You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 25 september

De voorbereiding tot de hemelse woning

DE DAG DER DAGEN

"Heiligt mijn Sabbatten, dan zullen deze een teken zijn tussen Mij en u, opdat gij weet, dat Ik de Here, uw God ben." Ezechiël 20:20

De Sabbat moet zo belangrijk voor onze gezinnen zijn, dat de wekelijkse terugkeer hiervan met vreugde wordt begroet.

De Sabbatschool en de eredienst nemen slechts een deel van de Sabbat in. Het deel dat overblijft voor het gezin kan de heiligste en kostbaarste tijd zijn van alle uren van de Sabbat.

Wanneer kinderen aan de Sabbat denken moet hun gedachte uitgaan naar de mooie dingen van de natuur... Gelukkig zijn de vader en moeder, die het geschreven Woord aan hun kinderen kunnen onderwijzen d.m.v. de natuur als illustratie daarvan. Gelukkig zijn de ouders, die samen onder de groene bomen bijeen komen in de frisse, zuivere lucht, om het Woord te bestuderen en de hemelse Vader lof toe te zingen.

Als het weer aangenaam is, laten dan de ouders met hun kinderen door veld en bos wandelen. Verklaar hun daar, midden in de prachtige natuur, waarom de Sabbat werd ingesteld. Geef hun de beschrijving van Gods grootste scheppingswerk. Vertel hun, dat de aarde, toen zij uit Zijn hand kwam, heilig en mooi was. Iedere bloem, iedere struik en iedere boom beantwoordde aan het plan van de Schepper. Toon hun, dat het de zonde was, die Gods volmaakte werk bezoedelde. Toon hun dat doornen en distelen, zorg, smart en dood, het gevolg zijn van de ongehoorzaamheid aan God. Laat hen merken, dat de aarde, hoewel ze door de vloek vanwege de zonde, bezoedeld is, toch nog Gods goedheid openbaart.

Als wij in onze ziel een schoonheid ontwikkelen, die overeenstemt met de schoonheid van de natuur, dan zullen de goddelijke en de menselijke krachten zich in ons met elkaar verbinden.

Als de zon ondergaat, laat dan het gebed en het loflied de sluiting van de heilige Sabbaturen vormen, en bidt om Gods tegenwoordigheid tijdens de zorgen van de werkweek. Op deze wijze kunnen de ouders, van de Sabbat de vreugdevolste dag maken van de week, zoals zij altijd hoort te zijn. Zij kunnen hun kinderen er toe leiden de Sabbat te zien als de mooiste en belangrijkste dag van alle dagen, de heilige dag van de Here, die te eren is en waarin wij ons mogen verblijden.