You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 14 september

De gelukkigste plaats op aarde

VOORBEELDEN VOOR KINDEREN EN VOOR DE JEUGD

"En het Kindeke groeide op en werd gesterkt in de geest, en vervuld met wijsheid; en de genade Gods was over Hem." Lucas 2:40 (SV)

Jezus is ons voorbeeld... Hij is het voorbeeld voor alle kinderen en jeugd juist wanneer hij nog thuis in het gezin is.

Zijn moeder was Zijn eerste menselijke lerares. Van haar lippen en uit de Schriftrollen van de profeten, werd Hij onderwezen over hemelse zaken. Zijn bekendheid met de Schrift, waarmee Hij innig verbonden was, bewijst hoe ijverig Hij Zich vanaf Zijn vroege jeugd aan de studie van Gods Woord overgaf. Vanaf Zijn eerste jaren was Zijn geest vervuld met één voornemen: Hij leefde om anderen tot zegen te zijn.

In Zijn jeugd werkte Hij met Zijn vader in de timmermanswinkel. Van Zijn jeugd af aan was Hij een voorbeeld van gehoorzaamheid en vlijt. Hij was een aangename zonnestraal in de huiselijke kring. Getrouw en opgewekt nam Hij zijn nederige taken op Zich om ze te vervullen en te volbrengen.

Het leven van Christus was eenvoudig en vrij van alle uiterlijk vertoon. Hij leefde gewoonlijk in de open lucht. De vogels en bloempjes, die de velden bedekten met hun glanzende schoonheid, de statige bomen en de verheven bergen, de hoekige rotsen en de eeuwige heuvels. Voor Hem had alles zijn bekoorlijkheid. Afgezonderd van alle menselijke blikken zocht Hij de gemeenschap met de Hemelse Vader. Zijn zedelijke kracht werd gesterkt door Zijn overdenken van gemeenschap met God.

Het is een kostbaar voorrecht voor ouders met God samen te werken in het onderricht van de kinderen. Om hen te leren dat ze het Voorbeeld van Christus kunnen navolgen door de blijdschap van het leven van Christus in te drinken. De eerste jaren van de Verlosser waren nuttige jaren. Hij hielp Zijn moeder thuis. Hij vervulde Zijn plichten in het huis en aan de werkbank van zijn vader in de timmermansplaats, net zo nauwgezet als Zijn openbaar werk.

Iedere jonge man of vrouw, die het Voorbeeld van Christus in getrouwheid en gehoorzaamheid in Zijn nederige ouderlijke woning navolgt, mag beslag leggen op de woorden die de Vader over Hem zei door middel van de Heilige Geest: "Zie, Mijn knecht, Die Ik ondersteun, Mijn Uitverkorene, in Welke Mijn ziel een welbehagen heeft" (Jes. 42:1).