You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 10 september

Gegrondvest op de liefde

EEN HUWELIJKSLEVEN, DAT TOT UITWERKING KOMT

"Want de man is het hoofd van zijn vrouw, evenals Christus het hoofd is zijner gemeente; Hij is het, die zijn lichaam in stand houdt." Efeziërs 5:23

De Here heeft de echtgenoot gesteld als het hoofd van de vrouw; als haar beschermer, Hij vormt de band van het gezin, Die de leden samenbindt. Evenzo is Christus het Hoofd van de kerk en de Verlosser van het mystieke lichaam. Laat iedere echtgenoot, die er aanspraak op maakt God lief te hebben, de eisen die God stelt aan zijn waardigheid, zorgvuldig bestuderen. Christus oefent Zijn gezag uit met wijsheid, in volkomen vriendelijkheid en hartelijkheid. Laat daarom de echtgenoot zijn gezag evenzo uitoefenen en het grote Hoofd van de gemeente navolgen.

De echtgenoot moet niet vergeten, dat de last van de opvoeding van de kinderen veelal berust bij de moeder. Het zal zijn tederste gevoelens opwekken, wanneer hij ervoor zorgdraagt haar lasten te verlichten en te helpen dragen. Hij moet haar aanmoedigen om te steunen op zijn grote liefde.

Noch de echtgenoot, noch de vrouw mogen een onredelijke, zelfzuchtige controle op elkaar uitoefenen! Probeer niet uw eigen wil de ander op te leggen. Wanneer u dit doet zal de liefde voor elkaar verloren gaan. Wees vriendelijk, geduldig, lankmoedig, zorgzaam en hoffelijk voor elkaar. Het is door Gods genade dat men erin kan slagen elkaar gelukkig te maken, zoals in de huwelijksgelofte verwoord is.

Het huwelijk, een verbond voor het leven, is een symbool van de band tussen Christus en Zijn gemeente. De geest, die Christus openbaart ten opzichte van Zijn gemeente, is de geest die de echtgenoot en zijn vrouw openbaren tegenover elkaar. Indien zij God liefhebben boven alles, zullen zij elkaar liefhebben in de Here. In hun wederzijdse zelfverloochening en zelfopoffering zullen zij voor elkaar een zegen zijn.

God wenst dat het huisgezin de gelukkigste plek op aarde is, ja, het symbool van de toekomstige woning in de hemel. Samen zullen zij de verantwoordelijkheden dragen, die het huwelijk met zich meebrengt. In het huisgezin zullen zij hun belangen verbinden met Jezus Christus. Terwijl zij steunen op Zijn arm en Zijn zekerheid, zijn de man en de vrouw deelgenoten van een geluk in dit huwelijksverband, dat de engelen van God loven. Het huwelijk versterkt de bruikbaarheid van de echtgenoten in de dienst van God.