You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 13 oktober

waarheden die tot aan het einde zullen bestaan

@HOOFDSTUK = DE GAVEN DES GEESTES

"Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten... Maar aan een ieder wordt de openbaring van de Geest gegeven tot welzijn van allen." 1Corinthiërs 12:1,7

De apostel Paulus verklaart, dat de gaven en openbaringen van de Geest in de gemeente waren gegeven... "totdat wij allen zullen komen tot de eenheid des geloofs en der kennis van de Zoon Gods, tot een volkomen man, tot de mate van de grootte der volheid van Christus" (Efez. 4:13).

Niet allen ontvangen dezelfde gave, maar aan iedere dienstknecht van de Meester is een gave des Geestes beloofd.

De Here heeft allerlei bekwame arbeiders nodig in Zijn werk. "En Hij heeft gegeven sommigen tot apostelen en sommigen tot profeten en sommigen tot evangelisten en sommigen tot herders en leraars, tot volmaking der heiligen, tot het werk der bediening en tot opbouwing van het lichaam van Christus" (Efez. 4:11,12).

De Here beloofde door de mond van de profeet Joël, over de gebeurtenissen van de grote dag des Heren, dat er een bijzondere uitstorting van de Geest van God zou komen. "En daarna zal het geschieden dat Ik Mijn Geest zal uitgieten op alle vlees en uwe zonen en dochteren zullen profeteren, uwe ouden zullen dromen dromen, uwe jongelingen zullen gezichten zien" (Joël 2:28). Deze profetie heeft zich gedeeltelijk vervuld in de uitstorting van de Heilige Geest op de pinksterdag. De profetie zal echter tot zijn volledige vervulling komen in de openbaring van de goddelijke genade, in het afsluitingswerk van het evangelie... Dan zal er een speciale uitstorting van goddelijke genade en kracht nodig zijn, die voor de huidige gemeente nog meer nodig is dan deze was in de dagen van de apostelen.

God wil nu mannen en vrouwen vervullen met Zijn kracht, net als Hij vroeger diegenen vervulde die het verlossingsplan hoorden op de pinksterdag. Nu zijn Zijn Geest en Zijn genade beschikbaar voor allen die deze nodig hebben en Hem op Zijn Woord vertrouwen.

De genadegaven zijn reeds de onze in Christus, maar of ze ons bezit worden ligt aan onze bereidheid om de Geest van God aan te nemen... Wanneer wij met Christus verbonden zijn en wanneer de gaven van de Geest de onze zijn, zullen de meest simpele en onwetende volgelingen van Christus een kracht hebben die een onbegrensde invloed heeft op de harten van de mensen. God maakt ons kanalen van de hoogste invloed in het universum.

My.AGP Devotionalroom

You are > home > www.agp-internet.com/react > Devotionalroom > Dagelijkse overdenkingoktober


www.sdanl.org