You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 1 oktober

Het voorwerp dat Gods uiterste zorg heeft

EEN DIERBARE PLAATS IN HET HART VAN GOD

"Kan ook een vrouw haar zuigeling vergeten, dat zij zich niet ontfermen zou over het kind van haar schoot? Al zouden zij die vergeten, toch vergeet Ik u niet. Zie, Ik heb u in mijn handpalmen gegrift, uw muren zijn bestendig voor Mij." Jesaja 49:15,16

De gemeente van Christus is zeer kostbaar in Zijn ogen. Deze is als een juwelenkistje, dat Zijn edelstenen bevat of als een schaapskooi die de kudde herbergt.

Christus had "de gemeente lief en heeft Zichzelf voor haar overgegeven" (Efez. 5:25). Zij is gekocht met Zijn bloed. De goddelijke Zoon werd gezien, wandelend temidden van de zeven gouden kandelaren. Jezus zelf voorziet in de olie voor deze brandende lampen. Hij steekt de vlam aan. "In Hem was het leven, en het leven was het Licht der mensen" (Joh.1:4). Geen een kandelaar, geen een gemeente, straalt licht uit van zichzelf. Het is uit Christus, dat al haar licht schijnt. De Here, de almachtige God en het Lam zijn haar licht.

Soms lijkt het of de Here de doodsgevaren, waarin Zijn gemeente verkeert en de smaad die haar vijanden haar aandoen, heeft vergeten. Toch vergeet God haar niet. Niets ter wereld neemt zo'n dierbare plaats in Gods hart in als Zijn gemeente. Het is niet naar Zijn wil, dat een werelds beleid de reputatie van Zijn gemeente zou verderven. Hij laat Zijn volk niet over aan de verzoekingen van satan, zodat satan haar zou overmeesteren. God verklaart, dat zelfs een moeder haar eigen kind kan vergeten, maar 'zo zal Ik u toch niet vergeten'... God denkt aan Zijn kinderen met de tederste zorg, en Hij stelt een gedenkboek voor Zijn aangezicht, zodat Hij de kinderen die in Zijn zorg zijn opgenomen, nooit zal vergeten. (Zie Mal.3:16).

"Banden tussen mensen kunnen op het laatst vergaan vrienden kunnen elkaar ontrouw worden moeders kunnen hun kinderen vergeten maar de LIEFDE van de VADER blijft in eeuwigheid bestaan."