You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 27 september

Een woning die blijvend is

EEN TOEVLUCHT

"Vergeet de herbergzaamheid niet, want daardoor hebben sommigen, zonder het te weten, engelen geherbergd." Hebreeën 13:2

Ons medeleven moet boven de grenzen van het 'eigen-ik' uitgaan, en buiten de omheining van het gezinsleven. Er zijn kostbare gelegenheden voor hen, die hun eigen woning open stellen om een zegen voor anderen te kunnen zijn.

Wij zijn in een zondige wereld, in een wereld van verzoeking, rondom ons vergaan er zielen zonder Christus. God wil dat wij voor hen werken, hoe en waar het maar mogelijk is. Zo gij een aangenaam thuis hebt, nodig dan de jeugd uit, die geen thuis heeft, die hulp nodig heeft, die verlangt naar genegenheid en naar vriendelijke woorden, naar eerbied en hoffelijke manieren.

Onze huizen zouden een toevlucht moeten zijn voor de jeugd, die verzocht wordt. Er zijn er zovelen, die op het punt staan een andere weg in te slaan. Iedere invloed, iedere indruk, beslist over de keuze, die hun lot bepaalt, voor zowel het hier als het hiernamaals. Het boze nodigt hen uit. De gelegenheden daartoe worden schitterend en aantrekkelijk gemaakt. Deze verwelkomen iedereen. Rondom ons is er jeugd, die geen eigen thuis heeft. Wanneer ze geen thuis hebben worden er velen niet geholpen of geestelijk gesteund en zo drijft de jeugd af in het kwaad...

Deze jonge mensen hebben een hand nodig, die zich naar hen uitstrekt in medeleven... Als wij ze uitnodigen om bij ons thuis te komen en als wij ze zouden omringen met een sfeer van vrolijkheid en behulpzaamheid, dan zouden er velen met blijdschap hun pad vervolgen in de richting die naar de hemel leidt.

De bidstond maakt indruk op hen; zelfs één enkel bezoek kan de oorzaak zijn van de redding van een ziel uit de dood.

Laat hen, die u bezoeken, zien dat wij proberen de wil van Christus te doen. De sfeer van een oprecht christelijk huisgezin ademt vrede en rust. Zo'n voorbeeld zal niet zonder uitwerking blijven.

Wanneer u uw deur openstelt voor de hongerige en de lijdende mens, dan nodigt u ongeziene engelen uit. U vraagt om de kameraadschap van hemelse wezens. Deze brengen een heilige sfeer van blijdschap en vrede mee. Deze komen met woorden vol lof op hun lippen, en in antwoord klinkt een loflied in de hemel. Iedere daad van genade vindt daar weerklank in muziek.