You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 5 september 2001

Het huis dat God heeft gebouwd

GEEF GOD DE LEIDING

"Als de Here het huis niet bouwt, tevergeefs zwoegen de bouwlieden daaraan; als de Here de stad niet bewaart, tevergeefs waakt de wachter." Psalm 127:1

God... wenste dat de aarde vervuld zou zijn met blijdschap en vrede. Hij schiep de mens voor het geluk, en Hij verlangt het menselijk hart te vervullen met de vrede van de hemel. Hij verlangt dat de gezinnen op aarde een symbool zullen zijn van het grote gezin daarboven.

Gezinnen, die gefundeerd zijn in het christelijk geloof en geleid worden in overeenstemming met Gods plan, maken deel uit van Zijn meest doeltreffende instrumenten tot het vormen van een christelijk karakter om Zijn arbeid te bevorderen.

Het gezin zou dąt moeten zijn wat het woord inhoudt. Het zou een kleine hemel op aarde moeten zijn, een plaats waar genegenheden worden bevorderd, in plaats van systematisch te worden onderdrukt. Ons geluk hangt af van het bevorderen van liefde, medeleven, en ware hoffelijkheid in de omgang met elkaar.

Laat uw huisgezin zo zijn, dat wanneer Christus er binnen zou komen, Hij hier als een blijvende Gast zou willen wonen.

Laat uw huisgezin zo zijn, dat de mensen door u erkennen dat u met Jezus geweest bent, en van Hem hebt geleerd. Het huis waar de leden van het gezin vriendelijk en hoffelijk zijn en waar Christus centraal staat, straalt een verreikende invloed uit ten goede. Andere gezinnen zullen de positieve resultaten bemerken die uit zo'n huis voortkomen, en zij volgen het voorbeeld dat hun voor ogen is gesteld, en zo bewaren zij op hun beurt hun eigen gezin tegen boze invloeden.

Hemelse engelen bezoeken vaak het huisgezin waar Gods wil heerst. Onder het gezag van de goddelijke genade wordt zo'n huis een plaats waar afgetobde, vermoeide pelgrims hun krachten kunnen herwinnen. Het 'eigen-ik' zal zich ondergeschikt maken aan de wil van God. Er worden goede gewoonten gevormd. Men vindt er een zorgvuldige erkenning van het recht van een ieder. Het geloof werkt door de liefde en zuivert de ziel. Het staat aan het roer en overziet de gehele huishouding.

Het grootste bewijs van de macht van het christendom, dat aan de wereld kan worden getoond, is een ordelijk, goed gedisciplineerd gezin. Zo'n gezin zal meer dan enig ander voorbeeld de Waarheid aanbevelen, want het is een levend getuigenis van de toepassing ervan op het hart.