You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 13 september

Dde gelukkigste plaats op aarde

WAT VOOR SOORT ERFENIS IS HET?

"Toen zeide Manoah: Wanneer uitkomt, wat gij gezegd hebt, hoe moeten dan de leefwijze en het werk van de jongen zijn?" Richteren 13:12

De moeders van deze tijd zouden er goed aan doen om de woorden van waarheid, die tot de vrouw van Manoah werden gesproken, ter harte te nemen.

Het kind zal door de gewoonten van de moeder ten goede of ten kwade worden bewogen. Zij moet zich laten leiden door de grondbeginselen van het geloof, en zij moet matigheid en zelfverloochening in praktijk brengen, als zij het welzijn van haar kind nastreeft.

Als zij voor de geboorte van haar kind wispelturig, zelfzuchtig, humeurig en veeleisend is, zal de aanleg van haar kind de kenmerken dragen van haar verkeerde levenswijze. Maar als zij rechtvaardig, vriendelijk, hartelijk en onzelfzuchtig is, zal zij haar kind deze karaktertrekken meegeven.

Zowel vaders als moeders zijn begrepen in deze verantwoordelijkheid. Beide ouders brengen hun eigen karaktertrekken, hun neigingen en lasten, verstandelijk en lichamelijk, op hun kinderen over. Iedere vader en moeder zou moeten vragen: "Och Here, zeg ons hoe we het kind moeten opvoeden dat geboren zal worden?" De gevolgen van de invloeden, die werken op het kind vóór de geboorte, worden door velen te licht geacht. Maar de onderwijzing, die vanuit de hemel werd gezonden aan deze Hebreeuwse ouders... toont aan, hoe deze dingen door onze Schepper in acht genomen werden.

De moeder, die een bekwaam opvoedster voor haar kind is, zal vóórdat het geboren wordt, zich gewennen aan zelfverloochening en zelfbeheersing. Want zij brengt haar eigen karaktertrekken op hen over ofwel haar eigen sterke ofwel haar zwakke eigenschappen. De vijand van de gelovige mens, heeft een veel beter begrip van deze dingen dan veel ouders. Hij zal de moeder proberen te verleiden, wetende, dat als zij hem niet weerstaat, hij door middel van de moeder het kind kan bewerken. De enige hoop van de moeder is in God. Zij kan Hem bidden en smeken om Zijn genade en om Zijn kracht. Dan zal zij Zijn steun niet te vergeefs zoeken. Hij zal haar bekwaam maken om op het kind eigenschappen over te brengen, die het kind zullen helpen om in dit leven te overwinnen, en het eeuwige leven te verkrijgen.