You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 31 augustus 2001

Op Jezus zien

DE HAND DIE NOOIT IN DE STEEK LAAT!

"Want Ik, de Here, uw God grijp uw rechterhand vast; die tot u zeg: "Vrees niet, Ik help u." Jesaja 41:13

De zon scheen stralend op de verblindende witte sneeuw van één van de hoogste toppen van de Alpen, toen een reiziger zijn gids volgde langs het smalle pad... Hij had vertrouwen in zijn gids, en zonder angst volgde hij zijn voetstappen, ondanks dat de weg voor hem totaal nieuw was. Plotseling aarzelde hij, want de dappere bergbeklimmer vóór hem stapte dwars over een smalle maar zeer diepe kloof en vroeg hem - terwijl hij zijn hand uitstak - die te grijpen en over de kloof te stappen. Nog aarzelde de reiziger, maar de gids moedigde hem aan door hem nogmaals te verzekeren: 'Grijp mijn hand, ik zal u niet loslaten.'

Lieve jonge vrienden, er bestaat Eén, groter dan deze menselijke gids, Die jullie oproept om Hem te volgen over de hoogten van geduld en zelfverloochening. Het pad is niet gemakkelijk... Langs de hele weg heeft satan valstrikken gelegd om degenen die onvoorzichtig zijn, te laten struikelen. Maar als wij onze Gids volgen, kunnen wij met volkomen zekerheid voortgaan, want het pad is door Zijn voetstappen gewijd. Al is ons pad steil en ruw, Hij heeft hier vóór ons gelopen; Zijn voeten hebben de doornen vertreden zodat de weg voor ons minder moeilijk zou zijn. Iedere last, die ons wordt opgelegd om te dragen, heeft Hij zelf ook gedragen. Een persoonlijke aanraking met Hem brengt licht, hoop en kracht. Hij zegt van Zijn volgelingen: "Zij zullen niet verloren gaan in der eeuwigheid, en niemand zal ze uit Mijn hand rukken" (Joh. 10:28).

Wij moeten dag voor dag leven. Wij moeten niet het werk van een heel leven in een paar uur willen doen. Wij moeten niet met angst de toekomst tegemoet zien. God heeft erin voorzien, dat wij iedere dag overwinnaars mogen zijn.

Door elke dag een levend geloof uit te oefenen, zullen wij de vijand overwinnen. Vandaag moeten wij God zoeken! Wij zullen ervan doordrongen moeten worden, dat wij geen vrede zullen hebben zolang Hij niet bij ons aanwezig is. Wij moeten waken, werken en bidden op zo'n manier alsof vandaag de laatste dag is die ons nog is gegeven. 153) Wanneer wij nu recht staan tegenover God, dan zullen we bereid zijn als Hij vandaag zou komen.