You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 24 september

De voorbereiding tot de hemelse woning

AL ZINGENDE OP DE WEG DES LEVENS

"Welzalig het volk dat de jubelroep kent, zij wandelen, Here, in het licht van uw aanschijn." Psalm 89:16

Zoals de kinderen Israëls, terwijl zij door de woestijn trokken, hun reis opvrolijkten door de muziek en de tonen van het heilige lied, evenzo nodigt Hij Zijn kinderen heden, hun pelgrimstocht op te vrolijken. Er zijn maar weinige, zo doelmatige middelen om Zijn woorden in het geheugen te prenten als door ze steeds weer te herhalen in gezangen. Een lied heeft een wonderbare kracht. Het heeft het vermogen om een ruwe en onbeschaafde aard te bedwingen; het heeft het vermogen om opgewekte gedachten te krijgen en eensgezindheid in daadkracht te bevorderen. Dit is een van de doelmatigste middelen om het hart te ontroeren door de geestelijke waarheid. Hoe vaak gebeurt het, dat in de ziel, die depressief en de wanhoop nabij is, de verzoekingen hun macht verliezen, door een enkel woord van God dat in de geest opkomt - bv. door een sinds lang vergeten lied dat in de kindertijd uit het hoofd geleerd is. Laat er een lied in huis gehoord worden, een lied dat zich richt op de hemel, dan zullen kritische woorden afnemen, en er zal meer vrolijkheid, hoop en blijdschap zijn.

Jezus bracht in Zijn werk een opgewekte sfeer en een sympathie voor anderen. Vaak toonde Hij de blijdschap van Zijn hart door het zingen van Psalmen en hemelse liederen. Vaak luisterden de inwoners van Nazareth naar Zijn stem, die Hij ophief in lof en dankzegging tot God. In het gezang hield Hij gemeenschap met de hemel, en als Zijn medewerkers klaagden over vermoeidheid door het werk, wekte Hij hen op door de lieflijke klanken, die van Zijn lippen kwamen. Zijn loflied weerde de boze engelen en vulde de plaats, zoals wierook dat doet, met een heerlijke geur.

Met gezang verwelkomde Hij de dageraad. Hij luisterde naar het lied van de leeuwerik, dat werd opgezonden tot Zijn God, en dan voegde Hij Zijn stem bij dit loflied en deze dankzegging.

Het lied kunnen wij altijd als wapen gebruiken tegen ontmoediging.

De stem van dankzegging, lof en verheuging wordt in de hemel gehoord. De stemmen van de engelen in de hemel verenigen zich met de stemmen van Gods kinderen op aarde als ze eer, heerlijkheid en lof aan God en het Lam toezeggen, voor de grootse verlossing waarin is voorzien.

Laten wij nu het lied van de engelen leren, zodat wij het zullen kunnen zingen als wij ons voegen bij hun blinkende rijen.