You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 21 september

De voorbereiding tot de hemelse woning

KLEINE KINDEREN KUNNEN WEL CHRISTENEN ZIJN

"Maar Jezus zeide: Laat de kinderen geworden en verhindert ze niet tot Mij te komen, want voor zodanigen is het Koninkrijk der hemelen." Matthéüs 19:14

Het is Gods wil, dat ieder kind vanaf zijn prilste jeugd Zijn kind is, dat is aangenomen in Zijn huisgezin. Hoe jong ook, zij kunnen leden van het gelovig huisgezin zijn, en kunnen daar de kostbaarste ervaringen ontvangen.

Ik was elf jaar oud toen het licht doorbrak in mijn hart. Ik had vrome ouders, die op alle mogelijke wijzen er naar streefden hun kinderen in gemeenschap te brengen met hun hemelse Vader. Wij zongen lofliederen voor God in ons gezin. Iedere morgen en iedere avond hadden wij in het gezin bidstond. Er waren acht kinderen, en iedere gunstige gelegenheid werd door onze ouders benut om ons er toe te brengen ons hart aan Jezus te geven.

Kinderen zijn zeer gevoelig voor de onderwijzingen van het evangelie. Hun hart is open voor de goddelijke invloeden. Zij nemen de lessen die ze ontvangen als een spons op. Kleine kinderen kunnen christenen zijn, doordat zij ervaringen beleven in overeenstemming met hun leeftijd.

Gelukkig de ouders, van wie het leven een oprechte weerspiegeling is van het goddelijke, zodat de beloften en de geboden van God in het kind dankbaarheid en ontzag opwekken. Gelukkig zijn de ouders, van wie de liefde, rechtvaardigheid en lankmoedigheid voor het kind een vertolking zijn van de liefde, de gerechtigheid en de lankmoedigheid van God, die het kind leren zijn ouders lief te hebben, hen te vertrouwen, en hen te gehoorzamen. Zo zullen zij hen tegelijkertijd leren, niet alleen de ouders, maar bovenal de hemelse Vader lief te hebben, te vertrouwen en Hem te gehoorzamen. Ouders, die hun kind zo'n gave schenken, verrijken het met een schat, die kostbaarder is dan de rijkdom van alle eeuwen samen; een schat die blijft in de eeuwigheid.

Waakt ervoor dat de kinderen gaan denken, dat zij geen kinderen van God zouden kunnen zijn, totdat zij oud genoeg zijn om gedoopt te worden.

Als kinderen in de goede zin onderwezen zijn, kunnen zij al heel jong een juist inzicht hebben van hun zondige natuur en van de weg tot verlossing door Christus.

Laat de ouders in liefde, in geloof en in gebed werken voor hun huisgezin, totdat zij met vreugde tot God kunnen gaan, en zeggen: "Zie, hier ben ik en de kinderen, die de Here mij gegeven heeft" (Jesaja 8:18).