You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 17 oktober

Waarheden die tot aan het einde zullen bestaan

BEPROEF ALLE DINGEN

"Dooft de Geest niet uit, veracht de profetiën niet, maar toetst alles en behoudt het goede." 1 Thessalonicenzen 5:19-20

"God heeft voorheen vele malen en op velerlei wijze tot de mensen gesproken", door de mond der profeten en der apostelen. In deze dagen spreekt Hij tot hen door de getuigenissen van Zijn Geest. Er is nog nooit een tijd geweest, dat God Zijn volk ernstiger heeft onderricht, dan Hij Zijn volk heden onderricht wat betreft Zijn wil en de weg die Hij wil dat zij volgen zullen.

De onderwijzing die in de eerste dagen van de verkondiging van de boodschap werd gegeven, mag worden beschouwd als een betrouwbare onderwijzing die ook in de laatste dagen gevolgd moet worden.

Mogen de Getuigenissen geoordeeld worden naar hun vruchten: Wat is de geest van deze onderwijzing? Wat was het gevolg van de invloed die er van uitging? Ieder die verlangt de vruchten te kennen van deze gezichten, zal ze ook leren verstaan.

Dit werk is uit God, of het is niet uit God. God handelt niet in samenwerking met satan. Mijn werk draagt het zegel van God of dat van de vijand. Hier is geen middenweg mogelijk. De Getuigenissen zijn uit de Geest van God of uit de duivel.

De allerlaatste misleiding van satan zal zijn, dat hij het getuigenis van Gods Geest krachteloos wil maken: "Als er geen profetie is, wordt het volk ontbloot" (van gerechtigheid) (Spr. 29:18). Satan zal zeer vernuftig en op verschillende wijzen werken en door middel van verscheidene instrumenten, teneinde het vertrouwen van Gods overblijfsel in het waarachtig getuigenis te ontwrichten. Hij zal gezichten te voorschijn brengen die op leugen gebaseerd zijn om de mensen te misleiden en om waarheid met leugen te vermengen, zodat de mensen een afkeer krijgen van alles wat de naam 'visioen' draagt en dit toeschrijven aan fanatisme. De oprechte zielen zullen het vermogen van God ontvangen om valsheid van waarheid te kunnen onderscheiden.

Wanneer de Getuigenissen, die eerst geloofd werden, later betwijfeld, veronachtzaamd en verworpen zullen worden, dan weet satan, dat zij die hij zover misleid heeft, het hierbij niet zullen laten. Dan zal hij zijn pogingen verdubbelen tot zij openlijk tegen deze Getuigenissen opstaan en deze openlijke opstand is ongeneeslijk. Het zal uiteindelijk eindigen in een volkomen vernietiging.