You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 23 augustus 2001

Het geloof van dag tot dag

DE CHRISTELIJKE JEUGD EN HUN BOEKEN

"Voorts broeders, al wat waarachtig is, al wat eerlijk is, al wat rechtvaardig is, al wat rein is, al wat liefelijk is, al wat wel luidt, zo er enige deugd is en zo er enige lof is, bedenkt dat." Filippenzen 4:8

Degenen, die geen prooi van satan willen worden, moeten de toegangen van hun hart goed bewaken. Zij moeten het lezen van lectuur, die onreine gedachten doet opkomen, vermijden. Zo moeten zij over hun ogen en oren waken.

Kranten, tijdschriften en boeken staan tegenwoordig veelal vol met sensationele verhalen die de jeugd opvoedt in het kwaad en ze leidt op het pad van het verderf. Sommige kinderen, die qua leeftijd nog kind zijn, zijn reeds volwassen wat betreft de kennis van misdaad. Zij worden door de verhalen die zij lezen, aangespoord tot het kwade... Het zaad van wetteloosheid is overal verspreid. En niemand hoeft zich te verwonderen dat een oogst van misdaden hiervan het gevolg is.

Zij, die romans lezen, geven toe aan een kwaad dat het geestelijke leven vernietigt en waardoor de schoonheid van het heilig Woord verduisterd wordt. Deze lectuur zorgt voor een ongezonde opgewondenheid, wakkert de verbeelding aan, maakt het verstand onbruikbaar, vervreemdt de ziel van het gebed en maakt dat de persoon niet meer openstaat voor geestelijke zaken.

Bespaar uzelf narigheid door geen enkel boek te openen wat twijfelachtig van inhoud is. Er gaat een satanische betovering uit van de literatuur die door satan geinspireerd is. Hierin bestaat zijn machtig wapen waarmee hij een eenvoudig geloof omverhaalt. Denk nooit dat á£á sterk genoeg bent om twijfelachtige boeken te lezen, want deze bevatten een sluipend slangengif.

Jongelui, lees alleen literatuur die een ware kennis openbaart en die voor het gehele gezin een steun zal zijn. Neem het standvastige besluit en zeg: 'Ik wil geen kostbare ogenblikken verspillen door iets te lezen, dat voor mij zinloos is en dat mij belet om anderen van dienst te zijn... Ik wil mijn ogen sluiten voor dingen, die werelds en zondig zijn.'

Hoe meer u de Bijbel bestudeert, des te aantrekkelijker zult u haar vinden, en dan zult u zich steeds minder aangetrokken voelen tot wereldse lectuur. Bindt dit kostbare Boek op uw hart. Het zal een Vriend en Gids voor u zijn.