You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 2 oktober

Het voorwerp dat Gods uiterste zorg heeft

EEN VEILIGE STAD

"Want de Here heeft Sion verkoren, Hij heeft het Zich ter woning begeerd: Dit is mijn rustplaats voor immer, hier zal Ik wonen, want haar heb Ik begeerd." Psalm 132:13,14

Door eeuwen van vervolging heen, van strijd en van duisternis, heeft God Zijn gemeente ondersteund. Er is geen donkere wolk over haar heen getrokken, of Hij heeft er haar op voorbereid. Er is geen tegenstaande macht tegen haar opgekomen om Zijn werk te weerstaan, of Hij heeft dit tevoren voorzien. Alles is gebeurd zoals Hij het voorspeld heeft. Zijn gemeente werd door Hem niet verloochend, maar Hij heeft tevoren in profetische verklaringen beschreven, wat plaats zou vinden. Hetgeen Zijn Geest de profeten ingaf om te voorzeggen is overal verspreid. Al Zijn raadslagen zullen worden vervuld. Zijn wet is vastgeklonken aan Zijn troon en geen boze macht kan haar teniet doen. De waarheid is ingegeven door God maar ook door Hem bewaard en zij zal alle tegenstand overwinnen. Gedurende eeuwen van geestelijke duisternis was de gemeente van God als een stad, gesteld op een heuvel.

Van eeuw tot eeuw, tijdens de opeenvolgende geslachten, heeft de zuivere leer van God zich ontplooid binnen haar grenzen. Zij is het podium van Zijn genade, waarop Hij Zijn kracht wil openbaren om mensenharten te veranderen.

De gemeente is Gods sterkte, Zijn veilige stad, die Hij bewaart in een opstandige wereld. Iedere daad van ontrouw van de gemeente is verraad aan Hem, Die de mensheid heeft gekocht met het bloed van Zijn eniggeboren Zoon. Vanaf het begin hebben trouwe zielen de gemeente op aarde opgebouwd. In ieder tijdperk heeft God Zijn wachters gehad, die een trouw getuigenis brachten aan het mensengeslacht, temidden waarvan zij leefden.

Deze schildwachten gaven een boodschap van 'waarschuwing'. Wanneer zij geroepen werden om hun wapenrusting af te leggen, namen anderen dit werk over. God bracht deze getuigen in een verbondsverhouding met Hem zelf en op deze wijze verbond Hij de gemeente op aarde met de gemeente in de hemel. Zo zond Hij vanuit de hemel Zijn engelen om de gemeente te dienen met het Woord van God. Zelfs de poorten van de hel hebben Zijn volk niet kunnen overwinnen.

God heeft Zijn kinderen lief met een oneindige liefde. Het allesdierbaarste voor Hem op aarde is Zijn gemeente.