You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 7 oktober

Een beweging die de profetie vervult

DE LAATSTE PLECHTIGE WAARSCHUWING!

"En een andere engel, een derde, volgde hen, zeggende met luider stem: Indien iemand het beest en zijn beeld aanbidt en het merkteken op zijn voorhoofd of op zijn hand ontvangt, die zal ook drinken van de wijn van Gods gramschap, die ongemengd is toebereid in de beker van zijn toorn; en hij zal gepijnigd worden met vuur en zwavel ten aanschouwen van de heilige engelen en van het Lam." Openbaring 14:9,10

Toen de dienst van Christus in het Heilige beendigd was ging Hij het Heilige der Heiligen binnen. Voor de ark des verbonds staande, die de wet bevat, zond Hij nog een machtige engel naar de wereld met een derde boodschap. Deze boodschap was bestemd om Gods kinderen te waarschuwen voor de grote ure der verzoeking en de tijd der benauwdheid die voor hen stond.

Het zinnebeeld van het "beest" stelt het pausdom voor, zoals de meeste protestanten hebben geloofd. Het "beeld van het beest" stelt het afvallige protestantisme voor, dat geheel tot ontwikkeling gekomen is, als de protestante kerken hun steun zullen zoeken bij de Staat om hun leerstellingen te bekrachtigen...

Rooms-Katholieke schrijvers citeren dat het teken van het gezag van de RK kerk "de verandering van de Sabbat in de zondag" is... Zo is dus deze verandering van de Sabbat in de zondag, het teken of het merkteken van het gezag van de RK kerk niet anders dan het "merkteken van het beest". De zondagviering is nu nog niet "het merkteken van het beest", maar zal dit zijn zodra de wet zal worden afgekondigd, dat de mensen op deze afgodische rustdag moeten aanbidden.

Voordat dit gebeurt... zal dit eerst duidelijk aan de mensen bekend zijn gemaakt. Zij zullen gedwongen worden te kiezen tussen de geboden van God en de geboden van mensen. Degenen die hun overtreding dan voortzetten, zullen het "merkteken van het beest" ontvangen.

Wanneer God zulke plechtige boodschappen tot de mensen zendt, dat zij voorgesteld worden als door engelen verkondigd, vliegende in het midden des hemels, dan verlangt Hij dat een ieder die een normaal verstand heeft deze boodschap ter harte zal nemen.