You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 3 oktober

Het voorwerp dat Gods uiterste zorg heeft

GOD ZAL ZORG DRAGEN VOOR ZIJN GEMEENTE

"Wanneer gij door het water trekt, ben Ik met u; gaat gij door rivieren, zij zullen u niet wegspoelen; als gij door het vuur gaat, zult gij niet verteren en zal de vlam u niet verbranden." Jesaja 43:2

God heeft een gemeente op aarde. Dit is Zijn uitverkoren volk, dat Zijn geboden bewaart. Hij heeft de leiding over een heel volk en niet over een enkeling die hier en daar verspreid is.

Men hoeft niet te twijfelen of angst te hebben, dat het werk niet voltooid zal worden. God staat aan het hoofd en Hij zal Zijn zaak in orde hebben. Als er dingen zouden zijn, die rechtgezet moeten worden in de frontlinies van het werk, dan zal God daarvoor zorgen en Hij zal alles wat verkeerd is in juiste banen leiden. Laten wij geloven dat God het statige schip waar Zijn volk aan boord is, veilig in de haven zal brengen.

Toen ik jaren geleden van Portland in Maine naar Boston reisde, kwam er een grote storm opzetten en de hoge golven wierpen onze boot heen en weer. De lichten vielen uit en de koffers en kisten rolden over het dek. De reizigers gilden en verwachtten de dood.

Na enige tijd kwam er een loods aan boord. De kapitein stond vlak bij de loods toen deze het roer overnam. Hij zei bevreesd te zijn dat het schip niet in de goede richting werd gestuurd. 'Wilt u het roer overnemen', vroeg de loods. De kapitein voelde zich niet bekwaam, omdat hij niet genoeg ervaring had. De reizigers vreesden dat de loods hen op de rotsen te pletter liet varen. 'Wilt u het roer overnemen?', herhaalde de loods weer. Maar ze wisten dat zij het schip niet konden besturen.

Wanneer u zich bezorgd maakt dat het werk gevaar loopt, bidt dan: "Here wilt U aan het roer gaan staan. Breng ons door deze verwarring heen, breng ons veilig in de haven." Wij hebben toch reden genoeg om te geloven dat God ons door alle gevaren heen zal leiden en de overwinning zal schenken?. U kunt met al uw menselijk verstand, het werk van Gods voorzieningen niet begrijpen. Laat de Here maar voor Zijn eigen werk zorgen.