beter met het Katholicisme op de hoogte is, dat begrijpt, (noot vertaler)

 

 

*** 3  Ik ben er niet zeker van of deze bewering in zijn absoluutheid helemaal juist is; een andere verklaring van het symbool is, dat de letters van het Griekse woord "vis", ichthus, de beginletters zijn van "Jesos Christos Theou huios Sooter", hetgeen betekent "Jezus Christus, de Zoon van God, de Redder." Een geheime code waarmee Christenen elkaar tijdens de vervolgingen te Rome herkenningstekens gaven, (noot vertaler)