You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 10 oktober

Een beweging die de profetie vervult

DE BEPROEVING VAN DE GEMEENTE

"Daarom, verheugt u, gij hemelen en wie daarin wonen. Wee de aarde en de zee, want de duivel is tot u nedergedaald in grote grimmigheid, wetende, dat hij weinig tijd heeft!" Openbaring 12:12

Degenen, die de geboden bewaren en het geloof van Jezus hebben, zullen de toorn ervaren van de draak en zijn aanhangers. Satan rekent de wereld als aan hem ondergeschikt. Hij heeft de leiding verkregen over de afvallige kerken, maar hier is nu een kleine groep die zijn heerschappij weerstaat! Als hij deze eens kon wegvagen van de aarde, zou zijn overwinning volkomen zijn. Evenals hij vanouds de heidense volken ertoe verleidde om Israël te vernietigen, zo zal hij in de nabije toekomst ook de goddeloze machten op aarde aanzetten om Gods volk te vernietigen. Hun enige hoop is gevestigd op Gods genade en hun enige bescherming zal het gebed zijn.

De beproeving, die in de dagen van Esther over Gods volk kwam, was niet slechts eigen aan die tijd. De apostel Johannes, die mocht zien tot aan het einde der tijden, zei: "De draak vergrimde op de vrouw en ging heen om krijg te voeren tegen de overigen van haar zaad, die de geboden Gods bewaren en het getuigenis van Jezus Christus hebben" (Openb. 12:17). Sommigen, die nu op de aarde leven, zullen de vervulling aanschouwen van deze woorden.

De toorn van satan neemt toe, naarmate zijn tijd afneemt. Zijn werk van bedrog en verwoesting zal zijn hoogtepunt bereiken in de tijd van benauwdheid, die voorzegd is.

In de hemel zullen schrikbarende tekenen worden gezien, die bovennatuurlijk zijn, in de kracht van wonderwerkende duivelen. De geesten der duivelen zullen uitgaan tot de koningen der aarde in de hele wereld, om deze te versterken in hun bedrog en hen aan te zetten om met satan mee te werken in zijn laatste strijd tegen de hemelse heerschappij. Deze krachten zullen heersers en onderdanen beide verleiden.

Degenen die de waarheid zoeken, en die uit liefde willen gehoorzamen, zullen de boosheid van satan prikkelen en zijn toorn opwekken. Maar satan kan hen niet verzwakken wanneer ze zeer nauw met Jezus verbonden blijven.