You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 19 september

De gelukkigste plaats op aarde

DOOR SAMEN TE WERKEN

"Verdraagt elkanders moeilijkheden; zó zult gij de wet van Christus vervullen." Galaten 6:2

Zowel de kinderen als de ouders hebben belangrijke plichten te vervullen in het huisgezin. Men moet hun leren, dat zij deel uitmaken van een huiselijk gezelschap. Zij krijgen voedsel en kleding en ze ontvangen liefde en verzorging. Zij moeten beantwoorden aan deze vele genadebewijzen door hun deel van de huiselijke lasten te dragen, om zoveel mogelijk tot het geluk in het gezin bij te dragen.

Ook kleine kinderen moeten geoefend worden hun deel in het dagelijkse werk te doen. Men moet hun leren dat hun hulp nodig en ook waardevol is. De oudere kinderen moeten hun ouders bijstaan door deel te nemen aan hun plannen, zodat hun lasten en verantwoordelijkheden verlicht worden. De vader en moeder moeten de tijd nemen om hun kinderen te onderrichten, en hen laten zien dat zij hun hulp waarderen, en dat zij verlangen hun vertrouwen te ontvangen, en blij zijn met hun gezelschap. De kinderen zullen wanneer zij zo toegesproken worden, niet aarzelen om hun ouders te helpen. De last van de ouders zal op deze wijze niet alleen verlicht worden, en de kinderen zullen niet alleen een praktische oefening van onschatbare waarde ontvangen, maar de gezinsband zal er door versterkt worden, en er zal een dieper besef ontstaan van het ware fundament voor de vorming van het karakter.

Het is goed voor kinderen om te werken; zij voelen zich gelukkiger wanneer zij voor het grootste gedeelte van de tijd zich nuttig kunnen maken. Als zij hun taak goed volbracht hebben, zullen zij hun kinderlijke vermaken met des te meer plezier weer opnemen. Arbeid versterkt de spieren en de geest. Moeders kunnen van hun kinderen kostbare, kleine hulpjes maken.

De goedkeuring van God rust als een liefdevolle zegen op de kinderen, die opgewekt hun deel in de huiselijke plichten op zich nemen, en de lasten van de vader en de moeder mee helpen dragen.

Als men de kinderen zou leren dat de eenvoudige kringloop van de dagelijkse plichten de weg is, die de Here hun aanwijst, dan zou hun taak veel prettiger en veel waardevoller voor hen worden. Wanneer we elke plicht zien als voor de Here, dan wordt zelfs het meest nederige werk plezierig en het verbindt de werkers op de aarde met de heilige wezens, die boven in de hemel de wil van God uitvoeren.