You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 29 september

Een woning die blijvend is

EEN STRALEND EN HEILIG LICHT

"...opdat gij onberispelijk en opbesmet moogt zijn, onbesproken kinderen Gods te midden van een ontaard en verkeerd geslacht, waaronder gij schijnt als lichtende sterren in de wereld." Filippenzen 2:15

De opdracht van het gezin reikt verder dan de eigen leden. Het christelijke huisgezin moet een aanschouwelijke les zijn, die de waarde van de levensbeginselen in beeld brengt... De invloed van een werkelijk thuis, heeft op de harten en de levens van de mensen een veel grotere uitwerking dan welke preek ook. Wanneer jonge mensen vanuit zo'n gezin de wereld ingaan, verspreiden zich de lessen, die deze daar leerden en die een deel van hen zijn geworden. Zo worden er edeler levensbeginselen in andere huisgezinnen binnengebracht en er begint een verheffende invloed in de gemeente te werken.

Er zou van ieder christelijk huisgezin een heilig licht naar buiten moeten schijnen. Liefde moet zich openbaren in daden. In alle omgang en gesprek in huis moet deze tevoorschijn komen, ze zal blijken in vriendelijkheid en attentie voor elkaar, in een hartelijke, onzelfzuchtige hoffelijkheid. Er zijn huisgezinnen waar dit beginsel naar voren komt, in huisgezinnen waar God wordt gediend, en waar de werkelijke liefde heerst. Uit deze huizen stijgt 's morgens en 's avonds een gebed op tot God als een lieflijke wierook, en Zijn genade en Zijn zegeningen dalen als een morgendauw op de biddenden neer... Iedereen kan zien, dat er een invloed in het gezin werkt die effect heeft op de kinderen en dat de God van Abraham daar woont. Als de gezinnen van belijdende christenen hun geloof in een juiste vorm zouden uitgieten, dan zouden zij een machtige invloed ten goede kunnen uitoefenen. Dan zouden zij werkelijk 'het licht der wereld' zijn.

Degene, die thuis het christelijk geloof uitleeft, zal overal een helder stralend licht zijn.

Een lamp, hoe klein ook, kan als hij gestadig brandt, een middel zijn om vele andere lampen aan te steken. Het kan lijken dat onze invloed zeer beperkt is... toch hebben wij wonderbare mogelijkheden, door getrouw gebruik te maken van de mogelijkheden die in onze eigen gezinnen liggen. Als wij onze harten en onze gezinnen willen openstellen voor de goddelijke beginselen van het leven, zullen wij kanalen worden voor stromen van een levengevende kracht. Dan zullen van onze gezinnen genezende stromen uitgaan, die leven, schoonheid en vruchtbaarheid zullen voortbrengen waar nu dorheid en gebrek heerst.