You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 12 oktober

Waarheden die tot aan het einde zullen bestaan

EEN GEMEENTE DIE DE SABBAT HOUDT

"En de draak werd toonig op de vrouw en ging heen om oorlog te voeren tegen de overigen van haar nageslacht, die de geboden Gods bewaren en het getuigenis van Jezus Christus hebben." Openbaring 12:17

In Openbaring 12 wordt de grote strijd voorgesteld tussen de gehoorzamen en de ongehoorzamen.

Het teken van gehoorzaamheid is het houden van de Sabbat van het vierde gebod.

De Sabbat is een toets voor de mensheid van deze tijd. Wanneer de mensen het vierde gebod in geest en in waarheid gehoorzamen, zullen zij ook gehoorzamen aan de andere geboden van Gods wet. Om dit vierde gebod te vervullen moet men God liefhebben bovenal en men moet liefde betonen aan alle schepselen die Hij gemaakt heeft.

De tijd zal komen dat Gods volk de hand van vervolging zal gewaar worden, omdat zij de zevende dag heiligt. De mens der zonde, die meende de tijden en de wet te veranderen en die Gods volk heeft vervolgd, zal wetten voorschrijven, die de mensen zullen dwingen de eerste dag van de week te houden. Maar Gods volk zal standvastig blijven.

Laat niemand bezwijken voor de verleiding. Laat niemand zijn vuur en ijver voor God verflauwen, omdat velen dit verachten. Want juist deze verachting is de oorzaak dat wij als gelovigen uit het diepst van ons hart en geheel onze ziel moeten bidden: "Het is tijd voor de Heer dat hij handele, want ze hebben Zijn wet verbroken" (Ps.119:126). Daarom, om die algemene verachting, zal ik geen verrader zijn voor Gods aangezicht, omdat Hij juist door mijn trouw het meest zal worden verheerlijkt en geeërd.

Zouden de Zevendedags Adventisten hun verbondenheid met God laten verslappen, op het tijdstip dat al hun talenten en vermogens aan de zijde van de Here gesteld zouden moeten worden? Terwijl er een overtuigend getuigenis van hun lippen zou moeten komen, die als een edele opwekking de geest van anderen zou verheffen? "Daarom heb ik Uw geboden lief, meer dan goud, ja, meer dan het fijnste goud!" (Ps.119:127). Wanneer Gods wet het meest bespot en veracht zal worden, zal het voor iedere trouwe volgeling van Christus tijd zijn, onverschrokken stand te houden in dat geloof, wat eenmaal aan de heiligen werd toevertrouwd.