You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional 3 september 2001

Het huis dat God heeft gebouwd

DE VERMENGING VAN TWEE LEVENS

"Daarom zal een man zijn vader en zijn moeder verlaten en zijn vrouw aanhangen, en zij zullen tot één vlees zijn." Genesis 2:24

God heeft verordend, dat er een volmaakte liefde en overeenstemming zou zijn tussen hen, die in het huwelijk treden. Laat de bruid en de bruidegom in het aangezicht van het hemels heelal, verklaren elkaar lief te hebben zoals God dat verordend heeft.

Rondom ieder gezin is een heilige kring gespannen, die ongebroken moet blijven bestaan. Niemand heeft het recht binnen deze cirkel te komen. Zowel man als vrouw moeten geen ander laten delen in de vertrouwelijke gesprekken, die alleen onder henzelf behoren te blijven. Laat ieder van hen liefde geven in plaats van liefde voor zichzelf op te eisen. Probeer in uzelf edele eigenschappen aan te kweken, en wees dadelijk bereid de goede eigenschappen van elkaar te erkennen.

Genegenheid mag nog zo mooi en zo zuiver lijken, toch kan zij oppervlakkig zijn, doordat zij niet beproefd of op de proef gesteld is. Stel Christus voorop, als Degene Die in alle dingen het beste en het laatste woord heeft. Zie altijd op Hem, dan zal uw liefde voor Hem dagelijks dieper en sterker worden, als deze liefde aan beproeving wordt onderworpen. Als uw liefde voor Hem toeneemt, zal uw genegenheid voor elkaar ook dieper en sterker worden.

Als Christus inderdaad vorm krijgt in uw innerlijke leven - als Hij, 'de hoop der heerlijkheid' wordt, zal er eenheid en liefde in het huis heersen. Als Christus woont in het hart van de vrouw, zal zij met haar man overeen stemmen, waarbij Christus in het hart woont. Zij zullen samen er naar streven te mogen komen daar waar Christus heen is gegaan om een plaats te bereiden voor hen, die Hem liefhebben.

Alleen waar Christus heerst, kan een diepe, ware en onzelfzuchtige liefde bestaan. Dan zal de ene ziel zich verbinden met de andere en de beide levens zullen in overeenstemming zich met elkaar vermengen. Engelen van God zullen te gast zijn in het huis en hun heilige waakzaamheid zal het huwelijksvertrek heiligen.

De meest liefelijke afbeelding van de hemel weerspiegelt zich in een huisgezin waar de Geest van God de voorrang heeft.