You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 12 september

Gegrondvest op de liefde

DE SCHAT, DIE DE KROON IS VAN HET HUIS

"Uw vrouw zal zijn als een vruchtbare wijnstok binnen in uw huis; uw zonen als olijfscheuten rondom uw dis." Psalm 128:3

De kinderen en de jeugd zijn voor God een bijzondere schat.

Als twee jonge mensen een gezin vormen, en er zijn geen kinderen die het geduld, de lankmoedigheid en de liefde op de proef stellen, dan moet men wel voortdurend over zichzelf waken, omdat anders de zelfzucht de boventoon zal kunnen gaan voeren, en u het middelpunt wordt. De zorg en de aandacht die men aan anderen dient door te geven worden dan voor zichzelf gehouden.

Zorg en liefde, voor kinderen die van ons afhankelijk zijn, laten de ruwe kanten van onze natuur verdwijnen, en maken ons zachtmoedig en meelevend, en door deze invloeden is het mogelijk dat edele eigenschappen zich in ons karakter ontwikkelen.

Na de geboorte van zijn eerste zoon, werd Henoch een bijzondere ervaring rijker: hij werd in een nauwer en inniger contact gebracht met God. Hij werd zich meer bewust van zijn persoonlijke verplichtingen en verantwoordelijkheid als een kind van God. Hij leerde een waardevolle les toen hij de liefde van zijn kind voor hem zag, en het eenvoudige vertrouwen van het kind op zijn bescherming. Hij voelde een diepe, intense liefde in zijn eigen hart voor zijn eerstgeboren zoon. Zo leerde hij de wonderbare liefde van God voor de mensen kennen, die zich openbaarde in de gave van Zijn Zoon. Bovendien leerde hij hierdoor hoe de kinderen van God met zekerheid mogen vertrouwen op hun hemelse Vader.

Ik heb een zeer warme belangstelling in alle kinderen... Ik heb veel kinderen bij mij genomen om er voor te zorgen, en ik heb altijd gevoeld, dat het samenleven met eenvoudige kinderharten een grote zegen voor mij betekende... Het meeleven, het geduld en de liefde, die men hebben moet in de omgang met kinderen, zouden in ieder huisgezin een zegen zijn. Het zou bepaalde karaktertrekken onderdrukken en verzachten in mensen die vrolijker en rustiger zouden moeten zijn. De tegenwoordigheid van een kind in het huisgezin draagt bij tot een lieflijker en verfijnder sfeer. Een kind, dat in de vreze des Heren is opgevoed, is een zegen. Bedenk dat uw zonen en dochters jongere leden zijn van het gezin van God. Hij heeft ze aan uw zorg overgedragen, om ze te oefenen en op te voeden voor de hemel.

De ziel van het kleine kind, dat in Christus gelooft, is voor God even kostbaar als de engelen rondom Zijn troon.