You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 22 september

De voorbereiding tot de hemelse woning

GODS WOORD ETEN

"Wat ik u heden gebied, zal in uw hart zijn, gij zult het uw kinderen inprenten en daarover spreken, wanneer gij in uw huis zit, wanneer gij onderweg zijt, wanneer gij nederligt en wanneer gij opstaat." Deuteronomium 6:6,7

Onze hemelse Vader vergat de kinderen niet toen Hij Zijn Woord schonk. Waar kan men, in al wat mensen geschreven hebben, ook maar iets vinden dat zo'n beslag legt op het hart, en dat zo geschikt is om de belangstelling van kleine kinderen te wekken als de Bijbelverhalen? Door deze eenvoudige verhalen kunnen wij de grote grondbeginselen van Gods wet duidelijk aan hen verklaren.

De Sabbatschool biedt aan ouders en kinderen een kostbare gelegenheid om Gods Woord te bestuderen... Ouders, zondert iedere dag een kleine tijd af voor de bestudering van de Sabbatschoolles met uw kinderen... Zowel de ouders als de kinderen zullen daar wel bij varen. Laat de belangrijkste gedeelten van de Schrift, die met de les verband houden, uit het hoofd worden geleerd; niet als een opgelegde taak, maar als een voorrecht.

Bestudeer de Bijbel met uw huisgezin systematisch. Hecht geen waarde aan de tijdelijke dingen, maar verzeker u ervan dat de ziel dagelijks wordt gevoed met het Brood des Levens.

De zegeningen, die wij ervaren wanneer wij Zijn Woord eten, zijn vele. Zo kunnen zich gewoonten van zelfbeheersing vormen, en deze worden geleidelijk versterkt. De kinderziekten van de geest - prikkelbaarheid, eigenzinnigheid, zelfzucht, haastige woorden, hartstochtelijke opwellingen - zien wij verdwijnen, en in de plaats daarvan zien wij dat de genadegave van christelijke volwassenheid zich ontwikkelt.

Wij moeten de Heilige Geest erkennen als Degene, Die ons verlicht. Deze Geest houdt ervan tot de kinderen te spreken, en hun de schatten en de schoonheid van Gods Woord te doen ontdekken. De beloften, die de Grote Leraar uitspreekt, zullen het verstand boeien en de ziel van het kind opwekken en aanzetten met een geestelijk vermogen, dat goddelijk is. Zo zal in het ontvankelijk verstand van het kind een vanzelfsprekende omgang met goddelijke dingen ontstaan, die als het ware een versperring betekent tegen de verzoekingen van de vijand.