You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 20 september

De voorbereiding tot de hemelse woning

UW KINDEREN ZAL IK REDDEN

"Maar zo zegt de Here: Toch worden de gevangenen aan de sterke ontnomen, en ontkomt de buit van een geweldige. Ik zelf zal strijden tegen uw bestrijders en Ik zelf zal uw zonen redden." Jesaja 49:25

De jeugd is het bijzondere doelwit van de aanvallen van satan.

Waarheen wij ons ook richten, wij zullen overal de strijd tussen goed en kwaad onvermoeibaar voort zien gaan... Veel jongelui worden overspoeld door de vloed van het kwaad. In ieder ernstig christelijk gemoed rijst de vraag: "Hoe is het mogelijk, ach, hoe is het mogelijk, dat in een land waar de Bijbel gelezen wordt en het christendom wordt onderwezen, de vijand van zielen op onze jeugd zo'n machtige en onbeperkte invloed kan uitoefenen?" De oorzaak is duidelijk waarneembaar. De ouders verwaarlozen hun plechtige verantwoordelijkheid.

Zodra een akker woest wordt gelaten, is men zeker dat er een oogst op zal groeien van onkruid. Als de bodem van het hart woest blijft, dus onbezaaid, dan zal satan daar de zaden van toorn en haat, zelfzucht en trots in zaaien. Deze komen vlug op en dragen een oogst, die de ouders met een bitter berouw inzamelen. Zij zien hun verschrikkelijke fout te laat in.

Een van de tekenen van de laatste dagen is de ongehoorzaamheid van kinderen tegenover hun ouders.

De zonde van opstandigheid tegen het ouderlijk gezag vormt de ware grondslag van de ellende en de misdaad van de hedendaagse wereld.

Jezus heeft de kinderen en de jeugd lief. Hij is blij wanneer Hij ziet, dat satans pogingen om hun in zijn macht te krijgen, niet slagen. Veel jongeren verkeren in een dreigend gevaar door de vele verzoekingen, die op hun afkomen, maar de Verlosser heeft een tedere liefde voor de jeugd, en Hij zendt Zijn engelen, om de jonge mensen te bewaren en te beschermen. Hij is de goede Herder, die altijd bereid is om het verlorene, het verdwaalde schaap te gaan zoeken.

De ouders staan tegenover hun kinderen in de plaats van God, en zij zullen rekenschap moeten afleggen of zij getrouw zijn geweest aan de taak, die hun werd toevertrouwd.

Christelijke ouders, wees getrouw aan uw opdracht, God zal u bijstaan. Wanneer u zich door Hem laat leiden, zullen uw kinderen opgroeien, u tot zegen en tot eer zijn, zowel in dit leven als in het toekomstige.