You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 30 augustus 2001

Op Jezus zien

KIJK STEEDS OMHOOG!

"Ziende op de overste Leidsman en Voleinder des Geloofs, Jezus, Die voor de vreugde die Hem voorgesteld was, het kruis heeft verdragen en schande veracht heeft, en is gezeten aan de rechterhand van de troon Gods." Hebreeen 12:2 (SV)

Verscheidene jaren geleden toen ik reisde van Christiania in Noorwegen naar Göteborg in Zweden, had ik het voorrecht één van de meest heerlijke zonsondergangen te zien, die ik ooit heb mogen waarnemen. Geen menselijke taal is in staat die schoonheid te beschrijven. De laatste stralen van de ondergaande zon waren als zilver en goud. Schitterende kleuren als purper, amber en karmozijnrood wierpen hun heerlijkheid dwars door het uitspansel, steeds helderder stralend en steeds hoger ten hemel reikend, totdat het leek of de poorten van Gods stad op een kier open waren gebleven en de stralen van de heerlijkheid daarbinnen, er uit tevoorschijn schoten. Twee uur lang hield dit prachtig schouwspel aan en verlichtte de zon de koude noorderhemel met een gouden gloed - het was als een schilderij door de grote Meester-kunstenaar geschilderd op het wisselend doek van de hemelen. Het leek alsof een glimlach van God zichtbaar werd, hoog boven de aardse huisjes, boven de met rotsen bezette vlakten, de woeste bergen en de eenzame wouden, door welke onze reis zich voortzette.

Het was alsof genadige engelen fluisterden: 'Kijk omhoog! Dit heerlijke licht is slechts een afschijnsel van het licht dat stroomt van Gods troon. Leef niet alleen voor deze aarde, maar kijk omhoog en zie in het geloof op naar de woningen van het hemelse huis.' Dit tafereel was voor mij als de regenboog der belofte voor Noach, waardoor ik in staat gesteld werd de verzekering aan te grijpen van de nimmer falende zorg van God, om vooruit te zien naar de rustige haven waar de getrouwe werker eindelijke rust zal vinden.

Als Gods kinderen, hebben wij het voorrecht altijd omhoog te zien, met het oog des geloofs gevestigd op Christus. Als wij steeds de blik op Hem gericht houden, stroomt de zonneschijn van Zijn tegenwoordigheid de kamers van ons verstand binnen. Het licht van Christus brengt vrede in ons hart, zodat wij veilig zijn in God. Alle dingen die onbegrijpelijk zijn en dingen die ons zorgen maken moeten we tot Jezus brengen. Als wij volhouden onze blik op Hem gericht te houden, dan drukt Zijn Beeld zich af in het hart, en openbaart zich in ons dagelijkse leven.

Lieve jonge vrienden, houd je ogen altijd gericht op Jezus. Dan zul je nederig blijven en Zijn heerlijkheid zien. Jezus is jouw Licht en jouw Leven. Hij is de enige die je zekerheid en vrede kan geven voor altijd.