You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 16 oktober

Waarheden die tot aan het einde zullen bestaan

HET GETUIGENIS VAN JEZUS

"En ik wierp mij neder voor zijn voeten om hem te aanbidden, maar hij zeide tot mij: Doe dit niet! Ik ben een mededienstknecht van u en uw broederen, die het getuigenis van Jezus hebben; aanbid God! Want het getuigenis van Jezus is de geest der profetie." Openbaring 19:10

Boven alle andere boeken moeten wij het Woord van God bestuderen. Dit machtige boek, dat van Hem getuigt, is de grondslag van alle opvoeding.

De Getuigenissen zijn gegeven om het Woord van God te verheerlijken. Zij moeten de gedachten van de mensen naar Gods Woord leiden, zodat iedereen overtuigd zal worden van haar schoonheid en haar eenvoudige waarheid.

Ik nam deze kostbare Bijbel en omringde die met de vele Getuigenissen voor de gemeente. Ik zei: 'Hierin staan nu voorbeelden en ervaringen die voor bijna iedereen in alle noden voorzien. De zonden waarvoor zij zich moeten hoeden, worden aangewezen. De raad, die zij verlangen is hierin te vinden. Alles is gegeven voor hun levenservaringen, die lijken op de hunne. God wilde u graag alles regel op regel en voorschrift op voorschrift schenken.

Maar velen onder u weten niet wat de Getuigenissen inhouden. Dat komt doordat u niet vertrouwd bent met de Schrift. Wanneer u Gods Woord had bestudeerd en het verlangen gehad had om de maatstaf, die de Bijbel ons aangeeft, te bereiken - om te komen tot de christelijke volmaaktheid - dan waren de Getuigenissen niet nodig geweest...

De Here wil u waarschuwen, berispen en raad geven, door middel van de getuigenissen en wil u het belang van de waarheid van Zijn Woord in uw verstand inprenten. De getuigenissen die zijn opgeschreven, bedoelen niet nieuw licht te geven, maar ze zijn geschreven om de waarheden die door Gods Geest reeds eerder geopenbaard zijn, in uw hart levendig voor te stellen. Gods Woord heeft de mens zeer duidelijk uiteengezet wat de plicht is tegenover God en tegenover zijn medemens, maar desondanks zijn er slechts weinigen die dit gegeven licht gehoorzamen.

Nogmaals, er is geen waarheid bijgevoegd, maar God heeft door middel van de Getuigenissen in eenvoudige vorm en taal, de grote waarheden die reeds waren gegeven, op een wijze die Hij Zelf gegeven heeft, aan Zijn volk gebracht, om hun verstand wakker te schudden en deze waarheden in hun gedachten in te prenten, zodat er niemand te verontschuldigen zij!

Wanneer wij er geen acht op slaan (op de vermaningen in de Getuigenissen, welke verontschuldigingen zullen wij dan kunnen aanbieden?