You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 28 augustus 2001

Het geloof van dag tot dag

IN DE BEDDING DER ZEGENINGEN

"Wij moeten onze eigen bijeenkomst niet verzuimen, zoals sommigen dat gewoon zijn, maar elkander aansporen, en dat des te meer, naarmate gij de dag ziet naderen." Hebreëen 10:25

Denk nooit dat u een christen kunt zijn en toch uzelf kunt afzonderen. Ieder mens is een deel van het grote web van de mensheid. De aard en diepgang van uw ervaringen zal voor een groot deel worden bepaald door de ervaringen die u met anderen maakt... Laat ons dus niet nalaten onderling bijeen te komen.

Velen verklaren dat het er werkelijk niets toe doet wanneer men b.v. naar een concert gaat, waardoor de gebedsbijeenkomst of bidstond wordt verzuimd, of wanneer men wegblijft van bijeenkomsten waar de dienaren van de Here een boodschap van de hemel zullen brengen. U bent veilig waar Hij aanwezig is, want Hij zei: "Want waar twee of drie vergaderd zijn in mijn naam, daar ben Ik in hun midden" (Matth. 18:20). Kunt u het voor uzelf verantwoorden om voor uw eigen verlangens te kiezen waardoor u Gods zegen mist?

Wanneer christenen samen zouden komen en met elkaar zouden spreken over de liefde van God en over de kostbare waarheden van de verlossing, dan zou hun eigen hart nieuwe kracht krijgen, en zij zouden elkaar bemoedigen.

Zegeningen zouden ontvangen kunnen worden, wanneer iedereen, ten gunste van de Here, een getuigenis zou afleggen. Er is een boek van gedachtenis, waarin degenen staan geschreven, die de onderlinge samenkomsten niet verzuimen en die vaak over hemelse zaken met elkaar spreken. Het 'overblijfsel' moet overwinnen door het bloed van het Lam, en het woord van hun getuigenis... Wij moeten niet bijeenkomen om te zwijgen. De Here zal alleen diegenen gedenken die bijeenkomen om te spreken over Zijn eer en heerlijkheid en vertellen over Zijn kracht. Op deze mensen zal de zegen van God rusten, en zij zullen er versterkt door worden.

Iedere gelegenheid moeten wij gebruiken om onszelf te plaatsen in de kanalen van Zijn zegeningen... Conferentiedagen, campmeetings, samenkomsten in de eigen gemeente, en alle gelegenheden waar een persoonlijk werk voor het redden van zielen gebeurt, zijn de aangewezen gelegenheden voor God om de vroege en de spade regen uit te storten.