You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 11 oktober

Waarheden die tot aan het einde zullen bestaan

ELIA EN DE HEDENDAAGSE MODERNE KERK

"Zie, Ik zend u de profeet Elia, voordat de grote en geduchte dag des Heren komt. Hij zal het hart der vaderen terugvoeren tot de kinderen en het hart der kinderen tot hun vaderen, opdat Ik niet kome en het land treffe met de ban." Maleachi 4:5,6

De laatste woorden van de profeet Maleachi, die het Oude Testament besluiten, zijn een profetie aangaande de werken die zouden moeten worden gedaan ter voorbereiding van de eerste komst van Christus en van Zijn wederkomst.

Degene die de weg moeten voorbereiden voor de wederkomst van Christus, worden voorgesteld door de getrouwe Elia, precies zoals Johannes de Doper kwam in de geest van Elia, om de weg te bereiden voor Christus' eerste komst.

Onze boodschap moet even rechtstreeks zijn als de boodschap die Johannes bracht. Hij berispte koningen wegens hun ongerechtigheid. Ondanks levensgevaar, weerhield hij de waarheid niet.

In deze tijd, nu de afval haast algemeen is, roept God Zijn boodschappers, zodat zij zijn wet zullen verkondigen in de geest en kracht van Elia. Evenals Johannes een volk voorbereidde om Christus bij Zijn eerste komst te ontmoeten en hun aandacht richtte op de Tien geboden, moeten wij in dezelfde zekerheid en kracht onze boodschap verkondigen: "Vreest God en geeft Hem heerlijkheid, want de ure van Zijn oordeel is gekomen." Wij moeten er naar streven de weg van Christus' wederkomst voor te bereiden, met dezelfde ernst die de profeet Elia kenmerkte en die ook Johannes de Doper openbaarde.

De ure van Gods oordeel is gekomen en op de leden van Zijn gemeente rust de zware verantwoordelijkheid hen te waarschuwen die als het ware aan de rand staan van het eeuwig verderf.

Ieder kan een deel van deze arbeid op zich nemen. Niemand zal onschuldig worden verklaard voor God, tenzij men in oprechtheid, door zich te verloochenen, heeft gearbeid voor de redding van zielen.

U kunt uw taak niet op een ander afschuiven. Niemand anders dan u zelf kan uw werk doen. Indien u uw licht achter houdt, zal er iemand in duisternis blijven door uw achteloosheid.

De Here bestemt voor elk een plaats in Zijn groot verlossings- en herscheppings plan.