You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 25 augustus 2001

Het geloof van dag tot dag

SCHOONHEID, DIE NIET VERGAAT

"Uw sieraad zij niet uitwendig: het vlechten van haar, het omhangen van goud of het dragen van gewaden, maar de verborgen mens uws harten, met de onvergankelijke (tooi) van een zachtmoedige en stille geest, die kostbaar is in het oog van God." 1 Petrus 3:3,4

In onze wijze van kleden, evenals in alle andere dingen, is het ons voorrecht onze Schepper te eren. Hij verlangt niet alleen dat onze kleding netjes en praktisch is, maar ook smaakvol, passend bij de persoon en de gelegenheid. In ieder opzicht moet onze verschijning gekenmerkt worden door netheid, bescheidenheid en reinheid...

Onze kleding moet, in al haar eenvoud, zonder overdreven versierselen, van een goede kwaliteit, van smaakvolle kleuren en geá‰áigend voor het werk zijn.

Ingetogen eenvoud in kleding zal, wanneer zij gepaard gaat met een eenvoud in gedrag, een jonge vrouw met een sfeer van bescheidenheid omringen, die voor haar een schild zal zijn tegen duizenden gevaren.

Het is goed om een degelijke kwaliteit stof te kopen en om het zorgvuldig te laten maken. Dat is juiste zuinigheid! Overdreven garneringen zijn niet nodig. Onnodige onkosten bevorderen zelfzuchtige verlangens terwijl het geld beter besteed had kunnen worden in de dienst van God. Wees zuinig in het bepalen van de som geld voor uw kleding.

Wanneer het verstand erop gericht is alleen God te behagen, verdwijnen alle nutteloze verfraaiingen van de eigen persoon.

Jezus zal de heldere stralen van de Zon der Gerechtigheid in ons hart sturen en als die daar schijnt, zullen ze het geestelijke leven schoonheid en een aangename geur geven. Het karakter zal Hij sieren met een zachtmoedige en stille geest; eigenschappen die voor God zeer kostbaar zijn.

Het is goed om te genieten van dingen die mooi zijn. Het is niet verkeerd om daarnaar te verlangen. Maar God verlangt dat wij in de eerste plaats de hoogste schoonheid zoeken, de dingen die onvergankelijk zijn. Geen uiterlijke versiering kan in waarde of in liefelijkheid wedijveren, met deze 'zachtmoedige en stille geest', met 'het fijne witte, reine linnen' dat alle heiligen zullen dragen. Dit kleed zal hen omringen met schoonheid en hen hier geliefd maken. Het zal ook ná...á deze wereld het toelatingsbewijs zijn om te worden binnengelaten in het paleis van de Koning.