You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 28 september

EEN KRING, DIE ZICH STEEDS UITBREIDT

"Leer de jongen de eerste beginselen naar de eis van zijn weg; als hij ook oud geworden zal zijn, zal hij daarvan niet afwijken." Spreuken 22:6

De vaders en de moeders moeten zich bewust zijn dat er een plicht op hen rust de vriendschappen van de jonge mensen leiding te geven door hen daar te plaatsen waar zij passend gezelschap kunnen vinden. Vanaf de vroegste jaren moeten zij de karakters van de kinderen zodanig vormen, dat zij rein en edel opgroeien en zich aangetrokken voelen tot wat goed is en waarachtig.

Ware liefde is een verheven en heilig beginsel, dat totaal verschillend is van de liefde die in een opwelling opgewekt wordt, en die plotseling uitblust als zij hevig wordt beproefd. Door plichtsgetrouwheid, die in het ouderlijk huis geleerd wordt, worden de jongeren voorbereid op het stichten van een eigen gezin. Laat hen hier zelfverloochening oefenen en vriendelijkheid, hoffelijkheid, en christelijk medeleven openbaren. Op die wijze zal de liefde in het hart warm blijven, en wanneer er iemand uit zo'n huisgezin uitgaat, om het hoofd te worden van een eigen gezin, dan zal hij weten hoe hij het geluk zal kunnen bevorderen van degene, die hij koos tot levensgezellin.

Vaders en moeders, werk aan uw eigen karakter, dat u zal helpen uw kinderen geschikt te maken voor het toekomstige onsterfelijke leven. Dit zal uw kinderen helpen zulke karakters te vormen, waarover u, niet beschaamd zal hoeven te zijn, wanneer u hen observeert als zij als ouders de leiding aan hun eigen kinderen geven en uw karaktertrekken aan hen overdragen.

Laten zij, die van plan zijn te gaan trouwen letten op elk gevoel en iedere karakterontplooiing van degene, met wie zij zich voorstellen hun levenslot te verbinden. Jonge vrienden, neem God en je Godvrezende ouders in vertrouwen, en bidt ervoor. De stap, die je op het punt bent te gaan doen, is de voornaamste in je leven, en moet niet overhaast worden gedaan. Wanneer je iemand liefhebt, bemin dan niet blindelings.

Zorg dat iedere stap die je nader brengt tot het huwelijk, gekenmerkt wordt door bescheidenheid, eenvoud, openhartigheid, en een ernstig voornemen God te behagen en Hem te eren.