You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 8 oktober

Een beweging die de profetie vervult

WIE ZULLEN HET ZEGEL GODS ONTVANGEN?

"En ik zag een andere engel opkomen van de opgang der zon, hebbende het zegel van de levende God; en hij riep met luider stem tot de vier engelen, aan wie gegeven was aan de aarde en de zee schade toe te brengen, en hij zeide: Brengt geen schade toe aan de aarde, noch aan de zee, noch aan de bomen, voordat wij de knechten van onze God aan hun voorhoofd verzegeld hebben." Openbaring 7:2,3

Het zegel van de levende God zal alleen worden geplaatst op hen, die in hun karakter het beeld van Christus dragen.

Evenals was de indruk van het zegel ontvangt, zo moet de ziel de indruk van Gods Geest ontvangen en moet deze het beeld van Christus bewaren. 26) De gehoorzaamheid aan de voorschriften van Gods geboden vormen het menselijk karakter naar de goddelijke gelijkenis.

Wij vinden het zegel van Gods wet in het vierde gebod. Dit gebod alleen brengt de Naam en de titel van Hem, die de wet beschikt. Dit gebod verklaart dat Hij de Schepper is van de hemel en de aarde en geeft dus blijk, dat Hij recht heeft op eerbied en aanbidding boven allen. Behalve dit vierde gebod, bewijst niets in de Tien Geboden op Wiens gezag deze wet is verkondigd.

De Israelieten streken aan hun deurposten het offerbloed, om te laten zien dat ze Gods eigendom waren. Evenzo zullen in deze tegenwoordige tijd de kinderen van God het teken dragen, dat God heeft beschikt. Zij zullen zichzelf in overeenstemming brengen met Gods Heilige wet. Net zoals de huizen van de Hebreeá‰án een teken droegen aan de deurposten, zo zal er op ieder, die tot Gods volk behoort een teken geplaatst worden, om het volk te bewaren voor het algemeen verderf. God verklaart: "ook gaf ik hun Mijn Sabbatten, om een teken te zijn tussen Mij en hen, opdat zij zouden weten, dat Ik de Here ben, die hen heilig" (Ezech. 20:12).

Zodra Gods volk verzegeld zal zijn aan hun voorhoofd, niet door een zichtbaar teken, maar door een bevestiging in de waarheid, verstandelijk en geestelijk, zodat zij niet bewogen kunnen worden, en zo voorbereid zijn op de "schudding", dan zal deze schudding geschieden. Inderdaad, het is al begonnen; de oordelen van God zijn al over het land... dat men mag weten wat er ons te wachten staat.

My.AGP Devotionalroom

You are > home > www.agp-internet.com/react > Devotionalroom > Dagelijkse overdenkingoktober


www.sdanl.org