You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 24 augustus 2001

Het geloof van dag tot dag

EEN LIED IN HET HART

"Sprekende in uw hart onder elkander met psalmen en lofzangen en geestlijke liederen, zingende een psalm zingende de Here in uw hart." Efeziers 5:19 (SV)

Het loflied openbaart de sfeer van de hemel, en als de hemel in aanraking komt met de aarde, zal daar muziek en zang zijn... Boven de pas geschapen zuivere en onbevlekte aarde, die God met een glimlach bezag, "zongen de morgensterren, en al de kinderen Gods juichten" (Job 38:7). Zo hebben mensenharten in gemeenschap met de hemel, geantwoord op Gods goedheid door lofliederen te zingen.

Jonge mensen... zijn gevoelig voor de invloed van muziek. En satan weet precies hoe hij hun verstand door zijn muziek kan prikkelen, in beslag kan nemen, kan aantrekken, en in vuur en vlam kan zetten, zodat het verlangen naar Christus wordt uitgeblust... Onzinnige liedjes en hedendaagse populaire muziek lijken te passen bij hun smaak. De muziekinstrumenten leggen beslag op hun tijd, die beter gewijd had kunnen worden aan gebed. Muziek kan, wanneer zij niet verkeerd wordt gebruikt, een grote zegen zijn; maar als men muziek verkeerd gebruikt, is zij een verschrikkelijke vloek. Het geeft een opwinding, maar geeft geen kracht of moed die de christen alleen kan vinden bij de genadetroon... Satan voert jonge mensen in zijn gevangenschap... Hij is een meestervleier, en zo neemt hij ze mee in het verderf.

Gezellige muzikale bijeenkomsten, vormen vaak een bron van kwaad, tenzij ze op de juiste wijze geleid worden - dan zal zij geen schade aanrichten... Muzikaal talent ontwikkelt maar al te vaak trots, eerzucht en uiterlijk vertoon, en de zangers denken er slechts weinig aan om God te aanbidden.

Laat een ieder de tijd reserveren om de stem te oefenen, zodat Gods lof kan worden gezongen in heldere, zachte tonen. Een goede stem is een gave van God, die tot Zijn verheerlijking gebruikt moet worden.

Laten wij bedenken, dat onze lofzangen worden aangevuld door de hemelse engelenkoren.

Degene, die zich in de hemel bij het engelenkoor in het lofprijzen wil voegen, moet op aarde het hemelse lied leren zingen, waarvan de grondtoon dankzegging is.