You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 18 september

De gelukkigste plaats op aarde

DE ZIJDEN KOORDEN DER LIEFDE

"Maar weest jegens elkander vriendelijk, barmhartig, elkander vergevend, zoals God in Christus u vergeving geschonken heeft." Efeziërs 4:32

Het voorschrift dat deze opdracht inhoudt, vormt de grondslag van het huiselijk geluk: "Hebt elkander hartelijk lief, met broederlijke liefde, met ere de een de ander voorgaande" (Romeinen 12:10).

Onvriendelijkheid, geklaag en toorn sluiten Jezus buiten de woning. Ik zag, dat engelen van God niet aanwezig blijven in een huis waar onaangename woorden worden gesproken of waar ergernis heerst en twist.

Hoffelijke manieren, een opgewekt gesprek, liefdevolle daden, zullen het hart van de kinderen binden aan hun ouders door de zijden koorden van liefde, en deze eigenschappen zullen er meer toe bijdragen een huis aantrekkelijk te maken, dan de zeldzaamste versierselen, die voor veel geld te koop zijn.

Een tedere genegenheid moet er altijd bestaan tussen man en vrouw, ouders en kinderen, broers en zussen. Ieder haastig gesproken woord moet worden vermeden en geen enkel gebrek aan liefde tussen de een en de ander mag worden opgemerkt. Kinderen moeten hun ouders eerbiedigen en ontzag voor hen hebben, en ouders moeten op hun beurt geduld, vriendelijkheid en liefde aan hun kinderen openbaren. Een ieder moet op alle manieren proberen de ander plezier te doen en de leden van de familiekring gelukkig te maken.

Vriendelijke daden zullen de harten aan elkaar binden en zullen ze nader brengen tot het hart van Hem, Die de Bron is van elke edelmoedige gevoelsuiting. De kleine bewijzen van vriendschap, de vele kleine daden van liefde en zelfverloochening vloeien voort uit het leven waar een geur als van bloemen uitgaat - dit alles vormt een groot deel van de zegeningen en het geluk van het leven.

Welk een stralen van zachtheid en schoonheid openbaarden zich in het dagelijkse leven van onze Verlosser. Welk een liefelijkheid stroomde er van Zijn tegenwoordigheid uit. Eenzelfde geest zal Christus openbaren in Zijn kinderen. Degenen in wie Christus woning maakt, zullen omringd zijn met een goddelijke sfeer. Hun witte, reine klederen zullen geuren dragen als de geuren uit de tuin van God. Hun gezichten zullen Zijn licht weerspiegelen, en zo zullen zij het pad verlichten voor voeten die struikelen en vermoeid zijn.