You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 21 augustus 2001

In contact met anderen

DEPOSITO'S IN DE HEMELSE BANK

"Zuivere en onbevlekte godsdienst voor God, de Vader, is: omzien naar wezen en weduwen in hun druk en zichzelf onbesmet van de wereld bewaren." Jacobus 1:27

Onze Verlosser heeft een tedere liefde voor de gevallen, lijdende mensheid. Wanneer u zijn navolger wilt zijn, moet u medeleven en genegenheid leren te hebben... De weduwe, de wees, de zieke en de stervende zullen altijd hulp nodig hebben. Hier is een goede gelegenheid om het evangelie te verkondigen en Jezus als de Hoopgever en Trooster van alle mensen hoog te verheffen. Als het lijden van het lichaam wordt verzacht, dan gaat het hart open en kan de hemelse balsem hierin worden uitgegoten.

Een groep gelovigen kan arm, ongeleerd en onbekend zijn, toch kan zij in Christus een werk verrichten in elk huis, in de buurt, in de gemeente, en zelfs ver daarbuiten, waarvan de gevolgen tot in de eeuwigheid zullen reiken. Doordat dáát werk wordt verwaarloosd, komen veel jonge volgelingen van Jezus nooit verder dan de eerste beginselen van de christelijke ervaring. Het licht dat in hun hart aangestoken werd toen Jezus tegen hen zei "uw zonden zijn u vergeven" hadden zij kunnen laten branden door hun naaste, die in nood was, te helpen. De onstuimige energie, die voor de jeugd zo vaak een bron van gevaar is, had in kanalen geleid kunnen worden, die uit zouden monden in stromen van zegen.

De uren, die zo vaak worden verspild in een soort van vermaak, dat noch het lichaam noch de geest sterkt, zouden dan zijn gebruikt om te proberen iemand die hulp nodig heeft bij te staan.

Iedere gelegenheid om een broeder of zuster in nood te helpen, of om Gods zaak te steunen door de waarheid te verspreiden, is als een parel, die van te voren naar de hemelse bank opgestuurd wordt en daar in veilige bewaring wordt gehouden.

Liefde, beleefdheid en zelfopoffering - deze eigenschappen gaan nooit verloren. Wanneer de sterfelijkheid van Gods uitverkorenen bekleed wordt met onsterfelijkheid, zullen hun woorden en hun goede daden openbaar worden, en ze zullen worden bewaard voor de eeuwigheid. Do