You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 23 september

HET HEERLIJKSTE UUR VAN DE DAG

"Here, des morgens hoort Gij mijn stem, des morgens leg ik het U voor, en zie uit." Psalm 5:4

Als er ooit een tijd is geweest, dat ieder huis een bedehuis zou moeten zijn, dan is het wel nu. In ieder christelijk gezin zou God moeten worden geëerd door de offerande van het gebed, 's morgens en 's avonds, om Hem te loven en te prijzen. Kinderen moeten onderwezen worden om het uur van het gebed te eerbiedigen. Het is de plicht van christelijke ouders, 's morgens en 's avonds, door ernstig gebed en een volhardend geloof, een bescherming rondom hun kinderen te creëeren.

De uren van de morgen- en de avondwijding moeten de heerlijkste uren zijn; de ogenblikken waar men het meest kracht uit put. Wij moeten er wel goed van doordrongen zijn dat gedurende deze ogenblikken geen verstorende of onvriendelijke gedachten toegang mogen vinden, want ouders en de kinderen komen samen om met Jezus te zijn en om de heilige engelen in hun huis te ontvangen. Deze diensten moeten kort en levendig zijn, aangepast aan de gelegenheid, en met zo nu en dan enige verandering in vorm en woord. Laat iedereen dan meedoen in het voorlezen van de Bijbel, en herhaal Gods wet vaak en leer ze uit het hoofd.

In de huiselijke kerkdienst zullen de kinderen leren bidden en leren vertrouwen op God. Betreed uw bedehuis in nederigheid, met een hart vol liefde, en met het besef van verzoekingen en gevaren, die voor u en uw kinderen zich kunnen voordoen. Bindt hen aan het huiselijk altaar door het geloof, waar u God dringend om Zijn zorg voor hen bidt. Oefen de kinderen erin, dat zij hun eenvoudige woorden in gebed zullen brengen. En zeg hen, dat Hij blij zal zijn, wanneer zij Hem aanroepen!

Zal de Here van hemel en aarde zulke huisgezinnen voorbijgaan zonder een zegen achter te laten? Nee, zeker niet. Gedienstige engelen zullen de kinderen beschermen, die op deze wijze aan God worden opgedragen. Deze horen de lofprijzing en het gebed des geloofs, en ze dragen de smekende woorden mee tot Hem, Die daar boven in het heiligdom dient voor Zijn volk, en Die er Zijn verdiensten offert voor hun heil.

De mooie lessen die wij leren uit de Bijbelverhalen en de gelijkenissen, de reine, eenvoudige onderwijzing van Gods Heilig Woord, is geestelijk voedsel voor u en uw kinderen. Wat een belangrijke taak is u opgedragen! Grijp dit werk daarom aan, in liefde en in de 'vreze des Heren'.