You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 26 september

De voorbereiding tot de hemelse woning

HET KONINKLIJKE KLEED DES HEMELS

"Reeds een knaap laat zich door zijn handelingen kennen, of zijn doen zuiver is en recht." Spreuken 20:11

Beter dan enige andere erfenis, kunt u uw kinderen de gave schenken van een gezond lichaam, een gezonde geest, en een edel karakter.

De lessen, die men leert, de gewoonten, die worden gevormd gedurende de eerste levensjaren en de jaren van de jeugd, hebben meer invloed op de vorming van het karakter en op de richting van het leven, dan alle onderricht en oefening, die men ontvangt in de latere jaren.

God zal geen enkele zegen weerhouden, die nodig is om het karakter van de kinderen en van de jeugd te vormen naar het goddelijk voorbeeld, dat hun gegeven is in de jeugd van Jezus.

De lichamelijke gesteldheid van Jezus, en ook Zijn geestelijke ontwikkeling wordt ons voorgesteld door de volgende woorden "en het Kind groeide op" (Luc.2:40) en "nam toe in wijsheid en in grootte" (Luc.2:52). Men moet van kleins af aan aandacht schenken aan de lichamelijke ontwikkeling. De ouders moeten hun kinderen oefenen in goede gewoonten wat betreft eten en drinken, kleding en lichaamsbeweging, zodat er een goede grondslag wordt gelegd voor een goede gezondheid in het verdere leven... hierdoor worden de kinderen en de jeugd in een gunstige positie geplaatst, zodat zij samen met een degelijke godsdienstige training, evenals Christus 'gesterkt zullen worden in geest en vervuld met wijsheid'.

Leer de jeugd en de kleine kinderen om zelf te kiezen voor dat Koninklijke kleed, dat op het hemels weefgetouw wordt geweven, dat kleed "van rein en blinkend fijn linnen" (Openbaring 19:8), dat alle heiligen van de aarde zullen dragen. Dit kleed, het smetteloze karakter van Christus, wordt aan ieder mens gratis aangeboden. Allen, die het ontvangen, zullen het hier ontvangen en ook dragen.

Leer de kinderen, dat, wanneer zij hun verstand openstellen voor zuivere, liefdevolle gedachten, en wanneer zij liefdevolle, hulpvaardige daden doen, zij bezig zijn zichzelf te kleden in het prachtig gewaad van Zijn karakter. Deze tooi zal hen mooi en geliefd maken hier op aarde, en zal hun toegangsbewijs zijn voor het paleis van de Koning in het hiernamaals. Dit is Zijn belofte: "..zij zullen met Mij in witte klederen wandelen, omdat zij het waardig zijn" (Openbaring 3:4).