You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 6 oktober

Een beweging die de profetie vervult

BABYLON IS GEVALLEN

"En een andere, een tweede engel, volgde, zeggende: Gevallen, gevallen is het grote Babylon, dat van de wijn van de hartstocht harer hoererij al de volkeren heeft doen drinken." Openbaring 14:8

De tweede engelboodschap van Openbaring 14 werd voor het eerst verkondigd in de zomer van 1844 en deze boodschap was toen voornamelijk van toepassing op de kerken in de VS, waar deze waarschuwing van het oordeel zo uitgebreid mogelijk was bekend gemaakt. De boodschap werd zo goed als algemeen verworpen.

De afval in de kerken deed zich sneller dan elders voor. Maar de tweede engelboodschap ging nog niet volledig in vervulling in het jaar 1844. De kerken maakten toen wel een zedelijk verval door, vanwege hun weigering het licht aan te nemen van deze Adventboodschap. Maar het verval was nog niet volkomen.

Toen zij echter voort gingen de bijzondere waarheden te verwerpen, die voor die tijd waren gegeven, vielen de kerken steeds dieper. De woorden "Babylon is gevallen" zijn nog niet volledig in vervulling gegaan, omdat zij nog niet "<MI>alle volken <D>heeft gedrenkt van de wijn des toorns harer hoererij." Zij heeft namelijk nog niet alle volken hiertoe gebracht... Het werk van de afval heeft haar hoogtepunt nog niet bereikt.

De Bijbel verklaart dat vóór Jezus wederkomst, satan zal werken "in alle kracht, tekenen en wonderen der leugen en in alle verleiding der onrechtvaardigheid" in degenen die verloren gaan, omdat zij "de liefde der waarheid niet aangenomen hebben, om zalig te worden"... En daarom zal God hen "een kracht der dwaling zenden, opdat zij de leugen zouden geloven" ( 2 Thess.2:9-12).

Pas als deze voorwaarden vervuld zijn en de kerk zich compleet verbonden heeft met de wereld, door heel het christendom heen, dan zal Babylon volkomen gevallen zijn. Dit werk gaat langzaam voort. De volledige vervulling van Openbaring 14:8 ligt nog in de toekomst.

Ondanks de geestelijke duisternis en de vervreemding van God, die in de kerken, die Babel voorstellen, bestaat, is het grootste deel van de ware gelovigen van Christus in deze gemeenten te vinden. Velen van hen hebben de waarheid die voor deze tijd geopenbaard is, nooit gehoord.