You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 17 september

De gelukkigste plaats op aarde

DE TEUGEL VAN HET BEWIND VASTHOUDEN

"Kinderen, weest uw ouders gehoorzaam in de Here; want dat is recht." Efeziërs 6:1

Gods wil is de 'wet des hemels'. Zolang deze wet de levensregel vormde, was het gehele gezin van God heilig en gelukkig. Maar toen aan de goddelijke wet niet werd gehoorzaamd, kwamen afgunst, jaloezie en twist het Koninkrijk binnen en een deel van de hemelbewoners bleef God niet langer trouw. Zolang Gods wet wordt geëerd in onze aardse woningen, zal het gezin gelukkig zijn.

Een van de eerste lessen, die een kind moet leren, is de les van gehoorzaamheid. Vóórdat het kind de leeftijd heeft om te kunnen praten, kan het leren te gehoorzamen.

De moeder is de koningin van het huisgezin, en de kinderen zijn haar onderdanen. Zij moet haar huishouden met wijsheid besturen, volgens de waardigheid van haar moederschap. Haar invloed in het huis moet overheersen.

Wanneer het kind zijn eigen wil volgt, dan mag dit niet zonder bestraffing gelaten worden. Het toekomende welzijn van het kind vereist een vriendelijke, liefdevolle, maar strenge tucht... Het is onmogelijk om het kwaad te beschrijven dat ontstaat wanneer het kind overgelaten wordt aan zijn eigen wil.

Een wispelturige leiding - nu eens de teugel strak houdend, en dan weer iets toestaan, dat eerst verboden werd - bederft het kind.

Een gelijkmatig<%-2>e discipline en een rustige leiding zijn voor de tucht van elk gezin onontbeerlijk. Zeg hetgeen u verlangt op een bedaarde wijze, handel met overleg, en doe wat u heeft gezegd, zonder er van af te wijken.

De eisen van de ouders moeten altijd redelijk zijn; men moet ze op vriendelijke toon te kennen geven. Ze moeten niet voortkomen uit een onnozele toegeeflijkheid, maar gedreven worden door een wijs besluit. Ouders moeten hun kinderen op een aangename manier onderwijzen, zonder te schelden of te vitten. Zij moeten proberen de harten van de kleinen met zijden koorden van liefde aan zich te binden Wanneer gezag en liefde samengaan, zal het mogelijk zijn om het gezin in striktheid en vriendelijkheid te leiden. Als we het oog alleen op de heerlijkheid van God gevestigd houden én op wat onze kinderen aan Hem schuldig zijn, dan zullen wij ervoor bewaard worden om een gemakzuchtige houding aan te nemen in de opvoeding én om het kwade goed te keuren.

My.AGP Devotionalroom

You are > home > www.agp-internet.com/react > Devotionalroom > Dagelijkse overdenkingseptember


www.sdanl.org