You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 6 september

Gegrondvest op de liefde

DE LIEFDE, DIE NIET VERGAAT

"Vele wateren kunnen de liefde niet blussen en rivieren spoelen haar niet weg. Al bood iemand alles wat hij bezit voor deze liefde, smadelijk zou men hem afwijzen." Hooglied 8: 7

Liefde is een kostbare gave, die wij van Jezus ontvangen. Reine, heilige genegenheid is geen gevoel, maar een beginsel. Degenen, die door ware liefde worden bewogen, zijn niet onbezonnen of verblind.

De goddelijke liefde die van Christus uitgaat, verwoest nooit de menselijke liefde, maar zij beschermt haar. Door de goddelijke liefde wordt de menselijke liefde verfijnd en gezuiverd, verheven en veredeld. Menselijke liefde kan nooit haar kostbare vruchten dragen tenzij deze liefde is verenigd met de goddelijke natuur en geoefend wordt om hemelwaarts te groeien.

Ware liefde is geen sterke, vurige, onstuimige hartstocht. Integendeel, deze liefde is rustig, met een natuurlijke diepgang. Zij ziet verder dan het uiterlijk alleen, en zij wordt alleen aangetrokken door goede eigenschappen. Deze liefde is wijs en bezit onderscheidingsvermogen, en haar toewijding is werkelijk en blijvend.

Als harten vervuld zijn van Christus' liefde, kunnen zij nooit ver van elkaar verwijderd raken. Godsdienst is liefde, en in een christelijk huisgezin heerst de liefde die zich zal uitdrukken in woorden en daden van kleine attenties, waaruit aandacht, liefde en vriendelijke hoffelijkheid spreekt.

Wij moeten van ons huisgezin een Bethel maken, van ons hart een gebedsplaats. Overal waar Gods liefde in de ziel wordt bewaard, zal er vrede, licht en blijdschap zijn.

Jezus wenst gelukkige huwelijken te zien, een gelukkige huiselijke haard. Mannen en vrouwen kunnen het ideaal dat God voor hen heeft weggelegd bereiken, wanneer zij Christus tot hun Helper kiezen. Wat menselijke wijsheid niet voor mogelijk acht, zal Zijn genade volbrengen voor hen, die zichzelf aan Hem overgeven in een liefdevol vertrouwen.

Zijn voorzienigheid kan harten verbinden met een band die van hemelse oorsprong is. Liefde is niet slechts een uitwisseling van zachte en vleiende woorden. Het hemelse weefgetouw weeft met schering en inslag, fijner en steviger dan een aards weefgetouw kan weven. Het resultaat is geen goedkoop stofje, maar een degelijk weefsel dat de toets van de verzoeking kan doorstaan. Het ene hart zal met het andere verbonden worden door de gouden banden van een blijvende liefde.