You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 14 oktober

Waarheden die tot aan het einde zullen bestaan

DE STEM VAN EEN PROFEET IN ONZE TIJD

"Daarna zal het geschieden, dat Ik mijn Geest zal uitstorten op al wat leeft, en uw zonen en uw dochters zullen profeteren; uw ouden zullen dromen dromen; uw jongelingen zullen gezichten zien." Joël 2:28

God heeft in Zijn Woord de kennis gegeven, die voor de mens nodig is om gered te worden. Wij moeten de Heilige Schrift aanvaarden als een gezaghebbende, onfeilbare openbaring van Zijn wil. Gods Woord is de maatstaf voor het menselijke karakter. Het Woord brengt de leer aan het licht en beproeft elke ervaring.

Maar het feit, dat God Zijn wil aan de mens heeft geopenbaard door Zijn Woord, heeft toch de gedurige aanwezigheid en leiding van Zijn heilige Geest niet overbodig gemaakt.

Zelfs in de eeuwen, dat het Oude- zowel als het Nieuwe Testament aan de mensen gegeven was, hield de Heilige Geest niet op om aan individuen licht te schenken, ook al maakten deze boodschappen dan geen deel uit van de openbaringen, die zijn vastgelegd in de Heilige Canon... In verschillende tijdsperiodes wordt melding gemaakt van profeten, waarvan niets is opgeschreven. Zo gebeurde het, na de afsluiting van de canonieke boeken, dat de Heilige Geest Zijn werk voortzette door licht te schenken en te waarschuwen en Gods kinderen te troosten.

God heeft beloofd in de laatste dagen gezichten te geven, niet om een nieuwe geloofsleer te brengen, maar om Zijn volk te versterken en om hen, die afgedwaald zijn van de Bijbelse waarheid, terecht te wijzen. 58) Toen Gods Geest de grote waarheden van Zijn Woord voor mijn verstand openbaarde en bovendien de gebeurtenissen van het verleden deed zien en wat in de toekomst zou geschieden, werd mij geboden aan anderen deze openbaringen bekend te maken.

Er zijn mensen, die u graag in slaap zouden willen wiegen in uw schijnbare zekerheden van het aards bestaan. Maar ik heb een andere taak. Mijn boodschap moet u wakker schudden en smeekt u uw leven te hervormen en nu eindelijk eens niet meer opstandig te zijn tegen de Schepper van het heelal. Neem het Woord van God en onderzoek zelf of uw leven in overeenstemming daarmee is. Kan uw karakter het hemels onderzoek doorstaan?

My.AGP Devotionalroom

You are > home > www.agp-internet.com/react > Devotionalroom > Dagelijkse overdenkingoktober


www.sdanl.org