You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 4 september 2001

Het huis dat God heeft gebouwd

EEN VERBOND VOOR HET LEVEN

"Zo zijn zij niet meer twee, maar één vlees. Hetgeen dan God samengevoegd heeft, scheide de mens niet." Matthéüs 19:6

De huwelijksgelofte... verbindt het lot van twee mensen met elkaar. Deze gelofte zou door niets anders dan door de dood mogen worden afgebroken.

Jezus heeft in de 'bergrede' duidelijk verklaard dat er geen ontbinding van het huwelijksverbond kan plaats vinden, behalve door ontrouw aan de huwelijksgelofte. Hij heeft gezegd: "Zo wie zijn vrouw verlaten zal, anders dan uit oorzaak van hoererij, die maakt dat zij overspel doet, en zo wie de verlatene zal trouwen, die doet overspel" (Matthéüs 5:32)

Jezus verwees Zijn toehoorders naar de instelling van het huwelijk dat bij de schepping was ingezegend... Er ontstonden toen twee instellingen, de Sabbat en het huwelijk die God verheerlijken en die tot welzijn van de mensheid zijn. Terwijl de Schepper de handen van het heilig bruidspaar samenvoegde, verkondigde Hij de huwelijkswet die geldt voor alle kinderen van Adam, voor allen die leven tot aan het einde van de tijd. Hetgeen de Eeuwige Vader Zelf goed had verklaard, geldt als wet die de grootste zegen en ontwikkeling brengen. Zoals vele van Gods goede gaven, aan de mensheid toevertrouwd om te bewaren, werd ook het huwelijk ontaard door de zonde. Maar het evangelie heeft tot doel de reinheid en de schoonheid van het huwelijk te herstellen.

Mannen en vrouwen moeten vanaf het begin van het huwelijksleven zich zelf opnieuw aan God wijden.

Waar Gods Geest heerst, zal geen onvertogen woord mogen worden geuit!

Al zouden er moeilijkheden, verwarringen en teleurstellingen in het huwelijk ontstaan, laat nooit de man noch de vrouw denken dat hun verbintenis een vergissing is geweest of een teleurstelling. Neem opnieuw het besluit om al het mogelijke voor elkaar te zijn. Onderhoudt de kleine diensten, die u elkaar bij het begin hebt bewezen. Op alle manieren moet u elkaar aanmoedigen om de strijd van het leven zo goed mogelijk aan te gaan. Schenk aandacht aan het feit, hoe men elkaar gelukkig kan maken. Laat er een wederzijdse liefde, en een wederzijdse verdraagzaamheid zijn. Dan zal het huwelijk niet het einde van de liefde betekenen maar zal juist een begin zijn van een liefde zoals die 'in den beginne' was.