You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional 26 augustus 2001

Het geloof van dag tot dag

EEN TIENDE VOOR GOD

"Ook is alle tiende van het land, van het zaad des lands, van de vrucht van het geboomte, van de Here; het is de Here heilig." Leviticus 27

De Here heeft ons de rijkste schat van de hemel geschonken door ons Jezus te geven. Door Zijn Zoon heeft Hij ons zoveel blijdschap gegeven dat wij ons in alle dingen kunnen verheugen. De voortbrengselen van de aarde, de overvloedige oogsten, de zilveren en gouden schatten, zijn de gaven die Hij schenkt. Huizen en landgoederen, voedsel en kleding heeft Hij de mensen gegeven. Hij vraagt ons Hem te erkennen als de Gever van alle dingen, en daarom zegt Hij: "Van alle bezittingen zonder Ik voor Mijzelf één tiende deel af, behalve de gaven en de offeranden, die moeten worden gebracht in Mijn schatkamer."

Gods plan van het tiendenstelsel is rijk in eenvoud en gelijkheid... Iedereen kan begrijpen, dat men door dit stelsel het kostbare verlossingswerk bevordert. Iedere man, iedere vrouw en iedere jongere kan een schatbewaarder worden voor de Here en kan als instrument in zijn dienst voldoen aan de eisen die de schatkist stelt. De apostel zegt: "Legge een iegelijk van u iets bij zichzelven weg, vergaderende een schat, naardat hij welvaren verkregen heeft" (1 Cor. 16:2).

Ga regelmatig uw inkomsten na, die een zegen van God zijn, en leg er een tiende van weg als een fonds dat voor de Here geheiligd is en Hem toebehoort. Dit fonds mag in geen geval voor een ander doel gebruikt worden, dan alleen om het evangeliewerk te ondersteunen.

Een tiende van ons inkomen is 'de Here geheiligd'. Het Nieuwe Testament stelt het tiendenstelsel niet opnieuw in, evenmin is dit het geval met de Sabbatdag; het is een vaststaand feit dat beide blijvende waarden hebben.

Ik spreek over het tiendenstelsel, maar och hoe gering is dit naar mijn idee! Welk een klein eerbetoon! Welk een onnozel idee om met lineaal en centimeter de tijd, het geld en de toewijding te willen meten. Tienden voor Christus! Welk een beschamende beloning voor zo'n kostbaar geschenk. Het betekent niets tegenover de liefde en het Offer van God zelf, die zó groot zijn, dat ze niet te meten vallen! Vanaf het kruis van Golgotha roept Christus ons op om ons volledig en onvoorwaardelijke over te geven. Dit betekent dat wij alles wat we hebben of zijn aan God moeten wijden.