You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 8 september

Gegrondvest op de liefde

LIEFDE DOORSTAAT DE TEST

"Hij heeft mij gebracht naar het wijnhuis en zijn banier over mij was de liefde." Hooglied 2:4

Iedere jonge vrouw moet, voordat zij in het huwelijk treedt, onderzoeken of hij - met wie zij zich op het punt staat levenslang te verenigen - dit waard is.

Hoe is het verslag van zijn verleden? Is zijn leven rein? Is de liefde, die hij te kennen geeft, edel en van een verheven karakter, of berust zijn liefde slechts op een emotie? Heeft hij karaktertrekken, die haar gelukkig kunnen maken? Kan ze de ware vrede en blijdschap vinden in zijn genegenheid? Zal het haar worden toegestaan haar persoonlijkheid te bewaren, of zullen haar beoordelingsvermogen en haar geweten worden overgeleverd aan de overheersing van haar echtgenoot? Als een volgelinge van Christus is zij niet van zichzelf: zij is gekocht voor een hoge prijs. Zal zij de eisen van haar Verlosser op de eerste plaats stellen? Zullen haar lichaam en ziel, haar gedachten en doelstellingen rein en heilig worden bewaard? Deze vragen hebben grote gevolgen voor het welzijn van iedere vrouw, die op het punt staat te trouwen.

Jonge vrienden, wanneer je gezegend bent met Godvrezende ouders, aarzel niet om hen te raadplegen. Leg hun je verwachtingen en plannen voor. Leer van hen de lessen, die zij van hun ervaringen hebben geleerd, dan zul je voor veel verdriet bespaard blijven. Maar neem boven alles Christus als je Raadsman. Bestudeer Zijn Woord onder gebed.

Laat een jonge vrouw, onder Zijn leiding alleen een man tot haar levensgezel nemen, die goede karaktertrekken bezit. Iemand die ijverig en eerlijk is, iemand die streeft naar het hoogste goed en God vreest en liefheeft.

Het hart verlangt naar menselijke liefde, maar deze liefde is niet sterk of rein, of kostbaar genoeg om de plaats in te nemen van de liefde van Jezus. De vrouw kan alleen in haar Verlosser wijsheid, kracht en genade vinden om de zorgen, de verantwoordelijkheden en de droefenis van het leven het hoofd te bieden. Zij moet in Hem haar kracht en haar Leidsman vinden. Laat een vrouw zich eerst aan Christus geven, voordat zij zich overgeeft aan een aardse vriend, en laat zij niet een verbintenis aangaan die met het Woord in strijd zal zijn.

Een huwelijksverbintenis kan alleen veilig worden aangegaan in Christus. De menselijke liefde moet de innigste verbondenheid uit de goddelijke liefde distileren. Alleen waar Christus regeert, kan er een diepe, ware en onzelfzuchtige genegenheid bestaan.