You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 4 oktober

Een beweging die de profetie vervult

DE BOODSCHAP VAN DE URE DES OORDEELS

"En ik zag een andere engel vliegen in het midden des hemels en hij had een eeuwig evangelie, om dat te verkondigen aan hen, die op de aarde gezeten zijn en aan alle volk en stam en taal en natie; en hij zeide met luider stem: Vreest God en geeft Hem eer, want de ure van zijn oordeel is gekomen, en aanbidt Hem, die de hemel en de aarde en de zee en de waterbronnen gemaakt heeft." Openbaring 14:6,7

Een oprechte boer, die door zijn omgang met mensen ertoe was gekomen, het goddelijk gezag van de Bijbel in twijfel te trekken, maar die toch in zijn hart verlangde de waarheid te weten, werd door God uitverkoren om als eerste de naderende wederkomst van Christus te verkondigen.

God zond Zijn engel... om hem te wijzen op het belang van de bestudering van de profetieá‰án... Hij zag toen in dat de mensen in de eindtijd van de geschiedenis van deze wereld leefden en dat ze het niet eens beseften... God riep deze man om zijn boerderij te verlaten... In vreze en beven begon William Miller aan de mensen uiteen te zetten wat de geheimen van Gods Koninkrijk zijn. Door middel van de profetieá‰án bracht hij zijn toehoorders tot aan de wederkomst van Christus.

Duizenden namen de waarheid aan die William Miller verkondigde en zo stonden er dienaren van God op met de kracht en de geest van Elia, om de boodschap te verkondigen... Toen de indrukwekkende waarschuwing was uitgebazuind dat men de toorn van God moest ontvlieden, zagen velen die aan kerken waren verbonden in, dat zij van de waarheid waren afgeweken en zij vernederden zich voor God en beleden in diep berouw hun overtredingen.

De speciale zegen van God, die zich openbaarde in zowel de bekering van zondaren als ook in de opwekking van een nieuw geestelijke leven... getuigden ervan, dat deze boodschap van God afkomstig was.

Met duidelijkheid... gaven de gelovigen hun redenen waarom ze dachten dat de Here in 1844 zou komen. Hun tegenstanders konden geen tegenargumenten vinden.

De verkondiging: "De ure des oordeels is gekomen!" wijst op de afsluiting van het verlossingswerk van Christus voor de mensen. Deze waarheid moet nu worden verkondigd tot dit middelaarswerk van de Heiland zal zijn beá‰áindigd en Hij op de wolken zal verschijnen om Zijn volk tot zich te nemen naar de hemel.